Keistimewaan Protein Soya ESP Shaklee Berbanding Jenama Lain

Ada banyak produk protin berasaskan soya dipasaran. Setiap satu mempunyai keistimewaan tersendiri yang tak terdapat pada produk jenama lain. Walau bagaimanapun adakah apa yang di ‘claim’ tu ada bukti kukuh? ESP Energizing Soy Protein Shaklee terbukti berkualiti dengan ujian klinikal. Malahan juga selamat tanpa bahan kimia bahaya dan daripada sumber semulajadi.

Jadi, tak semua produk berasaskan soya tu bahaya. Soya kaya dengan khasiat. Tapi pastikan produk soya yang kita makan dibuat daripada sumber soya yang baik. Ok? 😉

Perbezaan protein soya Shaklee berbanding jenama lain
Kebaikan protein soya Shaklee berbanding brand lain.

Keistimewaan Dan Perbezaan ESP Shaklee Berbanding Protin Soya Jenama Lain

 

1. Sumber Tenaga Berpanjangan – Energizing Soy Protein seperti namanya tu, terbukti secara klinikal dapat membantu peminumnya kekal bertenaga selama berjam-jam.

2. Pencucian Tidak Menggunakan Alkohol – Air digunakan untuk mencuci kacang soya bagi mengekalkan bahan penting seperti isoflavines, genistein dan daidzein. Ini supaya peminum menadapat keseluruhan kebaikan soya.

3. Daripada Kacang Soya Non-GMO – Iaitu diperbuat daripada sumber kacang soya asli yang tidak diubahsuai secara genetik. Oleh itu, ESP tidak memberikan kesan buruk jangka panjang kepada peminumnya.

4. Mempunyai Indeks Glisemik Rendah Kurang Daripada 55 – Sesuai untuk penghidap Diabetes ataupun kencing manis

 

Apakah Indeks Glisemik?

 

ESP low glysemic index
ESP Shaklee mempunyai low glysemic index yang baik untuk kesihatan.

 

Indeks Glisemik menetapkan tahap karbohidrat berdasarkan kesannya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang cepat dicernakan mempunyai tahap gula dalam darah yang tinggi. Manakala, tahap glisemik indeks yang rendah melepaskan gula ke dalam sistem secara perlahan-lahan.

Mengekalkan tahap gula dalam darah yang rendah amat penting bagi mengurangkan berat badan dan kesihatan dalam jangkamasa panjang.

 

Siapa Perlukan ESP?

 

ESP sesuai untuk:

 • Ibu hamil
 • Ibu menyusukan bayi
 • Kanak-kanak yang sedang membesar
 • Individu yang ingin menurunkan berat badan
 • Individu yang ingin menambahkan berat badan
 • Ahli sukan
 • Individu yang sibuk yang sentiasa hendak cepat
 • Mereka yang ingin menampung kekurangan zat dalam diet harian
 • Mereka yang mudah letih
 • Individu yang ingin cantik, sihat, ceria dan bertenaga
 • ESP sesuai untuk semua peringkat umur kerana khasiatnya yang pelbagai untuk kesihatan badan secara keseluruhan.

 

ESP Shaklee adalah produk hot seller. Ramai orang yang dah cuba sendiri dan rasai perbezaan lepas amalkan ESP Shaklee. Disebabkan protein ni adalah makanan penting untuk setiap unit sel tubuh kita, jadi kita boleh dapat banyak kebaikan kalau konsisten amalkan minum soya protein ESP Shaklee tiap-tiap hari.

Hubungi saya untuk saya cerita lebih lanjut kenapa protein soya ESP yang kaya manfaat ni best sangat. Dan terus order untuk cuba rasa sendiri minuman ESP yang versatile ni. Boleh bancuh ikut selera masing-masing. Owh kalau dah beli nanti mesti cuba smoothie buah-buahan ESP tau. Sedap sangat! Percayalah! 😀

 

Klik sini! Untuk terus membuat pembelian dan pembayaran secara online melalui sistem eSell Shaklee.

 

 

Hubungi saya segera untuk pembelian mudah dan cepat secara online. Konsultasi dan bimbingan berterusan khas untuk pelanggan saya.

Hazrina Nasir (Add saya di Facebook)

ID: 951 651

SMS/ Whatsapp: 019 269 2301

Kesempitan wang dan berminat nak jana duit? Sertai saya dalam group rahsia kami untuk saya kongsikan bagaimana saya menjalankan bisnes online daripada rumah dengan modal rendah.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.