Perbaiki Masalah Haid Tak Teratur Dan Ketidaksuburan Cara Semulajadi Dengan GLA Complex

Antara produk hot seller daripada blog MamaWidad.Com ialah vitamin GLA Complex untuk masalah haid tak teratur dan perbaiki masalah ketidaksuburan. Ramai rupanya orang perempuan yang alami masalah tak datang period ni. Bukan orang dah kahwin dan berusia je yang hadapi masalah ni. Anak-anak dara dan budak sekolah menengah pun ada yang mengalami masalah irregular period.

Masalah berkaitan haid tak teratur ni berpunca daripada hormon yang tak stabil. Penyebab kepada ketidakstabilan hormon ni pulak ada pelbagai sebab. Antaranya ialah perubahan berat badan mendadak, berat badan berlebihan, keletihan yang melampau ataupun kurang rehat, tidur tak teratur, faktor pemakanan, stress yang melampau dan sebagainya.

 

GLA Complex bantu atasi ketidakstabilan hormon dan period tak normal.
GLA Complex bantu seimbangkan hormon cara semulajadi dan bantu lancarkan haid

 

Apa Nak Buat Kalau Haid Tak Datang?

 

Setiap customer yang bertanya tentang GLA Complex untuk masalah irregular period ni saya mesti akan tanya dulu beberapa soalan antaranya:

  • Dah berapa lama alami masalah ni?
  • Period dah lama tak datang atau period berterusan dalam jangka masa lama?
  • Ada apa-apa penyakit?
  • Dah jumpa doktor? – Ini soalan paling penting!

Saya nasihatkan sebaiknya berjumlah dulu dengan doktor untuk dapatkan nasihat dan rawatan. Kalau masih berterusan, jumpa doktor yang sama atau doktor berlainan. Lagi bagus jumpa doktor pakar terus. Sebabnya macam yang saya katakan tadi, masalah haid tak teratur ni ada banyak punca.

Untuk masalah tak serius, pengambilan supplement macam GLA Complex secara konsisten insyaAllah boleh membantu. Tapi kalau disebabkan masalah yang lebih serius macam cyst (yang aktif atau bersaiz besar), fibroid, PCOS dan yang berkaitan, kadang-kala rawatan perubatan tetap diperlukan disamping mengamalkan vitamin-vitamin tinggi antioksidan macam GLA Complex, Omega Guard, dan Vivix.

 

Vitamin Untuk Masalah Haid Tak Teratur

Pengambilan GLA Complex yang konsisten dan berterusan insyaAllah boleh bantu perbaiki masalah haid. Memang ambil masa sebab produk ni daripada bahan semulajadi saja. Sebaiknya amalkan 3 hingga 6 bulan paling minimum. Sebabnya hormon badan orang normal yang sihat pun ambil masa lebih kurang 6 bulan untuk berubah contohnya ibu hamil yang baru lepas bersalin.

Memang kena sabar banyak bila berikhtiar dengan makanan tambahan semulajadi. Tapi tak perlu risau sebab takde bahan kimia bahaya. Kalau haid dah teratur pun boleh teruskan makan sebab GLA Complex baik untuk pelihara kesihatan dalaman keseluruhan.

Manfaat GLA Complex Untuk Kesihatan

 

Antara kebaikan lain GLA Complex selain untuk seimbangkan hormon ialah:

  • Meningkatkan kesuburan
  • Mengawal jerawat
  • Mengurangkan jeragat
  • Memperbaiki dan mengurangkan simptom pra-menopause
  • Membantu mengurangkan masalah senggugut teruk
  • Mengatasi kulit kusam dengan memperbaiki dan mencantikkan tekstur dan tona kulit
  • Mengawal berat badan
  • Untuk kesihatan minda

 

Faedah GLA Complex untuk kesihatan
Manfaat GLA Complex untuk kesihatan

 

Testimoni GLA Complex

 

Oklah sekarang saya kongsikan pulak testimoni-testimoni pengguna yang dah pernah berikhtiar dengan GLA Complex.

Testimoni 1 – Dah kahwin 7 tahun baru 3 kali datang period, anak 4 orang. Lepas amalkan GLA Complex hormon kewanitaan makin stabil dan period kembali normal.

 

 

Testimoni GLA Complex perbaiki hormon tak seimbang.
Testimoni GLA Complex seimbangkan hormon tak stabil.

 

Testimoni 2 – Alami masalah haid berterusan sampai terpaksa ambil ubat. Akibatnya berat badan naik mendadak. Lepas amlkan GLA Complex dan vitamin-vitamin lain, berat badan turun, body shape makin cantik, haid datang dalam tempoh normal, hubungan suami isteri makin baik, lutut dah tak kering, jerawat pasir kurang.

 

Testimoni period kembali normal dan berjaya hamil lepas amalkan GLA Complex
Testimoni masalah period tak teratur selesai dan berjaya mengandung lepas amalkan GLA Complex.

 

Testimoni 3 – Period jadi tak normal lepas amalkan pil perancang. Lepas amalkan GLA Complex, ada datang period dan kemudian mengandung.

 

Testimoni GLA hentikan period berterusan dan turunkan berat badan.
Testimoni GLA hentikan haid berterusan dan turunkan berat badan.

 

Jangan Ambil Ringan!

 

Jangan ambil ringan masalah period tak stabil ni ok! Bahaya tau kalau dibiarkan dalam tempoh yang lama tanpa rawatan. Dikhuatiri akan sebabkan masalah yang lebih serius dan memudaratkan kesihatan terutamanya mengganggu kesuburan. Seterusnya boleh menyukarkan usaha untuk mengandung dan peluang untuk mendapat zuriat.

Sebenarnya bagus kalau sejak muda dah sedar ada masalah. Ambil tindakan dengan segera berikhtiar. Kadang-kadang puncanya tak serius pun dan boleh dicegah daripada jadi lebih teruk. GLA Complex boleh diamalkan daripada usia kanak-kanak hinggalah warga emas. Sebotol ada 60 biji soft gel capsule dan berharga hanya RM91.25 (belum termasuk pos).

Bagi para isteri atau ibu yang berikhtiar nak hamil, boleh ambil set kesuburan Shaklee yang lengkap. Setiap satu ada fungsi khusus yang membantu memperbaiki dan mempercepatkan peningkatan kesuburan dan kesihatan secara keseluruhan. Dalam set ni ada Multivitamin Vita-Lea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa Complex, ESP Soy Protein, Vitamin E Complex, Zinc Complex dan GLA Complex yang merupakan vitamin paling penting.

Pembelian daripada saya akan diberikan konsultasi aturan cara makan yang spesifik untuk tindakan vitamin yang berkesan secara optimum.

 

 

Dapatkan produk berserta diskaun 15-25% yang lebih menjimatkan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee sekarang 🙂

Your Shaklee Health Partner & Business Leader,

Hazrina Nasir

ID 951651

SMS/ Whatsapp 019 269 2301

This Post Has 2 Comments

  1. assalamualaikum..sis nk tanya time peroid boleh ambil GLA complex x? tqvm

    1. waalaikumussalam sis. ya boleh makan gla complex masa period. sama-sama 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu