Turunkan Berat Badan Dan Buang Toksin Untuk Lebih Sihat Hanya Dengan Detoks!

Detoksifikasi adalah satu proses yang sangat penting tapi ramai orang kurang faham apakah detoks tu dan apa kepentingannya. Detoks bukan setakat boleh bantu kita turunkan berat badan dan singkirkan toksin dalam badan tapi juga membantu tubuh untuk mencegah penyakit dan lebih sihat secara keseluruhan.

Dalam menjalani aktiviti kehidupan seharian, kita terdedah dengan pelbagai agen pencemaran di persekitaran samada melalui udara, air, tanah, mekap yang kita pakai, produk penjagaan diri yang kita guna, hatta daripada makanan yang kita makan! Dunia kita hari ni dah semakin tercemar dan kita juga makin jauh daripada kehidupan traditional yang lebih mesra dengan alam. Kita tak dapat lari daripada pemodenan. Tapi inilah risiko yang kita perlu hadapi.

 

Kuruskan Badan Dan Buang Toksin Dengan Set Detoks Shaklee
Turunkan berat badan dan kurangkan inci dengan Set Detoks Shaklee.

 

Udara kita dah tak sesegar dulu, air hujan dan air sungai juga dah tak sebersih dulu. Ditambah pula dengan pengurusan sampah yang lemah dan kepesatan pembangunan, banyak sangat kompaun dan kimia sintetik yang digunakan dalam objek keperluan manusia setiap hari. Buah dan sayuran yang kita makan pun ada yang dah diubahsuai genetiknya dan ditanam pada tanah yang kurang kualiti berbanding dulu.

 

Apakah Detoksifikasi Dan Kepentingannya?

 

Definisi

Detoksifikasi ialah proses yang dilakukan oleh tubuh kita untuk membersihkan organ-organ dalam tubuh dari racun dan bahan-bahan buangan yang tak diingini dan berbahaya. Yang mana kalau kita biarkan dalam badan, boleh mengganggu fungsi organ tubuh.

 

Kepentingan Detoks

  • Singkirkan logam berat terutama plumbum dan merkuri daripada badan.
  • Bersihkan organ dalaman daripada bahan toksin terutama hati, ginjal dan otak.
  • Perkuatkan bakteria baik dalam usus.
  • Memperkuatkan sistem imun.
  • Membuang parasite daripada badan.
  • Menurunkan berat badan.
  • Mengawal selera makan.
  • Mencantikkan kulit.
  • Menjadikan nafas lebih segar.
  • Menjadikan pemikiran lebih fokus.
  • Mengurangkan allergi.
  • Mencantikkan rambut.
  • Membantu melambatkan proses penuaan.
  • Memperbaiki kehidupan.
  • Menjadikan tubuh lebih sihat.

 

Kesan Buruk Akibat Keracunan

 

Sekiranya kita tak detoks, disebabkan pendedahan berterusan kepada pelbagai sumber pencemaran secara tak sedar, sedikit demi sedikit bahan-bahan berbahaya ni terkumpul dalam sistem badan kita.

Yang mana lambat laun boleh menambahkan beban pada organ seperti hati, merosakkan dan melemahkan sel, sistem saraf terganggu akibat dicemari logam berat, menggalakkan serangan radikal bebas yang menyebabkan sel normal berkembang menjadi abnormal yang seterusnya menyebabkan pelbagai jenis penyakit termasuk kanser!

 

Tanda-Tanda Anda Perlu Detoks

 

Siapa ada tanda-tanda di bawah ni?

  • Badan berbau.
  • Sembelit.
  • Masalah kulit sensitive.
  • Sensitif dengan bauan.
  • Sakit otot yang tak diketahui puncanya.
  • Ketidakstabilan emosi.
  • Sakit kepala yang tak diketahui puncanya.
  • Fikiran bercelaru dan tak fokus.
  • Insomnia atau susah tidur.
  • Kelesuan dan cepat letih walaupun dah cukup rehat dan tidur.
  • Kuat makan tapi tak kenyang-kenyang.
  • Berat badan tak turun walaupun dah cuba berdiet dan bersenam.
  • Selalu mengantuk.
  • Selalu jatuh sakit dan imun sistem rendah.
  • Dan lain-lain.

Kalau ada alami salah satu atau lebih tanda-tanda di atas, itu maknanya dalam badan mungkin ada banyak toksin! Toksin yang banyak dalam badan boleh ganggu fungsi normal badan, membuatkan rasa tak selesa, mengurangkan produktivit dan yang paling tak best boleh menjejaskan kesihatan.

 

Pilihan Set Detoks

 

Macam mana nak atasi masalah toksin overload dalam badan ni? Caranya ialah kita boleh buat detoks dengan mengambil Set Detoks Shaklee. Sebenarnya sejak bulan April 2016 lepas Shaklee dah lancarkan pun Program Detoks. Tapi ramai lagi yang tak tau.

Antara program detoks yang boleh kita buat ialah:

 

Detoks Hati

Set Detoks Hati Shaklee untuk kesihatan hati.
Set Detoks Hati untuk fokus membersihkan dan memperbaiki hati bermasalah.

Hati merupakan antara organ terpenting dalam badan manusia yang menjalankan pelbagai fungsi dalam tubuh. Salah satu fungsi penting hati ialah meneutralkan racun atau zat-zat asing yang masuk ke dalam tubuh badan kita. Toksin yang terkumpul dalam hati dan tak disingkirkan boleh membebankan hati. Oleh itu detoks hati sangat penting terutamanya bagi mereka yang mempunyai masalah hati, perokok atau individu yang banyak bergantung dengan ubat. Jumlah harga untuk bukan ahli RM828.75.

 

Detoks Logam

Set Detoks Logam Shaklee untuk singkirkan logam berat daripada tubuh.
Set Detoks Logam Shaklee untuk fokus singkiran logam berat daripada tubuh badan.

Setiap hari kita terdedah kepada pencemaran logam daripada cat rumah, sistem perpaipan, tah pertanian, makanan laut, perokok, barangan berkadmium seperti bateri dan sebagainya tanpa kita sedari. Pendedahan terhadap logam berat boleh memberi kesan kepada sistem saraf utama, organ dalaman, sistem endoktrin, tulang. Set ni sesuai untuk individu yang bekerja dan banyak terdedah kepada persekitaran luar. Jumlah harga untuk bukan ahli RM567.50.

 

Detoks Usus

Set Detoks Usus untuk kesihatan usus dan sistem pembuangan.
Set Detoks Usus Shaklee untuk fokus membersihkan usus dan melancarkan pembuangan.

Usus adalah organ terpenting dalam penyerapan makanan. Jika usus kotor, kerja penyerapan makanan boleh terganggu. Oleh itu detoks adalah perlu untuk membuang kerak-kerak dalam usus agar zat makanan dapat diserap dengan efisyen. Perut adalah punca penyakit. Bersihkan perut dapat menghindarkan penyakit. Jumlah harga untuk bukan ahli RM572.50.

 

Detoks Parasite

Set Detoks Parasit untuk bersihkan sistem badan daripada makhluk perosak seperti cacing.
Set Detoks Parasit untuk fokus menghapuskan dan menyingkirkan parasit seperti cacing dalam badan.

Setiap hari kita terdedah kepada serangan parasite daripada pelbagai cara. Parasite masuk ke dalam badan dan membuiat kerosakan tanpa kita sedari. Antara symptom jangkitan parasite ialah selalu lesu, letih, moody, suka makanan manis, blur, sukar fokus dan sebagainya. Jumlah harga untuk bukan ahli RM1008.75.

 

Detoks Seluruh Badan

Set Detoks Seluruh Badan untuk pembersihan sistem badan secara keseluruhan.
Set Detoks Seluruh Badan untuk fokus buang toksin pada seluruh badan di kesemua organ dan menyahkan logam serta parasit yang merosakkan.

Toksin tidak terkumpul pada satu-satu tempat dalam badan saja tapi sebenarnya seluruh badan. Sesekali, kita perlu buat spring cleaning seluruh badan juga dan bukannya spesifik pada sesuatu organ atau bahagian badan saja. Yang terbaik sekali ialah gabungkan set detoks seluruh badan dengan set detoks spesifik pilihan anda. Jumlah harga untuk bukan ahli RM825.00.

 

Bonus!!! Nak harga super jimat? Hubungi saya cepat untuk saya kongsikan macam mana nak dapatkan lebih penjimatan. Dapat kan set detoks pilihan anda daripada saya dan saya akan kongsikan juga tips eksklusif untuk setiap set berserta panduan pemakanan yang spesifik supaya anda boleh dapat kesan positif yang lebih optimum! 😉

 

Testimoni Set Detoks

 

Kulit lebih bersih, tona kulit sekata, kulit muka kurang berminyak.

Set Detoks boleh cantikkan dan rawat kulit bermasalah.
Kulit lebih sihat bila amal Set Detoks.

 

Berat turun 2kg, seluar longgar, pembuangan lebih lawas dan badan rasa lebih cergas!

Set Detoks bantu turunkan berat badan.
Berat badan turun bila ambil Set Detoks.

 

Lepas 2 bulan dah kurang bersih dan selsema waktu pagi disebabkan sinusitis. Badan rasa ringan, lebih cergas dan bertenaga. Sakit kepala akibat migrain dah tiada, lebih mudah nak bangun pagi. Sebelum ni ada banyak jerawat tapi sekarang dah kurang. Patut jerawat juga makin pudar.

Rasa lebih sihat lepas ambil Set Detoks Parasit
Badan rasa lebih ringan dan dapat pelbagai manfaat lain lepas ambil Set Detoks Parasit.

 

Dulu berat badan 100kg, kena pakai seluar saiz 8L. Tapi sekarang berat makin turun sampai ke 60kg, saiz seluar boleh pakai saiz L dan badan makin sihat serta nampak lebih cantik.

Set Detoks bantu cegah obesiti dan kuruskan badan.
Dulu obesiti tapi sekarang makin kurus dan sihat lepas amal Set Detoks.

 

Terkurus tanpa sengaja! Ukur lilit badan berkurangan. Kulit rasa lembab dan lembut. Kuku jadi lebih sihat dan pinkish. Badan rasa lebih ringan, bertenaga dan mudah nak bangun pagi. Rekahan di tumit berkurangan dan rasa craving nak makan manis pun berkurangan jugak.

Set Detoks bantu kuruskan badan dengan cara sihat.
Kurus cara sihat dengan Set Detoks.

 

Sekiranya anda berminat untuk membuat pembelian set detoks kegemaran anda segera, boleh klik pada link yang disediakan untuk buat order dan bayaran. Selepas membuat bayaran, segera hubungi saya untuk maklumkan tentang pembelian dan saya akan beri panduan cara makan yang betul. Atau untuk harga lebih jimat, boleh hubungi saya di 019 269 2301 terlebih dahulu sebelum membuat pembelian.

Set Detoks Hati

Set Detoks Logam

Set Detoks Usus

Set Detoks Parasit

Set Detoks Seluruh Badan

Kadang-kadang kita makan macam-macam supplement kononnya untuk sihatkan badan tapi kita tak dapat pun manfaat optimum daripada supplement tu. Salah satu sebabnya ialah badan kita tak dapat serap dengan sepenuhnya nutrient berkhasiat yang masuk dalam badan. Selebihnya terbuang macam tu je.

Ataupun boleh jadi juga parasite yang menumpang dalam badan kita yang curi banyak nutrient berkhasiat tu. Sebab tulah kita dah makan banyak tapi tetaplah kurus tetaplah selalu sakit. Tapi parasite dalam badan tu membiak dan berkoloni dengan jayanya dalam badan kita silap-silap dah ada 7 keturunan berjimba-jimba dalam usus tu.

Jadi, kalau ada tanda-tanda macam yang disebut kat atas tadi, saya recommend sangat cepat-cepat amal Set Detoks. Kalau consume dengan disiplin dan konsisten mengikut panduan pengambilan yang spesifik dan eksklusif, insyaAllah lepas tu mesti akan dapat rasa banyak kesan yang sangat positif.

Ramai yang dah cuba kata sebenarnya nak sihat je, tapi dapat bonus terkurus pulak!

 

 

Dapatkan produk berserta diskaun 15-25% yang lebih menjimatkan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee! 🙂

Hazrina Nasir

ID 951651

SMS/ Whatsapp 019 269 2301

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu