Minuman Protein Cinch Shake Mix Untuk Kurus Tanpa Lapar, Bina Badan Dan Pelihara Otot

Ada yang tengah cari-cari supplement ataupun minuman protein untuk kurus tanpa rasa lapar, bina badan dan pelihara otot? Yang nak kurus selim-melim tu mestilah geng-geng adik kakak. Yang nak bina badan dan ataupun build muscle tu mestilah brother-brother yang ada impian nak nampak sado. Kan? 😀 Maklumlah lebih kurang 2 minggu je lagi dah nak puasa, lepas tu nak raya. Semua pun nak pretty dan macho ye dak?

Puasa memang boleh bantu kita kurus. Tapi ada orang lepas puasa makin naik badan. Mana tak nya time berbuka tu dia bantai makan tak ingat. Ada juga badan dah nice tapi lepas puasa makin kerempeng pulak. Ada banyak faktor kenapa berat dan bentuk badan kita berubah dan salah satunya sebab pemakanan. Jadi sebab tulah hari ni saya nak share pasal minuman protein Cinch Shake Mix.

 

Cinch Shake Mix Shaklee bantu turunkan berat badan, pelihara otit dan bina badan tanpa perlu rasa lapar.
Minuman protein Cinch Shake Mix bantu kurangkan berat badan tanpa perlu berlapar!

 

Sebelum ni saya pernah tulis tentang Cinch Inch Loss Set iaitu set kurus Shaklee. Jadi kali ni nak cerita lanjut pasal salah satu produk dalam Cinch set ni. Bagi orang yang nak kurangkan inci, Cinch Shake Mix ni lebih sesuai sebab ianya dicipta dengan formulasi khas untuk turunkan berat badan.

 

Kebaikan Cinch Shake Mix

 

Cinch Shake Mix dibuat daripada formula unik yang boleh membantu mengawal kelaparan, menambahkan tenaga dan merasai kepuasan. Setiap kali minum Cinch Shake,kita akan dapat 24 gram protin, 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 6 gram serat larut. Untuk kesan lebih optimum, kita dicadangkan untuk ambil Cinch Shake bersama dengan 1 sudu Energizing Soy Protein.

Kenapa? Sebab ESP bekalkan protein lengkap diperlukan badan. Ini penting kerana protin digunakan untuk membina otot, dan ototlah menaikkan kadar metabolisma dan juga membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protin juga boleh membantu menahan kelaparan, seterusnya membantu mengurangkan pengambilan makanan antara waktu makan.

Dan yang specialnya dalam Cinh Shake terdapat  Leucine yang merupakan nutrisi penting untuk keperluan tubuh.

 

Keistimewaa dan Kelebihan Cinch Shake Mix Yang Diperkaya Dengan Leucine

 

Bila kita ambil Cinch, khasiat yang kita dapat sama macam kita ambil makanan yang sebenar tapi rasanya macam menikmati pencuci mulut. But of course lah kita tak perlu pun skip makan nasi dan sebagainya. Makan je macam biasa tapi ambil small portion dengan diet yang seimbang. Antara kelebihan Cinch Shake Mix ni ialah:

  • Dihasilkan dengan 50 tahun pengalaman dalam menerajui bidang sains pemakanan dan inovasi.
  • Diperkasa dengan leucine untuk membantu mengelakkan kitaran diet yo-yo agar dapat:
    • Mengekalkan otot yang dimiliki
    • Membakar lemak yang tidak perlu
    • Menghilangkan inci yang tidak diingini
  • Dengan Cinch Pro, campuran eksklusif protin dipertingkatkan dengan leucine asid amino dan diuji secara klinikal untuk menunjukkan keupayaan menolong mengekalkan 100% jisim otot.
  • 24 gram protin setiap hidangan untuk membantu anda berasa puas dan kenyang.
  • Tinggi kandungan serat – 6gm serat setiap hidangan.
  • Glycemic yang rendah untuk mengekalkan tahap gula darah yang normal dan mengekalkan tenaga.
  • Indeks glisemik – 22, sesuai untuk penghidap kencing manis.
  • Memberikan 35% atau lebih Nilai Harian kepada 21 vitamin dan mineral penting.
  • Penggunaan soya bebas GMO.
  • Tiada perasa tiruan, warna dan pemanis.

 

The Shaklee Weight Management Program addresses the issues I’ve raised through my research. It truly works and I believe it’s going to change our approach to weight management forever  – Dr. Paula Baillie, MD, PhD (A leading expert in human metabolism)

 

Haa ni komen daripada seorang saintis Shaklee yang terlibat mengkaji dan menghasilkan Cinh Shake Mix ni.

 

Cinch Shake Mix Perisa Chocolate, Vanilla dan Café Latte

 

Cinch Shake yang best ni ada 3 perasa, Chocolate, Vanilla dan Cafe Latte. Again, tak perlu skip makan nasi pun! Maklumlah kan lidah dan tekak Melayu ni sehari tak dapat nasi denagn sambal belacan seksa oih. Tapi kalau amalkan Cinch Shake dengan konsisten dan amalkan pemakanan yang seimbang dan menyihatkan, memang boleh turunkan berat badan dan shape kan bentuk badan.

Cinch Shake Mix Shaklee perisa cafe latte
Cinch Shake Mix perisa cafe latte. Sesuai untuk yang suka minum coffee 😀

 

Kalau nak tau, setiap perisa ada nilai Indeks Glisemik (GI) tersendiri. Apa benda GI ni? GI ialah kadar karbohidrat berdasarkan kesannya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang terlerai dengan cepat mempunyai kadar GI yang tinggi manakala kadar yang GI yang rendah menunjukkan gula dipecahkan secara perlahan-lahan dan glukos dilepaskan sedikit demi sedikit ke dalam sistem badan.

 

Cinch shake Mix Shaklee perisa coklat.
Cinch Shake Mix perisa Chocolate. Ramai orang suka ni!

 

Memastikan kadar gula dalam darah rendah adalah baik untuk penurunan berat badan dan kesihatan jangka panjang. So, boleh pilih perisa mana nak ikut keperluan badan masing-masing. Kalau yang aktif bersukan atau cepat sangat letih boleh ambil Cafe Latte. Kalau siapa yang metabolismenya masih rendah, boleh lah ambil Chocolate dulu.

  • Cafe Latte – 27 GI
  • Vanilla – 22 GI
  • Chocolate – 16 GI

 

Cinch Shake Mix Shaklee perisa vanilla.
Cinch Shake Mix perisa vanilla. Sesuai untuk yang suka rasa yang lebih natural 😉

 

Oh lupa nak cakap, Cinch Shake Mix ni versatile! Boleh minum ikut selera masing-masing. Nak buat smoothies? Fruit shake? Milk shake? Campur oat, nestum ataupun buah. Semua pun boleh. Yummm sedapnya sangat tau. So tak perlu terseksa. Cinch Shake Mix pilihan yang best untuk realisasikan azam nak kurus sebelum raya. Lagi-lagi nak puasa ni, ambil Cinch Shake masa sahur. Masa siang puasa mesti habis terbakar lelemak semua. Sempatlah nak maintain gojes dan handsome raya nanti. Yang penting, sihat pun dapat 😉

Nak rasa Cinch Shake Mix yang best ni?

 

 

Dapatkan produk berserta diskaun 15-25% yang lebih menjimatkan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee sekarang 🙂

Hazrina Nasir

ID 951651

SMS/ Whatsapp 019 269 2301

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu