Cara Semulajadi Hilangkan Sakit Lutut Dan Sendi Dengan Joint Health Tablet

Siapakah Yang Berisiko Mengalami Sakit Sendi?

 

Updated 17 Julai 2017 – Produk Joint Health Tablet (AJHT) kehabisan stok dipasaran sejak tahun 2015. Boleh klik artikel 6 Tips Kekalkan Tulang Yang Kuat Bantu Hindari Lenguh Kaki Dan Sakit Lutut untuk cadangan set vitamin yang lengkap dan terbaik untuk masalah sendi, tulang, lutut, ligamen, saraf dan yang berkaitan.

 

Masalah Yang Lazim Dikalangan Orang Tua

Sakit sendi dan sakit lutut adalah common dikalangan mak ayah atau atok nenek kita. Sebab tu orang yang selalu mencari ubat yang berkesan untuk rawat masalah sakit lutut, lenguh sendi dan masalah tulang ni selalunya daripada kalangan mereka yang dah berusia. Semakin meningkat usia memang kesihatan urat saraf dan sendi tulang kalau tak banyak mesti ada terganggu sikit.

Bukan tu je, lenguh-lenguh sendi, sakit tulang, sakit urat, rasa kebas-kebas ataupun rasa sengal-sengal  tu memang istilah yang selalu keluar daripada mulut kalangan warga emas. Kalau bukan mak ayah dirumah (mungkin masih sihat dan kuat), mesti atok nenek di kampung. Betul tak betul tak? Akibat faktor penuaan, masalah ni sukar nak dielakkan.

 

ubat_sakit_lutut_sakit_sendi
Ada cara untuk kurangkan ketidakselesaan akibat sakit lutut dan sendi.

 

Kesian.

Nak buat kerja ataupun bergerak-gerak pun susah. Kadang-kadang ada  bunyi ‘Pop!’ pada tulang. Huwaa ngeri! Apa lagi. Anak cucu juga yang susah hati. Kalau ada anak cucu tinggal bersama ada juga orang tengokkan dan hulurkan tangan exercise extra sikit untuk tolong picit-picit kaki tangan diorang yang sakit. Memang masalah ni boleh ganggu aktiviti seharian.

Bila dah petang-petang pulak terdengar lah diorang mengomel tak dapat pergi berjemaah di surau. Yelah sebab nak solat pun susah, kena solat duduk sebab susah nak bergerak. Kalau ada anak cucuk pergi sekali senang lah sikit. Tapi kalau mak ayah dan atok nenek yang tinggal sendiri-sendiri di kampung tu kalau takde motor susah lah sikit nak jalan kaki atau naik basikal pergi surau.

 

Orang Muda Juga Tak Terkecuali

Bukan orang tua-tua je yang selalu sakit sendi tulang semua ni. Ramai orang muda sekarang pun selalu kena. Sebabnya mungkin aktiviti dan gaya hidup kita menyebabkan anggota sendi dan tulang tercedera contohnya disebabkan kemalangan seperti terseliuh dan patah tulang.

 

Faktor Dan Punca Sakit Sendi

 

Antara faktor dan punca yang meningkatkan risiko sakit sendi ialah:

  • Penuaan – Semakin berusia, sendi-sendi tubuh dah semakin banyak digunakan dan makin mudah cedera
  • Berat badan berlebihan – Orang yang mengalami kegemukan ataupun obesiti, menyebabkan sendi tulang terpaksa menahan beban yang lebih berat terutamanya pada lutut dan peha
  • Penggunaan sendi berlebihan – Seorang atlit ataupun orang yang banyak bekerja menggunakan fizikal, mungkin terlebih kerap menggunakan sendi yang berkenaan dan menyebabkan sendi mudah tercedera
  • Sejarah keluarga – Masalah sendi boleh juga berpunca daripada faktor genetik
  • Otot lemah – Otot yang lemah yang mengelilingi sendi boleh meningkatkan risiko kecederaan sendi tersebut akibat sokongan yang lemah

 

Kesan Akibat Sendi Yang Sakit?

 

Kesakitan sendi bukan saja mengganggu pergerakan tapi juga prestasi harian. Banyak pekerjaan yang boleh terganggu. Antara tanda-tanda biasa menandakan anda mengalami sakit sendi ialah:

  • Ketidakselesaan seperti susah bergerak atau sakit
  • Rasa kebas dan lenguh yang mengganggu
  • Kekurangan fleksibiliti pergerakan seperti menyebabkan mudah jatuh dan sebagainya

 

sakit_tengkuk_sakit_bahu
Berikut adalah simptom-simptom sendi yang tak sihat.

Apakah Ubat Sakit Lutut, Lenguh Sendi Otot Dan Tulang Yang Berkesan?

 

Jadi macam mana nak mengubati masalah sakit lutut dan sakit sendi ni? Kalau dah ditahap kronik, saya nasihatkan terlebiha dahulu bersegeralah jumpa doktor untuk dapatkan ubat dan rawatan yang sewajarnya supaya tak makin melarat. Doktor dan pakar perubatan adalah orang yang arif untuk merawat dan mengubati penyakit ni. Terdapat beberapa rawatan untuk sakit sendi antaranya:

  • Menggunakan ubatan ataupun krim sapu di bahagian yang sakit. Ubat yang meresap masuk boleh mengurangkan kesakitan
  • Menggunakan ubat penahan sakit contohnya ubat makan
  • Menggunakan suntikan untuk tahan sakit dan juga meredakan radang dan bengkak
  • Pembedahan untuk alternatif terakhir sekiranya sakit sendi atau lutut itu dah berada pada tahap kronik

Cara manakah paling selamat? Setiap rawatan ada risikonya yang tersendiri. Namun, rawatan yang sesuai ditetapkan oleh doktor perlu diikuti untuk mengelakkan keadaan menjadi lebik mudarat. Walau bagaimanapun, penggunakan supplement dapat membantu mengurangkan dan mengelakkan sakit sendi dan sakit lutut minor daripada menjadi lebih teruk.

 

Cara Kurangkan Sakit Sendi Lutut Dengan Advanced Joint Health Tablet (AJHT)

 

Sakit lutut dan sendi boleh dikawal dengan pengambilan supplement. Bila dah jumpa doktor dan sakit makin terkawal, boleh cuba beriktiar dengan Advanced Joint Health Tablet (AJHT). Hari ni saya nak kongsi tentang supplement ajaib AJHT yang boleh kurangkan gejala sakit sendi lutut seawal 5 hari. Malah ianya digalakkan untuk amalkan seawal usia lewat 20an untuk memelihara kesihatan tulang rangka dan pergerakan.

Ini dapat mencegah sakit berkaitan dengan sendi apabila usia makin meningkat.

 

advanced_joint_health_tablet
Advanced Joint Health Tablet (AJHT) bantu memelihara kesihatan sendi tubuh.

Cara AJHT Memperbaiki Sakit Sendi

 

Advanced Jointh Health Tablet (AJHT) adalah suplemen terbaik untuk kesihatan sendi. AJHT membantu mengekalkan tulang rawan yang sihat. Dengan pengambilan tablet AJHT secara konsisten, dapat memberikan manfaat berterusan kepada sendi dalam 3 cara:

 

rawat_sakit_sendi_dengan_jht
AJHT adalah daripada bahan semulajadi yang selamat dan memelihara sendi dengan 3 cara tindakan.

 

1. Menyokong Keselesaan Sendi

Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unik Boswellia aktif dengan paten tertunda. Ekstrak Boswellia telah digunakan secara turun-temurun dalam perubatan traditional dipercayai sejak lebih 5000 tahun yang lampau dalam perubatan Ayurvedic. Ia digunakan untuk merawat osteoarthritis dan rheumatoid arthritis.

Ekstrak Boswellia diperolehi daripada gum resin daripada pokok Boswellia serrate.

Cara tindakan ekstrak Boswellia

Dalam ekstrak Boswellia terdapat AKBA (Asetil-Keto-Beta-Boswellik Asid). Yang mana ianya merupakan asid Boswellia yang paling berkesan sebagai agen anti radang semulajadi. Asid ini dapat menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi.

 

2. Meningkatkan Kesan Kusyen

Terdapat ekstrak jagung yang membekalkan sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi meningkatkan sokongan kusyen sendi dan memelihara tulang rawan. Glukosamina merupakan komponen utama pembinaan tulang rawan dan cecair bagi melicinkan pergerakan sendi.

 

3. Memelihara Tisu Penyambung Yang Sihat

Zink, tembaga, mangan dan vitamin C membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberikan kekuatan dan struktur pada sendi.

 

AJHT Terbukti Berkesan Dan Selamat Secara Klinikal

 

Kesemua produk Shaklee adalah dihasilkan dan disokong oleh ujian klinikal termasuklah Joint Health Tablet. Dan ianya terbukti dapat memberikan:

 

vitamin_untuk_sakit_lutut_yang_berkesan
Terbukti kurangkan sakit sendi seawal 5 hari.

 

1. Kesan Yang Lebih Cepat

Didapati dalam ujian klinikal, ekstrak Boswellia dalam Advanced Joint Health Tablet memberikan kesan dalam masa 5 hari!

 

2. Lebih Berkesan

Keputusan menunjukkan ekstrak Boswellia dalam Advanced Joint Health Tablet lebih berkesan berbanding jenama terkemuka dalam kategori yang sama.

 

Kelebihan Supplement Untuk Sendi AJHT Shaklee Berbanding Jenama Lain?

 

Bukan saja Joint Health Tablet Shaklee terbukti berkesan dan selamat tanpa bahan kimia bahaya tapi bukti ujian klinikal menunjukkan AJHT:

  • Memperbaiki kesakitan sendi seawal 5 hari
  • Memberikan keselesaan sendi dengan lebih cepat sebanyak 28% berbanding jenama terkemuka lain.
  • Mengandungi bahan-bahan yang lebih efektif untuk menggalakkan keselesaan sendi
  • Sendi lebih baik dan selesa sebanyak 45% berbanding bahan-bahan lain dalam jenama terkemuka

 

Kenapa Anda Harus Memilih AJHT Shaklee

 

Advanced Joint Health Tablet Shaklee adalah 100% vegetarian, 100% shellfish free dan 100% chondroitin free. Ianya tidak mengandungi kondroitin sulfat sebab ia tidak dapat diserap dengan baik apabila diambil secara oral. Kajian terkini menunjukkan kondroitin sulfat mengganggu penyerapan glukosamina yang biasanya senang diserap.

 

Siapa Perlukan AJHT Shaklee?

 

AJHT Shaklee boleh dimakan seawal usia 14 tahun sekiranya terdapat masalah berkaitan sendi sehinggalah golongan berusia. Walaupun sihat, adalah digalakkan untuk setiap dewasa yang berusia pertengahan 20an untuk mula amalkan makanan tambahan yang mengandungi glukosamina seperti AJHT. Antara golongan yang boleh merasai manfaat dan faedah AJHT ialah:

  • Golongan warga emas dan berusia yang mengalami masalah pergerakan terganggu dan sakit sendi serta tulang
  • Individu yang banyak bekerja menggunakan tenaga fizikal contohnya pekerja binaan, petani, pelakon stunt dan sebagainya
  • Ahli sukan yang banyak menggunakan fizikal dan otot serta sendi tertentu contohnya ahli angkat berat, pemain tennis, jurulatih seni mempertahankan diri dan lain-lain
  • Individu yang selalu sibuk dan sentiasa on the move contohnya terpaksa banyak berjalan ataupun selalu travel
  • Golongan muda seawal usia pertengahan 20an terutamanya wanita, untuk memelihara kesihatan sendi tulang untuk kebaikan hari tua
  • Individu yang mengalami kecederaan akibat kemalangan ataupun tercedera menyebabkan tulang patah, terkehel, terseliuh, bengkak dan sebagainya

 

Testimoni Advanced Joint Health Tablet (AJHT)

 

Dah ramai orang yang cuba berikhtiar dengan AJHT ni dan dah rasa kesan positif, Alhamdulillah! Oklah apa kata baca sendiri testimoni-testimoni yang saya sediakan ni.

 

Testimoni 1

Sakit lutut lepas lahirkan anak. Susah nak solat dan susah nak cangkung. Sakit lutut hilang lepas 2 minggu amalkan AJHT.

testimoni_ajht_sembuhkan_sakit_sendi

 

Testimoni 2

– Lutut selalu sakit sampai terpaksa ambil injection. Lepas ambil AJHT, dah boleh berjalan tak perlu bergantung dengan ubat doktor.

– Sakit lutut sampaikan bila duduk bersila susah nak bangun. Lepas amalkan AJHT dalam sebulan sakit lutut kurang dan tak susah nak bangun.

– Selalu sakit belakang teruk sampai kena ambil injection tahan sakit. Lepas ambil Omega Guard dan Ostematrix dah takde sakit belakang dan tidur pun lena.

testimoni_ajht_hilangkan_sakit_lutut

Testimoni 3

– Nak buat persediaan pergi haji tapi sakit lutut. Dalam masa 2 minggu sakit lutut mak dah kurang.

 

testimoni_ajht_hilangkan_sakit_lutut_untuk_pergi_haji

 

Testimoni 4

Menghidap penyakit rheumatism arthritis dan semua pergerakan menyakitkan serta susah nak solat. Lepas 8 bulan amalkan AJHT, Omega Guard dan Ostematrix, sakit makin berkurangan.

– Mak selalu sakit-sakit kaki. Kalau jalan jauh kaki bengkak dan jalan terhincut-hincut. Lepas makan AJHT bila jalan dah tak sakit dan terhincut-hincut.

testimoni_ajht_legakan_arthritis

 

Testimoni 5

– Mak mertua ada penyakit gout dan sebelum ni ada osteoarthritis di lutut dan pernah buat operation. Kadang-kadang lutut rasa sakit dan tak selesa. Sejak ambik AJHT dah tak tak rasa macam tu dan boleh bergerak lincah.

testimoni_ajht_legakan_osteoarthritis_mudahkan_terawih

 

Testimoni 6

– Ada slipped disc tapi sejak amal AJHT, Omega dan Ostematrix dalam masa 2 minggu dah tak rasa selalu sakit.

– Mak selalu mengadu sakit badan tapi sejak amal AJHT dah tak sakit lagi.

– Mak dan tok makan AJHT badan rasa lagi ringan dah tak sakit belakang.

– Officemate dulu sakit lutut tak boleh jalan laju-laju tapi sekarang dah ok.

– Ada masalah ligamen lutut yang teruk dan sakit bila tunduk, susah nak solat dan rukuk serta duduk antara 2 sujud. Amal AJHT selama 3 bulan tapi masalah dah kurang banyak.

– Sebelum ni bila solat dan duduk antara 2 sujud tak boleh duduk lama-lama sebab tak tahan sakit. Bila amal AJHT, Ostematrix dan Omega, sekarang dah ok.

testimoni_ajht_legakan_sakit_belakang

Testimoni 7

– Mak selalu mengadu sakit sendi dan tulang punggung setiap kali bangun dan duduk sampai susah nak tidur malam. Lutut rasa mencucuk-cucuk. Lepas 4 hari konsisten makan AJHT, Ostematrix dan Omega, sakit dah banyak kurang.

testimoni_ajht_legakan_sakit_lutut_masa_solat

 

Testimoni 8

– Sakit lutut dan susah nak bangun. Lepas amal AJHT 2 hari sakit dah berkurangan.

– Ambil AJHT dan Ostematrix, sakit sendi dan tegang urat makin baik.

Suami sakit belakang, bila consume AJHT dah tak sakit lagi dan tak perlu minyak panas malam-malam.

testimoni_ajht_legakan_tegang_urat

 

Cadangan Vitamin Lengkap Untuk Sakit Lutut Dan Ketidakselesaan Sendi

 

Untuk penjagaan dan pemeliharaan sendi yang sihat, pengambilan vitamin yang lengkap memang boleh membantu mencegah kerosakan sendi daripada awal dan juga memperbaiki keadaan sendi yang sudah rosak ataupun tercedera. Pengambilan makanan tambahan yang lengkap membolehkan sistem sendi mendapat zat dan nutrien lengkap untuk proses pemulihan.

 

Vitamin untuk kesihatan sendi dan lutut
Kombinasi vitamin lengkap untuk kesihatan sendi dan lutut.

 

Cadangan vitamin untuk pemeliharaan sendi ialah:

  • Advanced Joint Health Tablet (AJHT) – Bantu kekalkan kesihatan tulang rawan
  • Omega Guard – Bantu kurangkan inflamasi sendi
  • Ostematrix – Mengekalkan sel tulang yang sihat

 

Adalah penting untuk kita memelihara kesihatan sendi dan tulang terutamanya bagi golongan yang berisiko supaya pergerakan tidak terganggu walaupun usia semakin meningkat. Bila sendi dah rosak, agak sukar sebenarnya untuk pulihkan kembali kepada asal. Namun pengambilan vitamin boleh membantu mengawal dan kurangkan kesakitan yang ada.

Hadiahkan AJHT untuk diri sendiri ataupun orang tersayang. AJHT adalah hadiah yang sangat ideal untuk mak dan ayah di kampung. Ikhtiarkan untuk memberi nikmat pergerakan yang sihat. Mesti mak ayah gembira sangat dapat fokus beribadat dengan baik kalau dah tak sakit lutut dan sendi. Tak lama lagi nak Ramadhan, mesti mereka seronok sangat kalau dapat solat Terawikh bersama jemaah di masjid.

Untuk yang nak mengerjakan haji dan umrah tak lama lagi, ambil peluang untuk pelihara dan perbaiki kesihatan yang sedia ada. Semoga kesihatan pergerakan yang optimum boleh bantu untuk kekal fokus dan stamina semasa berada di Mekah dan Madinah. Terutamanya mak ayah ataupun ahli keluarga yang warga emas, semoga sendi dan lutut yang makin baik tak ganggu pergerakan.

 

 

Hubungi saya untuk pembelian mudah dan cepat secara online. Konsultasi dan bimbingan berterusan khas untuk pelanggan saya.

Pengedar Sah Shaklee Semenyih dan Kajang,

Hazrina Nasir (Add saya di Facebook)

ID: 951 651

SMS/ Whatsapp: 019 269 2301

Ingin tingkatkan ekonomi keluarga dengan buat side income? Sertai saya dalam group rahsia kami untuk ketahui bagaimana saya menjana pendapatan secara online daripada rumah dengan modal serendah RM69.

This Post Has 13 Comments

  1. Salam…saya ingin mencuba ajht ini memandangkan info info menarik yg puan paparkan…mmg saya menggalami sakit sendi tulang.

    1. AJHT memang bagus untuk sendi lutut tapi AJHT dah lama takde stok sejak akhir tahun lepas. Saya cadangkan ambil Omega guard, Ostematrix dan Vivix untuk masalah sendi lutut dan tulang. Boleh wassap saya untuk info lanjut.

      1. yang mana bgus untuk kskitn pada sendi peha dan lutut

        1. Paling baik untuk sendi, ambil set paling lengkap. Sebab setiap vitamin ada fungsi khusus masing-masing.

  2. Terima kasih untuk maklumat. Kami dari wong medical centre menggunakan 4 kaedah untuk masalah sakit lutut yang merupakan gabungan ubat herba , urut, akupunktur dan infraray. Untuk maklumat lanjut boleh hubungi kami di 0124520077 .

  3. Salam…..saye pasti akan cube try care niii……You all pon kena gune jugak tauuu

  4. Slm….nk tnya set utk sakit lutut tu brp RM?

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu