Kepentingan Adanya Landmark Study Membuktikan Produk Shaklee Berkualiti Tinggi Dan Berkesan Memperbaiki Kesihatan

Mengapa Landmark Study sangat penting bagi Shaklee? Sebab dengan adanya Landmark Study, dapat membuktikan produk Shaklee sememangnya berkualiti tinggi dan berkesan dalam memperbaiki kesihatan. Sebelum ni ramai orang hubungi saya tanya pasal Shaklee dan dalam ramai-ramai tu rupanya ramai orang ingat Shaklee ni ubat (ehh berapa banyak ramailah!). Tapi sebenarnya produk Shaklee ni supplement. Ubat dengan supplement adalah 2 benda yang sangat berbeza yaa.

Daripada perkataan supplement tu sendiri terang-terang bermaksud makanan โ€˜tambahanโ€™. Makanan tambahan ataupun biasanya kita sebut vitamin ni berfungsi sebagai pelengkap kepada nutrien harian yang badan kita perlukan tiap-tiap hari.

Sebabnya hidangan yang kita ambil tiap-tiap hari belum tentu dapat bekalkan semua nutrien yang badan kita perlukan dan kalau ada pun belum tentu pada kuantiti yang mencukupi. Manakala ubat, kita perlukan untuk merawat penyakit masa kita dah jatuh sakit.

Ubat kita tak boleh saja-saja nak makan.Tapi supplement, sebaiknya kita amal sejak muda sementara masih sihat untuk cegah penyakit. Dalam result Landmark Study yang dijalankan keatas supplement Shaklee, memang terbukti pengambilan supplement boleh meningkatkan tahap kesihatan keseluruhan seseorang.

Produk Shaklee terbukti selamat, semulajadi dan berkesan.
Shaklee ada bukti keberkesanan.

 

Jadi, kalau kita sebut ubat selalunya kesan tindakannya agak cepat sebab memang ubat diperlukan untuk sembuhkan penyakit segera. Tapi kalau supplement, dia memperbaiki secara perlahan-lahan daripada dalam. Jadi kesannya lebih kepada untuk jangka panjang.

 

Landmark Study Shaklee

 

Saya kongsikan secara ringkas berkenaan Landmark Study Shaklee. Landmark study Shaklee dijalankan oleh pihak ketiga yang tiada kepentingan iaitu kumpulan penyelidik yang berkredibiliti, team Dr Gladys Block daripada University of California, Berkeley. Dr Gladys Block adalah seorang yang pakar dalam bidang Epidemiology & Public Health Nutrition.

 

Mengapa Shaklee buat Landmark Study?
Kenapa Landmark Study ni penting untuk Shaklee?

 

Malah, result Landmark Study ni juga telah dibuat review oleh 3rd party scientists (peer reviewed publication) untuk pastikan result Landmark study tu tak ada fakta yang salah, tak biased dan tiada pihak lain yang boleh pertikaikan keputusan penyelidikan ni.

Landmark study Shaklee dijalankan keatas 3 kumpulan iaitu:

  1. Kumpulan yang tidak mengamalkan vitamin
  2. Kumpulan yang mengamalkan vitamin jenama lain
  3. Kumpulan yang mengamalkan vitamin Shaklee

Dan keputusan yang diperolehi membuktikan, pengamal vitamin Shaklee mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik berbanding kumpulan yang tidak mengamalkan apa-apa vitamin dan malahan juga lebih baik berbanding kumpulan yang mengamalkan vitamin jenama lain.

 

Hasil keputusan yang diperolehi daripada Landmark Study Shaklee
8 daripada 10 pengguna Shaklee yang menyertai Landmark Study menyifatkan kesihatan mereka sangat baik dan cemerlang

 

Kebanyakan kajian lain dijalankan dalam jangkamasa pendek dan hanya fokus kepada satu-satu jenis vitamin. Sedangkan setiap penyakit ambil masa bertahun-tahun untuk develop dan punca penyakit sangat berkait rapat dengan gaya hidup kita sejak muda.

Ditambah pulak dengan faktor alam persekitaran yang makin tenat. Menyebabkan sel tubuh badan kita lebih fragile. Sebab tu lah pentingnya amalkan pengambilan supplement sebagai ikhtiar untuk lebih sihat bila usia makin meningkat.

Supplement Shaklee daripada bahan semulajadi yang terbukti selamat dan berkesan, adalah pilihan investment kesihatan yang bukan saja boleh diyakini dengan sokongan Landmark Studynya tapi menguntungkan untuk masa depan.

This Post Has 3 Comments

  1. Tak rugi invest untuk suplemen…tambah2 lg shaklee yg dah terbukti berkesan nie..baru 5 tahun amalkan shaklee dah rasa keberkesanannya..kalo dulu selalu sakit..Alhamdulillah sekarang nak demam setahun sekali pun susah ๐Ÿ˜Š

  2. Setuju..invest utk suplemen tak rugi..shaklee nie mg suplemwn yg bagus dan berkualiti..5 tahun lebih dah saya amalkan shaklee nie..sy memang susah nak jatuh sakit…memang akan terus guna shaklee nie ๐Ÿ˜Š

    1. Ya kalau amal ambil supplement konsisten dan berterusan kesihatan jangka masa panjang lebih baik kan insyaAllah ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu