Produk Penjagaan Wajah Anti Penuaan Yang Selamat Dan Berkesan Youth Skincare

Alhamdulillah berita baik untuk seluruh peminat produk penjagaan wajah berasaskan bahan semulajadi Shaklee. Bermula 1 Mac 2018 produk Shaklee Youth skincare telah mula dijual di pasaran Malaysia, yeay! Kalau sebelum ni Shaklee ada NutriWhite skincare dan Enfuselle skincare, tapi Youth skincare dihasilkan dengan formulasi yang lebih baik dan terkini untuk memberi manfaat kesihatan dan kecantikan kulit wajah dengan efek antipenuaan.

Sebagai soft launching, Youth dah mula diperkenalkan dikalangan pengedar Shaklee pada awal tahun 2018. Memasuki bulan ke 3 tahun 2018 ni, rata-rata diorang bagi feedback ada perubahan ketara berbanding dengan sebelum guna Youth! In fact, dalam masa kurang seminggu pun dah ada yang dapat rasa perubahan positif dan kulit wajah pun kelihatan lebih baik berbanding sebelumnya.

Memang saya tak hairan lah ada pengguna yang mengalami perubahan positif secepat itu. Sebab memang dah terbukti melalui keputusan klinikal lagi, Youth memang berkesan dan selamat. Ok lah, untuk mengenali produk Youth dengan lebih mendalam dan mengetahui apa keistimewaan yang ada pada Youth tapi tiada pada produk skincare lain, jom baca perkongsian saya yang seterusnya.

 

Produk pencuci kulit wajah Youth Shaklee berasaskan semulajadi, selamat, dan terbukti berkesan.
Produk penjagaan kulit wajah Youth Shaklee berasaskan semulajadi, selamat, dan terbukti berkesan.

 

Kekal Muda Dan Jelita Dengan Sistem Penjagaan Kulit Youth

 

Produk penjagaan kulit Youth direka untuk pastikan dunia memandang kita semuda kita melihat diri sendiri di cermin. Hah faham ke tak? Senang cakap, penuaan tu lumrah kehidupan. Semua orang boleh terima hakikat tu. Angka usia yang makin bertambah is still OK. Tapi bila tengok muka dicermin, tak ramai orang yang kelihatan sama atau lebih muda daripada usia sebenar. Terutama orang perempuan. So ini yang Shaklee cuba atasi melalui Youth skincare.

Selama ni sejak lebih daripada 60 tahun lepas, Shaklee sangat komited untuk bantu kita Hidup Lebih Muda, Lebih Lama dengan sihat. Seperti yang kita tahu, produk minuman antioksidan Vivix daripada Shaklee boleh membantu melambatkan dan mencegah penuaan pramatang. Jadi, Shaklee manipulate formulasi yang digunakan dalam Vivix, ke dalam Youth skincare untuk membantu kita Kekal Muda, Jelita.

 

Produk penjagaan wajah Youth Shaklee terdiri daripada Starter Set, Renew And Maintain Set dan Intensive Treatment And Repair Set.
Shaklee Youth Skincare terdiri daripada Starter Set, Renew And Maintain Set dan Intensive Treatment And Repair Set.

 

Jadi, untuk kekal muda sama seperti apa yang kita rasa, mesti mula daripada sekarang! Sebab penuaan bermula secara perlahan-lahan diusia akhir 20an. Sekarang muda lagi mungkin tak rasa apa-apa. Tapi percayalah, bila dah masuk 30an, 40an, 50an ataupun lebih lagi, mesti terdetik dalam hati, if I could turn back time dan mulakan daripada awal. Untunglah adik-adik yang masih muda kalau terbaca ni. Tapi kakak-kakak sekalin, jangan menangis di bucu katil ye. Nasib baik Youth ada!

Shaklee berani claim set penjagaan kulit Youth bukan saja meningkatkan kesihatan kulit secara dramatic, malah ianya dijamin 100% mampu mengubah usia kulit menjadi lebih muda. Tu diaaa, kena cubalah dulu ya kalau susah nak percaya.

 

Memadamkan Sedekad Penuaan

 

Satu rahsia yang ada dalam Youth skincare adalah teknologi formulasi Youth Complex. Dibangunkan secara klinikal oleh pakar-pakar kulit antarabangsa, melalui keputusan berasaskan fakta dan klinikal Indeks Usia Kulit (Skin Age Index), Youth Complex terbukti memberikan kesan keremajaan terhadap penampilan dan usia kulit.

Apa yang diperolehi daripada hasil keputusan keatas responden ialah:

  • 100% para wanita mempunyai kulit yang kelihatan lebih muda, dengan penambahbaikan hanya dalam 7 hari.

Dan,

  • Dengan penggunaan yang berterusan, 2/3 telah mengalami perubahan usia kulit sedekad lebih muda.

 

Youth skincare terbukti memperbaiki keadaan kulit.
Bukti keberkesanan Youth skincare.

Keberkesanan Youth Dibuktikan Dengan Keputusan Klinikal Tanpa Kompromi

 

Youth skincare menawarkan produk penjagaan kulit wajah yang dicipta secara harmoni dengan alam semulajadi. Malah, dibuktikan juga secara klinikal untuk memberikan para pengguna bukti keputusan klinikal tanpa kompromi.

 

Indeks Usia Kulit

 

Dibangunkan secara klinikal oleh pakar-pakar kulit antarabangsa, Indeks Usia Kulit mengukur kehadiran tanda-tanda utama penuaan dengan data klinikal yang berasaskan fakta daripada segi:

  • Kedutan kulit
  • Saiz pori
  • Tona kulit
  • Keanjalan
  • Tekstur kulit
  • Hiperpigmentasi
  • Seri kulit
  • Kekenduran

Dan daripada sini lah, kesimpulan akhir dapat dibuat iaitu 100% wanita telah dibuktikan secara klinikal memiliki kulit yang kelihatan lebih muda dan 2/3 daripada mereka mengalami perubahan usia kulit kepada sedekad lebih muda.

 

Dijamin Semulajadi, Selamat dan Bebas Daripada Bahan Kimia Berbahaya

 

Ya Allah… ada macam-macam produk kecantikan dan cara nak cantik sekarang ni. Ada yang cucuk-cucuk, ada yang makan-makan, ada yang sapu-sapu, eh macam-macam. Tapiii tolonglahhh jangan sebab taksub dan ghairah sangat nak cantik cepat sampai sanggup menggadaikan kesihatan dan keselamatan diri.

Tapi dengan Youth, Shaklee dah buktikan yang kita tak perlu korbankan keselamatan dan ketulenan untuk keberkesanan. Kesemua produk Shaklee termasuk juga Youth, direka dan dihasilkan tanpa bahan kimia yang merbahaya dan tiada bahan-bahan yang mungkin dipersoalkan seperti produk-produk lain yang boleh memberikan kesan kepada diri sendiri dan planet kita.

Antara langkah untuk menjamin keselamatan produk yang dihasilkan:

  • Shaklee telah menguji lebih daripada 350 bahan pencemar, racun perosak, dan bendasing pada setiap bahan botanikal baru yang dikaji, sebanyak 3 kali ganda berbanding dengan yang diperlukan.
  • Shaklee telah menjalankan lebih daripada 100,000 ujian kualiti setiap tahun untuk memastikan produk yang dihasilkan benar-benar selamat.
  • Shaklee sentiasa mengutamakan Bumi dengan memastikan produknya tidak mencemarkan alam sekitar. Shaklee adalah syarikat yang pertama dalam dunia yang telah berjaya menyeimbangi pelepasan karbon supaya tiada jejak karbon yang tertinggal pada planet kita.

 

Youth skincare bebas daripada bahan kimia berbahaya.
Sebahagian senarai bahan kimia berbahaya yang tidak terdapat dalam Youth skincare.

 

Ini adalah senarai sebahagian daripada 1500 bahan yang tidak digunakan oleh Shaklee dalam formulasi produknya. Antaranya ialah:

  • Lauril Sulfat/ Laureth Sulfat
  • Pewangi Sintetik
  • Paraben
  • Pewangi Formaldehid
  • Pewangi Lain
  • Minyak Mineral/ Paraffin/ Petrolatum
  • Biji Mikro (Plastik Mikro)
  • EDTA
  • Ethanolamines (MEA/ DEA/ TEA)
  • Pelindung Matahari Kimia
  • Benzofenon
  • Phthalates
  • Cyclosilicone
  • Sebatian Ammonium Kuartener
  • Quaternium-15
  • Hydroquinone
  • Pewarna Sintetik
  • Bahan-Bahan Daripada Haiwan
  • Lanolin
  • PEGs
  • Propylene Glycol
  • Logam Berat
  • Merkuri
  • Perak & Logam
  • Garam Barium
  • Pelarut
  • Toluene
  • Bahan Dorong Chlorofluorocarbon
  • Sebatian Berfluorin
  • Tar Arang
  • Talkum
  • Gandum (Gluten)

 

Keistimewaan Dan Kualiti Youth Skincare Yang Diperkaya Dengan Kuasa Botanikal

 

Youth yang 100% vegan iaitu berasaskan tumbuhan, terhasil daripada revolusi penyelidikan yang telah dijalankan oleh Shaklee selama 8 tahun. Dengan 8 patents dan patent-pending, setiap produk Youth diformulasi secara spesifik untuk menangani pelbagai faktor penuaan, samada ianya berpunca daripada cara hidup, kerosakan atau pencemaran persekitaran, ataupun penuaan semulajadi.

 

Formulasi botanikal yang terkandung dalam Youth skincare menjadikan produk penjagaan wajah ini sangat berkesan dan selamat.
Bahan-bahan semulajadi premium yang terdapat dalam rangkaian Youth skincare.

 

Terdapat 5 bahan premium utama yang digunakan dalam penghasilan rangkaian produk Youth iaitu:

Muscadine Grape – Kompaun polifenol yang terdapat dalam Muscadine Grape yang dalam proses paten, berfungsi melindungi dan memperbaiki DNA sel, dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin.

Lotus Japonicus – Formulasi Youth Complex yang dalam proses paten, digabungkan dengan Lotus Japonicus, untuk mengaktifkan protein youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin. Youth Complex dihasilkan bersama dengan Lotus Japonicus dan Schisandra Chinensis Fruit Extract, yang membekalkan lebih banyak nutrient dan tenaga kepada kulit secara berstruktur.

Ekstrak Apple Stem Cell – Kajian menunjukkan bahawa ekstrak Apple Stem Cell dapat mengaktifkan dan mempercepat pembaharuan sel kulit untuk kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit kelihatan lebih berseri dan lembut, lebih lama.

Ekstrak Buah Schisandra Chinensis – Herba ini digunakan secara tradisional di China, Jepun dan Korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit. Ianya sesuai untuk semua jenis kulit. Ekstrak buah Schisandra Chinensis menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.

Vital Repair+ Complex – Vital Repair+ Complex yang mempunyai pelbagai paten memberikan nutrient antioksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.

 

Testimoni Shaklee Youth Skincare

 

Berikut adalah testimoni pengguna-pengguna awal Youth Skincare Shaklee yang terdiri daripada pelbagai peringkat umur, jenis kulit, masalah kulit dan berbeza jantina.

 

Testimoni Master Nosyaheera yang berusia 20an: Selepas 60 hari penggunaan Youth, kulit kelihatan lebih menyerlah dan berseri.

Testimoni wanita pengguna Youth Skincare Shaklee berusia 20an.
Testimoni wanita pengguna Youth berusia 20an.

 

Testimoni Ng Hooi Hooi yang berusia 50an: Selepas 60 hari penggunaan Youth, bintik-bintik penuaan berkurang dan lingkaran gelap bawah mata hilang!

Testimoni wanita pengguna Youth Skincare Shaklee berusia 50an.
Testimoni wanita pengguna Youth berusia 50an.

 

Testimoni Master Nur Adilah yang berusia 30an: Selepas 60 hari penggunaan Youth, jerawat dan parut jerawat berkurangan, kulit jadi lebih sihat dan kelihatan bersinar.

Testimoni wanita pengguna Youth berusia 30an.
Testimoni wanita pengguna Youth berusia 30an.

 

Testimoni Master Rozyta yang berusia 50an: Selepas 60 hari penggunaan Youth, bintik penuaan berkurangan dan garis-garis halus penuaan berkurangan di bahagian mata.

Testimoni wanita pengguna Youth Skincare Shaklee berusia 50an.
Testimoni wanita pengguna Youth berusia 50an.

 

Testimoni Master Vijeyledchumy yang berusia 50an: Selepas penggunaan Youth, kulit kelihatan lebih cerah dan bermaya.

Testimoni wanita pengguna Youth Skincare Shaklee berusia 50an.
Testimoni wanita pengguna Youth berusia 50an.

 

Testimoni Master Siti Aisah yang berusia 30an: Selepas penggunaan Youth, jerawat berkurangan, kulit kelihatan lebih cerah dan licin.

Testimoni wanita pengguna Youth Skincare Shaklee berusia 30an.
Testimoni wanita pengguna Youth berusia 30an.

 

Testimoni Master Naquib yang berusia 40an: Selepas penggunaan Youth, kesan parut yang dalam pada kulit muka berkurangan.

Testimoni wanita pengguna Youth Skincare Shaklee berusia 40an.
Testimoni wanita pengguna Youth berusia 40an.

Rangkaian Youth

 

Produk penjagaan kecantikan daripada dalam Radiant dan penjagaan daripada luaran Youth.
Penjagaan kecantikan dan awet muda lengkap untuk luaran dan dalaman.

 

Set lengkap Youth direka untuk bekerjasama bagi menghasilkan keputusan yang menakjubkan. Sistem Youth ini memberikan manfaat bersifat rawatan untuk memelihara kesihatan kulit dan menyerlahkan kecantikan. Rangkaian Youth terdiri daripada:

1. Luminous Oil Gel – Membersih, menghalus dan memperbaiki kulit secara lembut untuk wajah yang lebih berseri.

2. Perfecting Skin Toner – Membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi kepada kulit.

3. Youth Activating Serum – Menjana dan memperbaharui kulit pada peringkat sel untuk kulit lebih berseri dan lebih muda.

4. Age Defense Moisturizer – SPF 50 – Melindungi, menyuburkan dan melembapkan kulit serta meningkatkan penampilan keseluruhan tona kulit.

5. Advanced Renewal Night Cream – Light – Menyokong proses pembaharuan sel kulit agar kulit tampak lebih muda, halus dan berseri.

6. Advanced Renewal Night Cream – Rich – Menyokong proses pembaharuan sel kulit agar kulit tampak lebih muda, halus dan berseri.

7. Radiance C + E – Digunakan sebagai rawatan khusus untuk kulit yang lebih berseri.

 

Ya Allah tak tau lah nak cakap macam mana lagi betapa bestnya produk Youth ni. Youth bukan sekadar cakap di mulut saja. Malah dibuktikan dengan sains lagi yang ianya memang berkesan. Youth is hope! Sekiranya anda mengalami masalah kulit seperti tanda-tanda penuaan, jeragat, kekenduran, kedutan, tona tak sekata dan sebagainya ataupun anda mahu pastikan penampilan diri kekal sihat dan menarik walau usia makin meningkat, Youth is the right choice for you!

Penggunaan Youth yang konsisten dapat memberikan kesan positif seawal 7 hari dan penggunaan selama 3 bulan dapat menampakkan perubahan yang optimum. Youth sesuai untuk semua peringkat umur samada 20an, 30an, 40an, 50an dan 60an ke atas serta sesuai untuk lelaki dan wanita. Memang kena cuba baru tahu.

Penggunaan Youth untuk penjagaan luaran, disokong dengan pengambilan set vitamin Radiance untuk penjagaan daripada dalam, bukan saja dapat menyerlahkan kecantikan tapi membantu menyokong kesihatan dalaman dan mengekalkan tenaga apabila usia makin meningkat.

Cepat-cepat cuba Youth hari ni! Jangan risau atau ragu-ragu lagi. I can assure you ini adalah pelaburan yang sangat-sangat berbaloi untuk diri sendiri dan insan tersayang. Percayalah. Sekiranya berminat untuk order Youth atau dapatkan info lanjut berkenaan Youth, boleh hubungi www.wasap.my/60192692301 sekarang!

 

 

This Post Has One Comment

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu