Kehebatan Anggur Muscadine, Ramuan Utama Dalam Vivix Shaklee Yang Anda Perlu Tahu


Antara ramuan utama yang terdapat dalam Vivix Shaklee ialah anggur Muscadine yang mana anda perlu tahu bahawa kehebatan dan manfaatnya untuk kesihatan sudah diketahui dan dibuktikan secara meluas melalui kajian-kajian saintifik. Selain itu, antara kandungan utama lain dalam Vivix ialah European Elderberry, Purple Carrot dan Japanese Knotweed.

Seperti yang dah banyak kali saya ceritakan sebelum ni, Vivix Shaklee adalah minuman tonik kaya dengan antioksidan yang diperbuat daripada bahan-bahan botani semulajadi. Cecair Vivix berwarna ungu. Selain rasanya yang sedap dan teksturnya yan g pekat, Vvix bebas daripada pengawet, pewarna dan perasa sintetik.

Manfaat anggur Muscadine dalam Vivix Shaklee
Kebaikan anggur Muscadine dalam Vivix Shaklee

Diantara 8000 jenis anggur, anggur Muscadine adalah salah satu daripada anggur yang bersaiz terbesar dan terhebat yang ada dalam dunia ini. Besar, menyerlah dan sangat kaya dengan antioksidan, membuatkan anggur Muscadine telah menarik perhatian saintis Shaklee untuk dikaji dan dijadikan kepada bentuk minuman yang pekat dan padat dengan nutrisi kesihatan.

Kulit Tebal Dan Biji Buah Yang Menyimpan Kuasa Antioksidan Hebat

Anggur Muscadine mengandungi kulit dan biji yang lebih tebal berbanding anggur biasa yang kita jumpa di pasaraya.

  • Ciri-ciri unik ini menjadikan anggur Muscadine lebih berdaya tahan daripada serangan serangga dan kekal baik dalam cuaca yang panas dan persekitaran yang berpasir.
  • Kulit dan biji anggur Muscadine yang mengandungi 6 hingga 8 antioksidan lebih daripada blueberry ini pula, dapat melindungi anggur Muscadine daripada serangan penyakit, virus, bakteria, serangga dan kulat.
  • Dan berita baiknya pula, tubuh badan kita pun boleh dapat manfaat perlindungan dan ketahanan yang ada pada anggur Muscadine ni apabila kita minum Vivix!

Polifenol Adalah Rakan Baik Kesihatan Tubuh Badan Kita

Kandungan polifenol yang tinggi daripada sumber antioksidan yang hebat dalam anggur Muscadine telah terbukti sangat efektif dalam memelihara kesihatan yang baik antaranya:

  • Meningkatkan penghasilan tenaga
  • Menggalakkan kulit kelihatan lebih sihat dan muda
  • Membantu mengawal tekanan darah dan paras glukos dalam darah yang sihat
  • Memelihara kesihatan sel tubuh badan

Ekstra Kromosom Pada Anggur Muscadine Memberikan Lebih Kuasa Antioksidan

Anggur Muscadine mengandungi 20 kromosom berbanding hanya 19 kromosom dalam anggur jenis lain.

  • Kelebihan jumlah kromosom yang unik ini membolehkan anggur Muscadine menghasilkan kandungan ellagic acid yang paling tinggi berbanding anngur jenis lain.
  • Ellagic acid yang merupakan sejenis polifenol, telah terbukti mengandungi kandungan agen anti radang, anti bakteria dan anti viral yang hebat.
Keistimewaan Anggur Muscadine
Kehebatan Anggur Muscadine

Jadi, kalau makan anggur janganlah buang kulit dan bijinya. Lagi bagus makan semuanya sekali. Boleh rendam, gosok lembut dan basuh bersih buah anggur menggunakan pencuci serbaguna organik Basic H sebelum dimakan. Tapi, itu anggur biasa. Mana lah nak cari anggur Muscadine di Malaysia ni kan?

So untuk mendapat sepenuhnya manfaat khasiat daripada anggur Muscadine ni boleh dapatkan Vivix melalui saya stokis Vivix Malaysia di nombor 019 269 2301. Boleh rebut promosi Twin Pack Vivix dapat pembelian pada harga ahli, keahlian percuma, pos percuma dan cash back!

Proses pengekstrakan Shaklee yang dipatenkan, membolehkan kita merasai faedah kesihatan untuk kehidupan yang lebih baik dengan mengamalkan Vivix mulai hari ni!

Hazrina Nasir

ID 951651

019 269 2301

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu