Immune Protection, Cara Mudah Kuatkan Sistem Imun Badan Melawan Jangkitan Penyakit

Dalam sebulan, tak sah kalau tak ada yang sakit. Mesti runsing kan kalau kita sendiri, suami, anak-anak atau mak ayah kerap kena jumpa doktor? Tapi, ada cara mudah dan semulajadi untuk kuatkan sistem imun badan melawan jangkitan penyakit. Salah satunya ialah pengambilan makanan tambahan Immune Protection secara konsisten untuk memperkasakan sistem pertahanan tubuh. Memang kita tak boleh menolak kalau nak terkena penyakit. Tapi boleh cuba ikhtiar supaya tak terlalu bergantung dengan ubatan.

Lagipun daripada kita terpaksa keluarkan duit untuk beli ubat setiap bulan, lebih baik kita laburkan sedikit simpanan untuk ambil supplement bagi membantu mencegah dan mengurangkan kebarangkalian jatuh sakit atau mengawal simptom penyakit. Suplement semulajadi membantu menyelenggara dan memperbaiki fungsi dalaman badan. Ianya juga semestinya lebih mesra dan tiada kesan sampingan buruk jangka panjang.

 

Perkasakan sistem imun badan dengan Immune Protection Set
Sistem imun badan boleh dipertingkatkan dengan tripple protection steps.

Source: Google Image

 

Ramai orang kurang faham kenapa pentingnya ambil vitamin. Di rumah ni, kami memang pengamal tegar supplement atau vitamin. Vitamin sepatutnya diamalkan sejak kita masih sihat. Tujuannya lebih kepada mencegah. Kalau pun tetap juga jatuh sakit, sekurang-kurangnya tak lah teruk sangat dan boleh cepat baik. Manakala ubat pula khas untuk merawat mereka yang dah jatuh sakit. Ubat kita tak boleh suka-suka nak makan waktu sihat.

Walaupun begitu, memang ada orang diuji dengan masalah kesihatan sejak lahir. Dengan kata lain, kalau dah nak sakit tu sakit juga. Memang betul. Tapi bagi orang yang ada masalah kesihatan, digalakkan juga untuk disiplin ambil vitamin supaya dapat bantu cepatkan pemulihan sel badan yang lemah. Sekurang-kurangnya badan lebih bertenaga, rasa sakit kurang sedikit dan kalau tak boleh putus makan ubat pun mungkin tak perlu ambil dos tinggi kalau keadaan diri tak terlalu teruk.

Vitamin membantu kita untuk lebih sihat luar dalam, penampilan kita nampak lebih cantik, kemas, muda dan bersemangat. Ini dapat tingkatkan kualiti hidup. Kehidupan lebih gembira dan bermakna.

 

Protect Your Loved Ones!

 

Perlindungan Sistem Imun Daripada Dalam Untuk Dewasa

 

Untuk boost immune system daripada dalaman bagi dewasa, boleh amalkan:

Nutriferon – Dihasilkan oleh saintis Jepun, Yasuhiko Kojima pada tahun 1954. Berasaskan biji labu, biji plantago, bunga safflower, bunga Japanese honey suckle. Menggalakkan penghasilan interferon secara semulajadi dalam badan. Tidak bertoksik. Terbukti secara klinikal. Dipatenkan. Sangat selamat

Garlic Complex – Bertindak sebagai antibiotic semulajadi. Agen yang berpotensi membantu badan menghalang keupayaan kuman untuk membesar dan membiak. Membantu menguatkan sistem pertahanan badan terhadap allergy atau alahan.

CarotoMax – Melindungi sel daripada pemusnahan oleh radikal bebas. Melindungi dan memelihara semula sel-sel rosak. Sumber terbaik Vitamin A. Memelihara sistem organ tubuh. Baik untuk kulit, jantung, sendi, mata dll.

Vita-Lea Iron Formula – Menyediakan vitamin dan mineral lengkap untuk mengisi kelompongan nutrisi dalam badan. Memastikan semua organ dan sistem badan berfungsi dengan seimbang. Mengandungi zink yang membantu menyeimbangkan hormon dan menguatkan pertahanan badan. Memberi tenaga dan menggalakkan penyembuhan sel.

Sustained Release Vitamin C – Antioksidan yang kuat. Membantu mengelakkan jangkitan dan selsema. Membantu mengurangkan kerosakan terhadap badan akibat bahan kimia toksik dan bahan pencemaran seperti rokok. Bertindak sebagai anti-histamine semulajadi. Mengurangkan inflamasi akibat allergy. Merangsang dan meningkatkan aktiviti enzim pengelak kanser.

Omega Guard – Sumber minyak ikan yang tulen dan bebas daripada pencemaran logan berat bahaya. Mempunyai 7 spektrum penuh khasiat minyak ikan. Baik untuk memelihara kesihatan minda, emosi, jantung, kardiovaskular, sendi, mata, saraf dll. Membantu menguatkan sistem imun. Bertindak sebagai anti inflamasi dan mengawal bengkak.

Vivix – Tonik antioksidan yang berasaskan bahan semulajadi dan kaya dengan polifenol serta resveratrol. Diuji secara klinikal dan dipatenkan. Menggalakkan penuaan sihat. Memberi tenaga. Membantu mengelakkan kanser. Melindungi sel daripada serangan radikal bebas. Melindungi dan memperbaiki sel yang rosak. Mengurangkan risiko penyakit jantung. Mengurangkan komplikasi kencing manis. Memelihara kesihatan minda, mata, sendi dan kesihatan keseluruhan.

 

Vitamin untuk kuatkan sistem imun tubuh orang dewasa.
Immune Protection Set untuk dewasa.

 

Klik sini untuk terus order Immune Protection Set segera.

 

Perlindungan Sistem Imun Daripada Dalam Untuk Kanak-Kanak

 

Manakala untuk anak-anak boleh amalkan Healthy Kids Set yang mengadungi:

Meal Shakes – Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Pengganti dan pelengkap vitamin dan mineral segera dalam badan. Membantu pembinaan sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dll. Menguatkan sistem imun anak untuk melawan jangkitan. Kaya dengan serat larut dan menggalakan pembuangan yang lancar.

Multivitamin Vita-Lea For Children – Membekalkan 18 vitamin dan mineral yang diperlukan untuk menyokong tumbesaran dan keperluan kesihatan anak-anak. Diformulasi dengan pemanis semulajadi xylitol yang tidak menyebabkan kaviti pada gigi. Berperisa anggur. Gluten free dan mesra perut kanak-kanak yang sensitive.

Chewable Vitamin C – Membantu menguatkan sistem imun. Membantu mencegah demam, batuk dan selsema serta sakit tekak. Baik untuk kesihatan tulang, darah, kulit, gigi dll.

Nutriferon – Membantu menguatkan sistem imun segera dalam masa 3 hari. Membantu tubuh melawan jangkitan kuman dan menggalakkan penyembuhan segera. Baik untuk kesihatan minda, emosi, saraf dan perut.

Omega Guard – Baik untuk menyokong perkembangan, kekuatan memori dan kecerdasan minda anak-anak yang masih belajar. Menguatkan sistem imun dan membantu mengelakkan jangkitan selsema, batuk dan kahak. Baik untuk menguatkan paru-paru bagi anak-anak yang mengalami asthma serta masalah kulit seperti allergy dan eczema. Membantu meredakan emosi dan hyperaktiviti pada anak-anak.

Lecithin – Mengandungi kolina yang menggalakkan perhubungan antara neuron dalam otak. Membantu anak-anak untuk lebih fokus dan berfikiran lebih kritis dalam menyelesaikan masalah. Menyokong kesihatan minda, kulit dan organ anak-anak.

 

Healthy Kids Set vitamin untuk kanak-kanak bantu kuatkan sistem imun badan dan tingkatkan fokus untuk mudahkan anak-anak belajar.
Healthy Kids Set bantu kuatkan sistem imun tubuh anak-anak yang mudah batuk, demam, selsema atau menghidap asthma, eczema dan allergy.

 

Klik sini untuk order Healthy Kids Set segera.

 

Perlindungan Sistem Imun Daripada Luaran

 

Kalau supplement untuk perlindungan dan boost immune system daripada dalam, set pencucian dan penjagaan rumah Get Clean pula khas untuk protection daripada luaran. Gabungan daripada setiap langkap yang diambil secara tak langsung kita dapat kuatkan sistem imun melalui tripple protection iaitu penggunaan produk pencucian selamat, perlindungan oleh organ badan dan supplement yang betindak sebagai immune booster dalaman badan.

Set Get Clean ni adalah produk pencucian berasaskan bahan organic dan semulajadi. Bukan saja bebas daripada kimia bahaya tapi juga mesra dengan alam sekitar sebab mudah terurai tanpa mencemarkan alam. Jadi set Get Clean ini sangat recommended dan adalah pilihan yang terbaik terutamanya kalau ada baby ataupun ada ahli keluarga yang menghidapi allergy, asthma atau ekzema.

Set Get Clean terdiri daripada:

Pencuci serbaguna Basic H

Pelembut pakaian Soft Fabric Concentrate

Sabun basuh pakaian Fresh Laundry Concentrate

Pencuci pinggan mangkuk mesra tangan Dish Wash Concentrate

 

Set Get Clean produk pencuci rumah organik selamat untuk kulit, tubuh dan alam sekitar.
Set pencucian dan penjagaan rumah organik Get Clean bebas daripada bahan kimia bahaya dan mesra kulit bayi.

 

Klik sini untuk order Get Clean Set segera.

 

Paling saya suka Basic H lah sebabnya dia ni macam pencuci serbaguna. Kalau mengemop dan cuci rumah memang guna ni. Masa anak-anak kecik bila meniarap dan merangkap tu tak risau sebab bahan Basic H ni mesra kulit bayi. Dah lah tu sangat jimat pula sebab cecairnya sangat pekat. Guna beberapa titis je dah cukup.

So anda pulak macam mana? Boleh renung-renung balik cukup tak lagi immune protection steps yang anda dah ambil? Kalau ada ahli keluarga yang mudah jatuh sakit atau menghidapi penyakit yang berkait rapat dengan alahan seperti asthma, eczema, allergy, eloklah bertukar kepada pilihan yang lebih selamat dan semulajadi.

Untuk protection lebih menyeluruh boleh ambil rangkaian set pertahanan badan dalaman dan luaran yang dicadangkan tadi.

Boleh terus klik pada link yang diberikan sekiranya nak terus beli dan buat bayaran atau boleh juga hubungi saya di 019 269 2301.

 

 

Pengedar Sah Shaklee & Mentor Bisnes Online Anda,

Ina 

www.wasap.my/60192692301

 

*Rencana ini tidak bertujuan mendiagnosis, merawati, atau mengubati. Anda seharusnya berjumpa dengan pakar perubatan dan kesihatan untuk mendapatkan nasihat perubatan.

This Post Has 2 Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu