Vivix Supplement Terbaik Untuk Kurangkan Sakit Lutut Dan Ketidakselesaan Sendi

Ramai orang tak tau Vivix adalah salah satu supplement terbaik untuk kurangkan sakit lutut dan ketidakselesaan sendi selain daripada Advanced Joint Health Tablet (AJHT), Omega Guard dan Ostematrix. Boleh kata tiap-tiap hari memang ada saja orang yang contact saya bertanya tentang vitamin set sendi ni. Cecair lutut kurang, tulang rawan lutut haus, sendi bengkak, kaki sakit, tumit berbisa dan macam-macam lagi.

Boleh kata memang vitamin untuk sakit lutut ni produk laku keras daripada blog MamaWidadDotCom ni. Banyak kali juga ada individu yang call saya tanpa henti sampai lah saya jawab panggilan. Memang panas betul AJHT ni dan ramai sangat peminat produk ni. Tapi saya faham kita yang kebas-kebas dan sengal-sengal manja pun tak boleh nak tahan. Inikan lagi sakit lutut dan sendi yang boleh buat rasa sangat tak selesa dan menyeksakan. Kesian.

 

Vivix sebagai supplement dalam arwatan alternatif untuk sakit lutut.
Supplement yang kaya dengan antioksidan kuat seperti resveratrol dalam Vivix boleh membantu melegakan sakit lutut dan sakit sendi.

 

Sayangnya AJHT ni dah berbulan-bulan not available for sale! Dan belum ada kepastian bila akan mula dijual semula. Ramai yang kecewa bila saya kata AJHT ni takde. Tapi tu lah ramai yang taktau sebenarnya ada banyak lagi vitamin lain yang sangat-sangat membantu memperbaiki masalah sakit sendi tulang dan yang berkaitan. Malah yang terbaik sekali dan lebih bagus daripada AJHT ialah tonik antipenuaan yang kaya dengan antioksidan hebat resveratrol iaitu Vivix Shaklee!

 

Updated 17 Julai 2017 – Produk Joint Health Tablet (AJHT) kehabisan stok dipasaran sejak tahun 2015. Boleh klik artikel 6 Tips Kekalkan Tulang Yang Kuat Bantu Hindari Lenguh Kaki Dan Sakit Lutut untuk cadangan set vitamin yang lengkap dan terbaik untuk masalah sendi, tulang, lutut, ligamen, saraf dan yang berkaitan.

 

Vivix Supplement Terbaik Untuk Bantu Kurangkan Sakit Sendi Dan Lutut

 

Kenapa saya cakap Vivix ni bukan saja boleh gantikan AJHT malah lebih bagus lagi? Ini kerana dalam satu jurnal kajian saintifik bertajuk Scientific Evidence and Rationale for the Development of Curcumin and Resveratrol as Neutraceutricals for Joint Health (Int J Mol Sci. 2012; 13(4): 4202-4232.), dapat disimpulkan bahawa telah terbukti resveratrol boleh membantu:

  • Mengekalkan dan memperbaiki fungsi dan struktur sendi.
  • Mengurangkan faktor yang menjadi punca kepada penyakit berkaitan sendi.

Seterusnya penyelenggaraan yang baik pada sendi normal, juga memberikan perubahan yang lebih baik terhadap kesan fisiologi kepada sendi termasuklah (faedah yang positif) daripada segi:

  • Kelebaran ruang sendi (joint space width on radiographs).
  • Pergerakan.
  • Kekakuan (stiffness).
  • Ketidakselesaan sendi.

Secara spesifiknya kajian saintifik ini dijalankan terhadap penyakit osteoarthritis (OA), iaitu sejenis penyakit pada sendi yang serius. Yang mana terjadinya radang pada sendi atau kerosakan pada tulang rawan. Orang yang sakit sendi biasa, kalau tak cegah daripada awal sangat mudah nak kena OA ni.

Kalau nak lebih faham secara ringkasnya, kajian menunjukkan resveratrol (bahan utama dalam Vivix) berkesan untuk mengatasi masalah keradangan, antioksidan, memperbaki DNA dan menghalang sel daripada bermutasi. Ia bukan saja sangat bagus untuk sendi malah baik untuk pelbagai penyakit lain seperti kanser, Diabetes, Darah Tinggi, Jantung dan banyak lagi.

 

Testimoni-Testimoni Penghidap Sakit Lutut/ Sakit Sendi Yang Mengamalkan Vivix

 

Testimoni 1

“Mak kata badan rasa ringan je. Nak solat pun dah takde masalah. Tak macam sebelum ni bila nak solat lutut rasa. Nak rukuk pun susah, kena solat duduk. Nak naik tangga dan turun tangga rasa sakit.”

Testimoni penghidap sakit sendi lutut yang amalkan Vivix.
Testimoni penghidap sakit lutut yang mengambil Vivix Shaklee

 

Testimoni 2

“Mak mertua berumur 50 tahun yang sebelum bila buat kerja kampung selalu sakit-sakit lutut. Minggu pertama amalkan Vivix selera makan bertambah. Minggu kedua sudah boleh makan macam biasa. Sakit-sakit lutut lepas penggunaan sebulan. Kedut-kedut di bahagian mata hilang. Muka nampak sihat, berseri-seri dan pinkish. Badan rasa bertenaga macam masa muda remaja dulu. Ipar duai pun tanya ada bagi bagi apa dekat mak mertua.”

Testimoni warga emas yang kesihatannya makin baik lepas amalkan Vivix.
Testimoni ibu yang berusia 50an yang dapat banyak faedah setelah amalkan Vivix

 

Testimoni 3

“Dah 1 minggu tak makan ubat hospital setelah amalkan Vivix. Dah boleh solat macam biasa. Sebelum ni solat di kerusi je. Dah boleh jalan-jalan dan buat kerja rumah sendiri. Sebelum ni nak gerak pun susah.”

Testimoni sakit sendi hilang setelah mengambil Vivix
Testimoni sakit sendi hilang setelah amalkan Vivix

 

Alhamdulillah pengambilan berterusan secara konsisten dapat membantu mengurangkand an melegakan masalah berkaitan lutut dan sendi.

 

Supplement Untuk Membantu Melegakan Simptom Akibat Sakit Lutut Dan Ketidakselesaan Sendi

 

Malah selain Vivix, ada lagi vitamin-vitamin lain yang sangat memberi faedah untuk memperbaiki kesihatan sendi. Antaranya ialah:

 

Collagen Powder

Kolagen diperlukan untuk memperbaiki dan menyelenggara tisu-tisu lembut di sekitar sendi. Sebab kalau tisu-tisu ini rosak, itulah yang buat sendi rasa bekeriuk, berbunyi, sengal dan sakit. Secara ringkasnya kolagen:

  • Membantu menyokong pergerakan yang lebih lancar dan stabil.
  • Meningkatkan metabolisme dan memberikan tenaga.
  • Mengurangkan rasa sakit belakang dan kesakitan ketika bergerak.
  • Memberikan fleksibiliti kepada sistem sendi dan tulang.

Malah, Collagen Powder juga memberikan pelbagai faedah kesihatan seperti memperbaiki kesihatan saraf mata (mata kering dan rabun), menganjalkan dan menegangkan kulit, awet muda dan kecantikan dan banyak lagi.

 

Vitamin C

Vitamin C sangat penting dalam penghasilan kolagen. Seperti yang kita tau, tisu-tisu sendi terdiri daripada kolagen! Suka atau tidak, sebenarnya tubuh kita sangat mudah kekurangan Vitamin C sebab vitamin ni sangat mudah termusnah! Bila stress sikit, musnah! Bila sakit sikit, musnah! Bila ada sel rosak, musnah! Dan banyak lagi lah.

Sebab apa? Vitamin C bila masuk je dalam badan dia akan menuju terus untuk melindungi sel daripada agen perosak (radikal bebas).Tak sempat pun nak buat proses pemulihan sel sekali Vitamin C dalam badan dah habis! Jadi sebab tu lah memang kita perlu beterusan ambil Vitamin C supaya badan kita mendapat secukupnya bekalan Vitamin C yang diperlukan untuk membuat kerja-kerja pemulihan sel dalam badan.

Kalau nak tau, badan kita tak boleh menghasilkan Vitamin C. Kita perlu ambil Vitamin C daripada makanan/ supplement. Dan Vitamin C adalah salah satu vitamin paling asas yang perlu diambil setiap hari oleh setiap individu samada sihat atau tidak!

Haa penting sangat Vitamin C ni tau! Nak cantik, awet muda, ada masalah resdung, jerawat, selalu demam, batuk, selsema, masalah gusi berdarah ehh macam-macam lagi semuanya boleh diperbaiki dengan Vitamin C.

 

Alternatif Dan Ikhtiar Terbaik Untuk Memperbaiki Masalah Sakit Sendi Dan Lutut

 

Oleh itu, jangan gusar kalau takde AJHT. Sebab gabungan Vivix berserta Ostematrix dan Omega Guard sudah cukup optimum untuk membantu dalam memperbaiki kesakitan akibat sendi dan lutut yang sakit dan rosak secara keseluruhan. Untuk rawatan alternatif yang lebih intensif, boleh lengkapkan dengan Collagen Powder dan juga Vitamin C. Boleh klik artikel 6 Tips Kekalkan Tulang Yang Kuat Bantu Hindari Lenguh Kaki Dan Sakit Lutut untuk cadangan set vitamin yang lengkap dan terbaik untuk masalah sendi, tulang, lutut, ligamen, saraf dan yang berkaitan.

Kelancaran pergerakan adalah nikmat kesihatan yang sangat berharga dan tak boleh diganti dengan wang ringgit. Khasiat Vivix dah terbukti dalam banyak kajian boleh memberikan kesan positif yang sangat luar biasa. Cegah dan kawal masalah sendi daripada melarat dengan antioksidan Vivix.

Vivix yang diperbuat daripada bahan botani semulajadi tiada bahan kimia bahaya, boleh membantu memperbaiki kesihatan keseluruhan. Ikhtiar pengambilan yang konsisten dan berterusan disertai dengan sabar dan tawakal insyaAllah boleh membantu melegakan kesakitan akibat sakit sendi dan pelbagai masalah kesihatan lain. Anda boleh dapatkan set twinpack (2 botol Vivix) dengan diskaun 5% untuk pembelian yang lebih menjimatkan.

 

 

Dapatkan produk berserta diskaun 15-25% yang lebih menjimatkan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee sekarang 🙂

Hazrina Nasir

ID 951651

SMS/ Whatsapp 019 269 2301

This Post Has 3 Comments

  1. Saya br bagi ayah yg sedang sakit sendi lutut type 4 .. Adakah perlu ostematrix dan omega guard diambil bersama?

    1. Ostematrix dan Omega dua-dua penting untuk orang yang ada masalah lutut. Setiap vitamin ada fungsi khusus masing-masing. Boleh diambil serentak atau asing-asing. Selalunya saya cadangkan ambil Omega lepas sarapan atau lepas lunch. Ostematrix ambil sebelum tidur. Sebaiknya rujuk dengan pengedar yang jual supplement Shaklee ni kepada cik/ puan. Sebab dia boleh advise cara pengambilan yang selamat dan tepat ikut keadaan kesihatan dan keperluan.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu