Tonik Antipenuaan Hebat Vivix Pelihara Kesihatan Keseluruhan, Cegah Dan Kawal Penyakit Kronik

Tonik antipenuaan Vivix adalah cecair pekat hebat yang mengandungi resveratrol yang boleh membantu pelihara kesihatan secara keseluruhan, cegah dan kawal penyakit kronik. Sudah banyak kajian saintifik yang dijalankan terhadap resveratrol, dan sebatian ini terbukti boleh memberikan pelbagai faedah positif dan meningkatkan tahap kesihatan dengan sangat memberangsangkan.

Google saja. Anda akan jumpa banyak artikel daripada reliable website yang membincangkan tentang resveratrol. Tapi mungkin juga anda sukar nak percaya dengan sumber Google. Siapa-siapa pun boleh tulis apa saja. Tapi memang banyak kajian dan ujian saintifik yang sudah dan sedang dijalankan untuk menguji kebaikan dan manfaat Vivix secara lebih mendalam.

 

Tonik antipenuaan Vivix
Vivix adalah tonik antipenuaan hebat yang dihasilkan oleh para saintis dan formulanya dipatenkan

 

Misalnya dalam website Cell (www.cell.com), anda search saja keyword resveratrol, akan keluar banyak senarai journal kajian saintifik yang sudah diterbitkan. Antara tajuk-tajuk menarik yang ingin saya kongsikan disini ialah:

Ok cukuplah 3 tu. Kalau orang biasa nak baca journal macam ni memang pening sikit lah. Sebab terlalu banyak istilah saintifik. Saya sendiri pun baca tajuk dan summary saja untuk mudah faham. Kalau anda memang biasa dengan kajian saintifik begini insyaAllah tak ada masalah nak baca dan fahami journal kajian ilmiah ni semua.

 

Bukti kajian saintifik keberkesanan resveratrol yang merupakan bahan utama Vivix
Bukti kajian saintifik keberkesanan resveratrol

 

Apakah Resveratrol?

 

Resveratrol adalah kompaun yang terkenal dengan manfaat kesihatan yang sangat luas. Kandungan antioksidan yang tinggi dalam resveratrol membuatkan proses melawan jangkitan penyakit menjadi tidak mustahil. Antara manfaat kesihatan daripada Resveratrol termasuklah menghalang penuaan pra matang dan melawan penyakit kronik jangka panjang berkaitan jantung serta kanser.

Dengan resveratrol, masalah kolestrol dan kandungan gula dalam darah dapat dikawal. Masalah berkaitan neuro-degenerative seperti Alzheimer dan Parkison juga boleh dielakkan. Penemuan terbaru adalah kebolehan resveratrol untuk menghalang Diabetes. Kulit anggur menghasilkan resveratrol untuk mengepung dan melemahkan serangan. Apabila dijerukkan jenis-jenis anggur, anggur jenis wine merah adalah yang mengandungi kandungan resveratrol yang paling tinggi.

 

Tonik Hebat Vivix!

 

Vivix merupakan supplement antipenuaan terbaik didunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee Corporation. Ujian klinikal dijalankan ke atas ramuan utama untuk memastikan Vivix benar-benar berkesan. Shaklee telah memperkenalkan Vivix pada Ogos 2008. Vivix adalah hasil penemuan revolusi antipenuaan dalam kajian melawan penuaan pada tahap cellular DNA.

 

 

Vivix Shaklee diperbuat daripada bahan-bahan botanikal semulajadi yang mempunyai kuasa antioksidan yang hebat. Bahan utamanya ialah anggur Muscadine (Vitis rotundifolia), Japanese knotweed (Polyganum cuspidatum), Purple Carrot dan European elderberries. Ramuan Vivix Shaklee adalah eksklusif dan dipatenkan (patent-pending).

 

Bahan utama dalam Vivix Shaklee
Bahan-bahan utama dalam Vivix terdiri daripada bahan botani.

Apakah Peranan Penting Vivix?

 

Kenapa pentingnya dan perlunya kita mengambil supplement antiksidan kuat seperti Vivix ni? Semakin usia meningkat, sistem pertahanan badan kita akan menjadi semakin lemah. Sel-sel tubuh kita akan mula terdedah kepada ancaman radikal bebas. Radikal bebas sentiasa terdapat pada sekeliling kita samada dalam udara, air, makanan, malah lebih banyak terdapat pada sumber-sumber pencemaran.

Sememangnya kehidupan kita hari ni susah nak elakkan diri secara total daripada terdedah kepada punca pecemaran ini dan seterusnya ancaman radikal bebas. Radikal bebas ini yang merupakan ion-ion yang tidak stabil, sentiasa mencari-cari sel lain yang lemah untuk bergabung bersama. Apabila sel badan kita diserang dan dikuasai oleh radikal bebas, fungsi sel akan mula menjadi rosak dan menjangkiti sel-sel sekeliling.

Daripada situlah sistem badan kita menjadi semakin lemah, kuman mula merebak dan serangan penyakit berlaku menyebabkan sel semakin rosak dan musnah. Kita nak cegah kejadian ini daripada berlaku dan disinilah Vivix memainkan peranan yang sangat penting.

 

Kerosakan sel menjadi punca pelbagai penyakit
Kesan terhadap sel ialah menjadi punca kepada pelbagai penyakit

 

Cara Vivix Bertindak Melindungi Sel

 

Vivix bertindak melindungi sel tubuh dengan 4 mekanisme tindakan iaitu:

  • Membaiki DNA.
  • Mengurangkan keradangan.
  • Meningkatkan penghasilan tenaga.
  • Mencegah penghasilan AGE protein.
Vivix meningkatkan tenaga dan memberi kecergasan
Vivix membantu tingkatkan tenaga, mengatasi keletihan dan lesu serta memberi kecergasan

 

Kebaikan Dan Manfaat Vivix

 

Vivix bukan saja baik untuk memperbaiki tahap kesihatan bagi individu yang sedia berpenyakit, malah sangat sesuai untuk diamalkan oleh mereka yang sihat untuk mencegah penyakit. Hanya dengan khasiat sesudu teh sehari minimum, Shaklee membantu:

  • Menggalakkan penuaan yang sihat
  • Mengurangkan komplikasi akibat kencing manis dan menurunkan paras gula bagi penghidap Diabetes
  • Melindungi dan mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Memperbaiki simptom akibat arthritis dan menyokong kesihatan sendi
  • Mengurangkan risiko terkena penyakit nyanyuk
  • Meningkatkan metabolisme dan menggalakkan kehilangan berat badan
  • Menyokong kesihatan mata dan memperbaiki penglihatan
  • Melindungi dari luka akibat radiasi UV
  • Melindungi dari kerosakan pada bahagian otak
  • Merencat pembiakan H. pylori yang menyebabkan jangkitan peptic ulcer
  • Mencegah penuaan pramatang dan menggalakkan awet muda
  • Menghalang virus Herpes 1 dan 2 daripada membiak
  • Melindungi saraf
  • Melindungi peparu daripada kerosakan DNA dan kematian sel
  • Menghalang pengoksidan LDL
  • Mengurangkan pelekatan antara platlet sebagai respon antiradang seterusnya mempercepatkan penyembuhan luka
  • Merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
  • Mencegah kanser prostat, pankreas, gastrik dan tiroid
  • Memberikan tenaga dan mengelakkan kelesuan
  • Menggalakkan kesihatan dan memberi perlindungan sistem imun
  • Menggalakkan kesihatan optimum secara keseluruhan

 

Vivix menggalakkan penuaan yang sihat
Vivix melambatkan penuaan

 

Testimoni Vivix

 

Berikut saya kongsikan beberapa testimoni customer yang berpuas hati setelah mengamalkan Vivix:

 

Testimoni 1 – Vivix memelihara kecantikan kulit, wajah dan rambut

Vivix untuk awet muda
Vivix bantu cantikkan kulit

 

Testimoni 2 – Vivix bantu kawal paras gula dalam darah

Vivix kurangkan komplikasi kencing manis
Vivix perbaiki masalah kencing manis

 

Testimoni 3 – Vivix bantu legakan sakit lutut, kawal diabetes dan beri tenaga

Vivix legakan sakit lutut
Vivix hilangkan sakit lutut

 

Testimoni 4 – Vivix legakan sakit kaki dan sendi

Vivix perbaiki sakit sendi
Vivix legakan sakit sendi

 

Testimoni 5 – Vivix perbaiki masalah tiroid

Vivix legakan penyakit tiroid
Vivix perbaiki penyakit tiroid

 

Dapatkan 2 Botol Vivix Dengan 5% Diskaun Bagi Setiap Pembelian Healthy Young Living Set

 

Promosi Vivix Shaklee Beli 2 Diskaun 5%
Promosi 5% bagi setiap pembelian Set Twinpack Vivix

 

 

Healthy Young Living Set adalah salah satu daripada 4 set dalam YES Wellness Program yang ditawarkan Shaklee. Pada harga biasa, sebotol Vivix 150ml bernilai RM475.00. Tapi untuk pembelian Vivix dengan penjimatan optimum, saya cadangkan boleh grab promosi Healthy Young Living Set yang mengandungi 2 botol Vivix 150ml. Sebab setiap pembelian, anda akan dapat 5% diskaun dan jimat RM47.50! Ada lagi!

Bukan tu saja, setiap pembelian set ni anda akan terus layak dapat keahlian percuma (jimat yuran keahlian RM68.90) dan terus dapat beli pada harga ahli yang lebih menjimatkan. Yang bestnya lagi anda akan dapat cash back lebih kurang RM38. Sebab setiap produk Shaklee ada point UV tersendiri.

Dan jumlah point UV bulanan terkumpul yang mencecah 150 point UV, Shaklee akan bagi cash rebate yang terus dimasukkan ke akaun bank pada bulan hadapannya. Akhir sekali, semestinya anda akan dapat banyak faedah keahlian yang lain contohnya boleh hadiri ceramah kesihatan yang dianjurkan Shaklee setiap minggu di cawangan-cawangan Shaklee berdekatan.

 

 

Dapatkan produk berserta diskaun 15-25% yang lebih menjimatkan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee sekarang 🙂

Hazrina Nasir

ID 951651

SMS/ Whatsapp 019 269 2301

 

This Post Has 3 Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu