Sabun Pencuci Pakaian Terbaik Untuk Bayi, Kulit Sensitif Dan Alergi

Bagi orang yang mempunyai kulit sensitif seperti bayi ataupun alergi yang teruk seperti eczema dan mudah menghadapi gatal-gatal, kemerahan, ruam, pilihan sabun pencuci pakaian yang terbaik adalah yang bebas daripada bahan kimia bahaya seperti Fresh Laundry Concentrate Powder yang sesuai untuk seisi keluarga. Kebanyakan sabun basuh baju yang ada dipasaran boleh jadi salah satu penyumbang pencemaran bahan kimia bahaya dalam kehidupan kita seharian. Seterusnya mengancam sistem imun badan.

Bahan kimia bahaya ni boleh meresap masuk ke dalam kulit, melalui udara dan masuk ke dalam pernafasan kita serta mencemarkan alam sekitar. Komponen-komponen bahan kimia bertoksik inilah yang menjadi trigger kepada sel badan kita yang sensitive terutamanya ketika sistem imun badan berada pada tahap rendah. Oleh itu untuk kuatkan sistem pertahanan badan melawan jangkitan dan mengawal penyakit, salah satu langkah yang kita boleh buat ialah memilih sabun pembersih pakaian yang selamat.

 

Sabun pencuci pakaian selamat untuk cuci baju bayi dan cloth diaper.
Sabun cuci baju selamat tanpa bahan kimia toksik.

Bertukar Kepada Sabun Pencuci Pakaian Yang Selamat Untuk Seluruh Keluarga Dan Mesra Kulit Bayi

 

Bila ada baby, kalau boleh semua benda kita nak beri dan lakukan yang terbaik khas untuk si manja tersayang kan? Ini termasuklah sabun basuh baju. Kulit baby yang delicate adalah sangat lembut dan halus. Kebanyakan sabun dipasaran walaupun dikhaskan untuk bayi, belum tentu betul-betul bebas daripada semua bahan kimia bahaya. Tak macam Fresh Laundry Concentrate Powder yang terbukti secara klinikal tapi dalam masa yang sama sangat berkesan mencuci pelbagai jenis fabrik untuk seisi keluarga. So semua orang boleh pakai!

Kalau sabun pencuci pakaian biasa, kadang-kadang ada jenis yang sangat kuat dan sisa kimianya tu melekat pada pakaian yang dah dibasuh. Tak kurang juga ada yang berhabuk lepas dibasuh. Bila kita pakai baju. menyebabkan kerengsaan dan berlaku masalah ruam, gatal-gatal, kemerahan dan sebagainya. Bagi mereka yang ada masalah allergy, eczema mahupaun asthma, ini boleh jadi trigger dan memburukkan lagi keadaan penyakit. Apatah lagi kalau baby yang kita tau sistem imun mereka masih rendah dan fragile.

Oleh itu, Fresh Laundry Concentrate Shaklee ni salah satu pilihan yang terbaik untuk kegunaan bayi dan seluruh keluarga. Malahan selamat daripada kesan sampingan jangka panjang serta mesra untuk alam sekitar juga tau.

 

Sabun basuh kain tanpa bahan kimia bahaya dan mesra alam.
Sabun pencuci pakaian mesra untuk kulit bayi dan seluruh keluarga.

Kelebihan Dan Faedah Fresh Laundry Concentrate Powder Get Clean

 

Dengan Fresh Laundry Concentrate Powder yang menggunakan formula semulajadi enzim, sabun ni boleh menanggalkan kotoran degill dan membersihkan pakaian serta dalam masa yang sama tak mencemarkan planet. Lepas basuh, tekstur kain akan berasa lembut, bau nya juga sangat ringan dan fresh. Sesuai sangat untuk mereka yang ada alahan dengan bau atau pewangi. Antara faedah sabun pencuci pakaian daripada sistem pencucian Get Clean Shaklee ni ialah:

  • Pekat dan menjimatkan – 5.5 lb. kotak boleh membasuh 88 basuhan.
  • Berprestasi tinggi mencuci pakaian dengan berkesan – pembersih enzim diaktifkan mengekalkan basuhan kain putih dan yang berwarna cerah tanpa merosakkan fabrik.
  • Selamat pada semua jenis kain dan berkesan dalam air keras atau lembut iaitu panas atau sejuk.
  • Dirumus untuk membantu mencegah pencelup pada pakaian berwarna daripada memindahkan dari satu pakaian kepada pakaian lain tanpa merosakkan fabrik.

 

Kelebihan Fresh Laundry Concentrate Powder Get Clean

 

Kebanyakan serbuk dobi mungkin mengandungi perengsa yang boleh diserap melalui kulit atau sedutan yang menjadi penyebab kepada alahan. Contohnya Triethanolamine dodecylbenzenesulfonate adalah sejenis bahan kimia yang merengsa dan disenaraikan sebagai bahan berbahaya oleh EPA dam DOT. Sentuhan boleh merengsa dan membakar kulit dan mata, bauan boleh merengsa hidung, tekak dan paru-paru menyebabkan batuk, lelah dan atau sesak nafas. Keterdedahan berulang kali pada kulit boleh menyebabkan kekeringan, kegatalan, kerengsaan kronik dan ruam.

Antara kelebihan Fresh Laundry Concentrate Powder ialah:

Selamat

  • Hipoalergenik
  • Tanpa klorin
  • Sesuai untuk digunakan oleh semua fabrik yang boleh dibasuh
  • Tanpa bahan kimia berbahaya

Berkesan

  • Berkepekatan tinggi
  • 1 aun sudah memadai untuk cucian muatan sederhana
  • Keberkesanannya yang sama dalam semua jenis suhu, sama ada air sejuk atau panas
  • Menjadikan pakaian putih lebih putih dan pakaian berwarna lebih cerah berseri

Mesra Alam

  • Ramuan semulajadi yang mesra alam
  • Surfaktan bersifat biorosot
  • Tanpa fosfat, borat dan nitrat
  • Tanpa bahan pewarna
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan

 

Haa best kan? 😀 Mana nak cari sabun basu Kalau ada mommies yang guna cloth diaper untuk baby, saya recommend sangat guna pencuci pakaian Get Clean Shaklee ni sebab sangat menjimatkan. Untuk basuh kain baju sekolah anak-anak yang dah besar juga pun sangat sesuai sebab walaupun sabunnya lembut, tapi sangat efektif menanggalkan kotoran degil. Tambahan lagi sabun ni dah diuji secara klinikal dan terbukti berkesan. Mana nak cari sabun berkualiti dan selamat macam ni kan?

Apa lagi, bertukarlah kepada pilihan yang baik sekarang! Sekiranya berminat untuk terus beli segera Fresh Laundry Concentrate Powder Get Clean Shaklee ni, boleh terus klik sini.

Selain tu, rangkaian sistem pencucian Get Clean Shaklee juga mempunyai produk pencucian dan penjagaan rumah yang lain seperti jag penapis air bermeter, pencuci pinggan, pelembut pakaian dan pencuci serba guna. Sekiranya berminat untuk dapatkan maklumat lanjut dan order, boleh hubungi saya di 019 269 2301.

 

 

Pengedar Sah Shaklee,

Hazrina Nasir

ID 951651

www.wasap.my/60192692301

 

*Rencana ini tidak bertujuan mendiagnosis, merawati, atau mengubati. Anda seharusnya berjumpa dengan pakar perubatan dan kesihatan untuk mendapatkan nasihat perubatan.

This Post Has One Comment

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu