Produk Penjagaan Muka Terbaik Sesuai Untuk Semua Jenis Kulit Lelaki Dan Wanita

Sedang mencari-cari dan survey apa produk penjagaan muka yang terbaik dan berkesan untuk semua jenis kulit samada lelaki ataupun wanita? Tak kira lah samada ada masalah kulit muka berminyak, kering, sensitif, berkedut, ada garis-garis halus penuaan, ada bintik-bintik hitam? Ataupun berjeragat, berjerawat, tona tak sekata, liang pori terbuka besar, kulit kusam, kulit muka kendur di pipi, hidung atau mata dan sebagainya? Produk Youth Skincare adalah pilihan terbaik untuk rawatan dan pemulihan daripada luaran.

Best tak bestnya Youth Skincare ni kalau nak tau yang baru mula dijual kepada orang ramai sejak 1 Mac lepas, sampaikan set promo dah berapa kali habis dan berapa kali kena restock dah tau! Sempena promo pelancaran ni, ada 2 set Youth skincare yang dijual iaitu Intensive Treatment Set (full set) dan juga Starter Set. Walaupun harga full set tu hampir sekali ganda harga starter set, tapi full set tu lah yang jadi rebutan ramai. Memang laris macam goreng pisang panas!

Mana tak nya, sementara promo ni bukan je boleh beli skincare semulajadi yang selamat ni dengan harga yang sangat menjimatkan. Tapi apa yang paling penting, ramai orang pilih dan beli Youth Skincare ni sebab yakin dengan kualitinya yang premium serta tindakan yang terbukti pantas dan berkesan. Malah Youth direkacipta agar sesuai dengan semua jenis kulit dan pelbagai peringkat umur.

 

Skincare Youth Shaklee sesuai untuk semua jenis kulit samada lelaki atau wanita pelbagai peringkat umur.
Skincare Youth Shaklee sesuai untuk semua jenis kulit samada lelaki atau wanita.

 

Jadi abang-abang, kakak-kakak, adik-adik dan pakcik makcik, ada kulit bermasalah ataupun kulit dah semulajadi cantik licin, berumur awal 20an hinggalah lebih 50an, boleh gunakan Youth Skincare ni. Bukan calang-calang produk yang boleh cater for all tau. So, mana lah boleh tak jatuh hati dengan Youth ni kan? 😀

 

Youth Complex, Rahsia Keberkesanan Rangkaian Youth Skincare

 

Ramai yang dah cuba Youth ni kata diorang sangat amazed dengan keberkesanan Youth. Malah ramai yang kata, baru seminggu pakai, dah boleh nampak dan rasa kesan positif. Biar betul? Takkan lah cepat sangat kan? Tapi memang tak mustahil sangat lah sebab Shaklee menggunakan teknologi Youth Complex sebagai 1 formulasi bahan utama dalam rangkaian produk Youth.

Seperti yang saya dah ceritakan dalam entry Produk Penjagaan Wajah Anti Penuaan Yang Selamat Dan Berkesan Youth Skincare sebelum ni, Shaklee ambil masa 8 tahun dan dalam masa sama menggunakan 8 formulasi yang telah dipatentkan dan patent-pending dalam rangkaian produk Youth. Jadi jelas disitu, sampaikan ada 8 patents dan patent-pending. Mestilah Youth skincare ni sangat berkualiti premium dan kesannya pun sangat mengagumkan.

Kalau nak tau, rahsia untuk memperoleh kulit yang cantik dan kelihatan muda ialah dengan cara mempercepatkan pembaharuan sel kulit kepada kadar yang lebih cepat. Kalau kulit orang muda, kulit mereka mengalami proses pembaharuan sel dengan mudah. Kulit akan diperbaharui pada kadar yang optimum dan menghasilkan semua kolagen dan elastin yang kita perlukan untuk kulit yang lembut, gebu serta berseri. Tapi bila usia meningkat, kulit kita makin kurang berseri. Sebabnya pembaharuan sel kulit kita akan menjadi perlahan dan kolagen dan elastin yang dihasilkan akan berkurangan.

Jadi berdasarkan fakta di atas, Shaklee hasilkan rangkaian Youth yang dilengkapi dengan formulasi Youth Complex. Berbeza dari produk penjagaan kulit jenama lain, teknologi canggih Shaklee bukan saja menangani penuaan di permukaan, malah ia bertindak pada sel kulit daripada dalam.

Ini bermakna Youth tidak hanya menyediakan manfaat perlindungan dan pembaikan, tapi juga menyokong fungsi penting sel yang dapat memulihkan keremajaan dan seri wajah. Ini kerana Youth mengandungi 10 kali ganda kepekatan Youth Complex yang dalam proses paten, dan Youth Activating Serum adalah kunci utama keberkesanan tindakan dalam rangkaian Youth.

 

Rangkaian Youth

 

Dalam sistem Youth terdapat rangkaian produk penjagaan wajah yang lengkap. Penggunaan set lengkap Youth terbukti secara klinikal memberikan kesan positif kepada 100% responden dan 2/3 daripada responden mengalami keremajaan kulit. Malah, ramai yang mengalami kesan positif seawal 7 hari dan majoriti mengalami perubahan kulit optimum selepas 2 hingga 3 bulan penggunaan. Antara produk utama yang terdapat dalam sistem Youth ialah:

 

1. Luminous Gel Oil Cleanser

Pembersih muka ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut, mencuci dan menyediakan kulit untuk langkah seterusnya. Ianya adalah 3 dalam 1, tidak mengandungi sabun dan tidak berbuih dan mempunyai pH seimbang. Warnanya juga jernih, berbau botani lembut dan teksturnya pekat seperti gel berminyak.

Bahan-bahan utama dalam Luminous Gel Oil Cleanser ini ialah Vital Repair+, Ekstrak Muscadine Grape dan Ekstrak Alga Hijau yang menghaluskan kulit.

Cleanser kulit wajah Youth Shaklee yang 3 dalam 1, bebas sabun dan buih serta diperkaya dengan vitamin.
Pencuci kulit wajah Youth Shaklee yang 3 dalam 1, bebas sabun dan buih serta diperkaya dengan vitamin.

 

2. Perfecting Skin Toner

Bertindak sebagai double cleanser yang berfungsi membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi bersama dengan campuran vitamin penting, polifenol, dan bahan-bahan botanikal yang berpaten untuk kulit yang berseri. Ianya juga membantu membebaskan kulit dari sel-sel kusam dan ejen pencemar persekitaran seterusnya menjadikan kulit lebih cerah dan berseri.

Bahan-bahan utama yang terdapat dalam Perfecting Skin Toner ialah Vital Repair+, Ekstrak Muscadine Grape dan Ekstrak Alga Hijau yang meremajakan.

Toner wajah Youth ini yang bertindak membuat double cleansing, memastikan kulit muka jadi lebih bersih.
Toner wajah yang bertindak membuat double cleansing, memastikan kulit muka jadi lebih bersih.

 

3. Youth Activating Serum

Serum ini terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan Youth Complex yang sangat berkesan, untuk menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel, membuatkan kulit menjadi lebih mudah, keremajaan terserlah dan kelihatan lebih berseri. Ini adalah kerana serum ini mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk memulakan tindakan pembaharuan sel yang kritikal.

Serum muka Youth Shaklee yang terbaik ini mempunyai formulasi yang di patent kan menggalakkan pembaharuan sel kulit baru.
Serum muka terbaik ini yang mempunyai formulasi yang di patent kan menggalakkan pembaharuan sel kulit baru.

 

4. Age Defense Moisturizer – SPF 50 = Siang

Kita bukan saja perlu beri perlindungan kepada kulit daripada sinaran matahari tapi juga perlu lindungi kulit kita daripada cahaya UVA/ UVB dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF50 UVA/ UVB ini. Vitamin dan nutrien botani dalam moisturizer ini melembapkan kulit dan menambahbaikkan penampilan kulit secara menyeluruh.

Bahan-bahan utama yang terdapat dalam Age Defense Moisturizer – SPF 50 ini ialah SPF 50, Vital Repair+ Complex dan Ekstrak Muscadine Grape.

Krim pelembab dan pelindung kulit SPF 50 Youth Shaklee ini diformulasi dengan rumusan tepat dan terbaik untuk kulit wanita Asian di negara beriklim tropika.
Krim pelembab dan pelindung kulit SPF 50 ini diformulasi dengan rumusan tepat dan terbaik untuk kulit wanita Asian di negara beriklim tropika.

 

5. a) Advanced Renewal Night Cream – Light = Malam

Fungsi krim malam ini yang diperkaya dengan Ekstrak Alga Marin, Muscadine Grape dan Lotus Japonicus serta anti oksida yang lain ialah menggalakkan proses pembaharuan sel kulit kita semasa kita tidur. Campuran botanikal khas membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit kelihatan lebih muda, licin dan cerah.

Bahan-bahan utama yang terdapat dalam Advanced Renewal Night Cream – Light ini ialah Vital Repair+ Complex, Schisandra Chinensis dan Lotus Japonicus.

 

5. b) Advanced Renewal Night Cream – Rich = Malam

Krim malam ini diperkaya dengan shea butter dan jojoba yang berfungsi menghidratkan kulit dengan mendalam serta melembutkan kulit. Alga Marin yang ditambah dengan anti oksida  yang kaya dengan vitamin membantu mengecas dan membantu sel kulit semasa kita tidur, membuatkan kulit kelihatan lebih muda, licin dan cerah.

Bahan-bahan utama yang terdapat dalam Advanced Renewal Night Cream – Rich ialah Vital Repair+ Complex, Lotus Japonicus, Shea Butter dan Jojoba.

Krim malam Youth Shaklee yang bertindak memperbaiki dan melindungi kulit secara intensif ketika kita tidur.
Krim malam yang bertindak memperbaiki dan melindungi kulit secara intensif ketika kita tidur.

 

6. Radiance C + E – Yang Bertindak Mengembalikan Keserian

Radiance C + E diperkaya dengan dos sebanyak 20% Vitamin C tulen yang berpaten dan Vitamin E serta ekstrak sel raspberi yang membantu untuk menegang, mencerah dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan. Disebabkan itu, Radiance C + E mampu bertindak mengurangkan kehadiran tompok penuaan, melicinkan tekstur kulit dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.

Untuk kesan yang lebih menakjubkan, adalah recommended untuk gunakan Radiance C + E bersama rangkaian penjagaan kulit Youth selepas menggunakan serum. Kapsul berdos-tunggal yang mudah digunakan ini adalah berasaskan tumbuh-tumbuhan, vegan, 100% terbiodegradasi dan diformulasikan tanpa bahan pengawet.

Bahan-bahan utama yang terdapat dalam Radiance C + E ini ialah 20% Vitamin C Tulen, Vitamin E dan Raspberi. 1 bekas Radiance C + E ini adalah untuk penggunaan selama 60 hari.

Radiance C + E yang membekalkan vitamin untuk kulit ini diperkaya dengan 20% Vitamin C, bertindak memberi efek anti penuaan kepada kulit.
Vitamin untuk kulit ini diperkaya dengan 20% Vitamin C, bertindak memberi efek anti penuaan kepada kulit.

 

Kekal Muda & Jelita, Mulakannya Hari Ini!

 

Rangkaian penjagaan kulit Youth ini direka untuk bekerjasama bagi menghasilkan keputusan yang menakjubkan. Setiap satunya yang diformulasi dengan bahan-bahan aktif anti penuaan, membuatkan Youth mampu memberikan manfaat bersifat rawatan di dalam regimen ini.

Ditambah pula dengan keserian wajah boleh dipertingkatkan lagi dengan Radiance C + E. Radiance C + E adalah produk rawatan intensif khas yang menyediakan anti penuaan tambahan dengan kebaikan, termasuk pengurangan garis halus dan kedutan, penambahbaikan tekstur kulit, mencerahkan kulit, memudarkan bintik hitam, agar kulit kelihatan lebih muda dan berseri.

Rangkaian Youth dijual dalam 3 set yang boleh dipilih untuk tindakan optimum terhadap kulit iaitu:

1. Starter Set – Luminous Gel Oil Cleanser, Perfecting Skin Toner, Age Defense Moisturizer – SPF 50, Advanced Renewal Night Cream.

2. Renew And Maintain Set – Luminous Gel Oil Cleanser, Perfecting Skin Toner, Youth Activating Serum, Radiance C + E, Age Defense Moisturizer – SPF 50, Advanced Renewal Night Cream

3. Intensive Treatment And Repair Set –  Luminous Gel Oil Cleanser, Perfecting Skin Toner, Youth Activating Serum, Radiance C + E, Age Defense Moisturizer – SPF 50, Advanced Renewal Night Cream

Untuk Renew And Maintain Set dan Intensive Treatment And Repair Set, kedua-duanya terdiri daripada produk yang sama tapi cara penggunaan adalah berbeza.

 

Jadi, apa tunggu lagi? Dah ramai yang rasai dan alami perubahan kulit wajah yang positif sejak Youth mula dilancarkan pada bulan Mac 2018 yang lepas. Anda juga jangan ketinggalan untuk rasai dan alami sendiri keberkesanan dan kehebatan Youth yang berkualiti premium. Dijamin sihat dan cantik secara selamat kerana Youth bebas daripada 2500 bahan kimia bahaya! Untuk pertanyaan dan order, segera hubungi saya di www.wasap.my/60192692301. 😉

 

 

Pengedar Set Kecantikan Youth Shaklee,

Ina Nasir

ID 951651

019 269 2301

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu