Omega Guard Kaya Dengan Omega 3 Yang Membantu Memperbaiki Kesihatan Sendi Lutut

Minyak ikan Omega Guard kaya dengan Omega 3 dan Omega 6 yang sangat bermanfaat untuk kesihatan. Contohnya Omega 3 yang sangat penting untuk membantu memelihara dan memperbaiki kesihatan sendi terutamanya lutut. Tapi tau tak Omega 3 dan Omega 6 tu asid lemak perlu dalam badan dan hanya boleh diperolehi melalui pemakanan? Sebab tu lah penting sangat untuk kita amalkan ambil supplement minyak ikan macam Omega Guard Shaklee.

Minyak ikan Omega Guard adalah istimewa sebab ianya adalah minyak ikan tulen, selamat tanpa logam berat yang bahaya. In fact ianya boleh bekalkan asid lemak dengan 7 spektrum penuh khasiat minyak ikan. Ia dibuat daripada ikan kecil laut dalam daripada perairan sejuk untuk pastikan sumber ikan yang digunakan adalah paling kurang tercemar. Kemudian diproses menggunakan teknologi penyulingan proprietari 3 molekul untuk pastikan logam berat yang bahaya untuk kesihatan betul-betul disingkirkan.

 

Omega Guard Shaklee boleh atasi sakit sendi lutut dan tumit
Minyak Omega Guard Boleh Perbaiki Sakit Sendi Lutut

 

Bagaimana Omega 3 Dalam Minyak Ikan Membantu Memperbaiki Masalah Sakit Sendi Lutut?

 

Ada tak bila bangun pagi rasa kaki tangan susah nak bergerak? Ataupun selalu rasa kebas-kebas? Sengal-sengal dan lenguh-lenguh? Bengkak dan merah? Ataupun sakit mencucuk sampai nak bergerak pun susah dan sebagainya? So, bagaimana minyak ikan bantu kurangkan sakit sendi, tulang, lutut, tumit etc?

 

Testimoni minyak ikan Omega Guard bantu hilangkan sakit tumit.
Testimoni Omega Guard bantu perbaiki sakit tumit.

 

Bila ada bahagian rangka tubuh kita mengalami masalah, radang mudah terjadi. Aliran darah ke bahagian terjejas bertambah, yang seterusnya menyebabkan bengkak dan kesakitan. Minyak ikan mempunyai sifat anti-inflammatory ataupun anti-radang untuk membantu mengawal dan mengurangkan kesakitan dan bengkak.

Sakit sendi boleh berpunca daripada penyakit arthritis ataupun rheumatoid arthritis. Ada juga yang terjadi disebabkan kecederaan daripada terjatuh, terseliuh, patah, overstretch dan sebagainya. Mengikut kajian, pengambilan Omega 3 daripada minyak ikan secara konsisten boleh bantu kurangkan symptom sakit sendi dan kurangkan kebergantungan kepada ubat tahan sakit (pankiller).

Sebab tu dalam set sendi yang lengkap, ada vitamin Omega Guard bersama-sama dengan Ostematrix, Vivix dan Joint Health Tablet. Setiap 1 ada fungsi khusus dan fungsi umum masing-masing. Dan minyak ikan penting untuk bantu surutkan merah, bengkak dan sakit tu. Kalau tanya saya mana satu paling baik untuk sendi, set lengkap adalah yang terbaik untuk memperbaiki masalah secara optimum!

 

Pelbagai Manfaat Omega 3 Dan Omega 6 Dalam Minyak Ikan Untuk Kesihatan

 

Selain untuk sendi lutut antara kepentingan Omega 3 dan Omega 6 terhadap kesihatan ialah:

  • Penting untuk pelihara fungsi otak, tumbesaran dan perkembangan normal.
  • Kurangkan kesakitan saraf.
  • Mengurangkan inflamasi – bengkak, kemerahan.
  • Pelihara kesihatan jantung, mata, rambut, kulit.
  • Membantu menurunkan dan mengawal kolsterol
  • Pelihara kesihatan tulang.
  • Kurangkan simptom ADHD.
  • Pelihara keseimbangan emosi – elak depression.
  • Kawal asthma, arthritis, eczema.

Dan banyak sangat lagi kalau nak senarai. Nampak kan pentingnya 2 asid lemak ni?

Jadi untuk pelihara kesihatan sendi seperti lutut, siku, pergelangan tangan kaki dan sebagainya, amalkan mengambil minyak ikan daripada usia muda. Jangan tunggu dah sakit baru nak amal sebabnya bila sendi dah rosak, kita tak dapat nak reverse balik. Masa tu hanya mampu kawal supaya tak terus melarat saja. Dalam masa sama, dapat banyak faedah kesihatan lain juga.

Dan minyak ikan terbaik semestinya lah Omega Guard Shaklee. Boleh hubungi Mama Widad untuk dapatkan minyak yang best ni tau. 🙂

 

 

Dapatkan produk berserta diskaun 15-25% yang lebih menjimatkan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee! 😉

Hazrina Nasir

ID 951651

SMS/ Whatsapp 019 269 2301

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu