Multivitamin Terbaik Untuk Ibu Mengandung Dan Seluruh Keluarga

Vita-Lea Iron Formula Shaklee adalah multivitamin yang terbaik bukan saja sesuai untuk ibu mengandung tapi juga seluruh keluarga samada sakit ataupun sihat. Kenapa saya kata Vita-Lea adalah multivitamin terbaik? Ok jom saya cerita tentang vitamin ni bermula dengan sejarah bagaimana permulaan terciptanya multivitamin dan mineral pertama yang dicipta didunia ni.

Vita-Lea asalnya dia dikenali sebagai ‘Vitalized-Mineral’ yang disingkatkan kepada ‘Vita-min’, dan perkataan vitamin yang kita sebut hari ni adalah berasal daripada Shaklee. Ia pertama kali dicipta oleh Dr. Forrest C. Shaklee pada tahun 1915 dan kini 100 tahun selepas itu, peningkatan teknologi telah mengubahnya kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea.

 

Multivitamin selamat untuk ibu mengandung
Multivitamin membantu memastikan ibu mengandung mendapat bekalan nutrien yang cukup untuk menyokong perkembangan baby yang sihat!

 

Mengapa Vita-Lea Iron Formula Berbeza Dengan Multivitamin Jenama Lain?

 

Vita-Lea mempunyai beberapa ciri khusus yang meningkatkan lagi kualiti dan keberkesanan multivitamin ini berbanding kebanyakan multivitamin lain iaitu:

 

1. Mengandungi Nutrisi Lengkap

Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang untuk melengkapi keperluan nutrien dalam tubuh. Sebab itulah Vita-Lea adalah multivitamin terbaik!

2. Paling Pantas Terlarut

Tablet Vita-Lea disaluti serbuk nutrisi spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai ‘Expo-tab’. Menjadikan ia tablet multivitamin yang paling pantas didunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung dalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

3. Produk Berkualiti

Vita-Lea Shaklee terhasil selepas menjalani 340 ujian kualiti. Ini adalah bagi memastikan ketulenan dan potensi produk. Ianya dirumus khas dengan 30 vitamin-vitamin penting dan mineral perlu untuk kesihatan optimum dan tenaga. Malah ianya dilengkapi dengan iron atau besi yang penting untuk pembentukan darah dan sel.

4. Terbukti Berkesan 

Ujian klinikal membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita-Lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika syarikat sebagai The Best Multivitamin dalam Public Interest pada tahun 2000.

 

Vita-Lea vitamin pertama didunia
Vitalized Minerals inilah vitamin pertama didunia!

Kebaikan Dan Manfaat Pengambilan Vita-Lea Iron Formula

 

Pengambilan 1 tablet Vita-Lea setiap hari dapat memberikan faedah menyeluruh terhadap kesihatan. Antara kebaikan utama yang boleh didapati ialah:

 

1. Penambahan Tenaga Segera – Pemberi tenaga untuk kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja harian.

2. Pelengkap Nutrisi – Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan vegetarian dan menghidapi anaemia.

3. Keupayaan Sistem Produktif – Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.

4. Metabolisma – Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.

5. Elemen Penting Pada Sel Tubuh – Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.

6. Melindungi Organ – Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

 

Pengambilan multivitamin terbaik, Vita-Lea Iron Formula Shaklee membantu menampung kekurangan nutrien dalam diet harian. Seterusnya membolehkan keperluan nutrien harian yang diperlukan badan dapat disempurnakan.

 

Fakta Nutrisi Dalam Vita-Lea Iron Formula Shaklee

 

Multivitamin Vita-Lea padat dengan nutrisi. Berikut adalah senarai vitamin dan mineral utama yang terdapat dalam Vita-Lea. Setiap satunya memberikan faedah dan kebaikan tertentu dalam kesihatan. Seperti yang diketahui setiap jenis vitamin dan mineral memainkan peranan penting dalam menjamin fungsi dan kesihatan badan.

 

Multivitamin Vita-Lea Iron Formula yang diperkaya dengan zat besi
Vita-Lea Iron Formula diperkaya dengan zat besi sesuai untuk ibu mengandung kekalkan paras Hb yang normal.

 

Antara faedah yang diberikan oleh setiap vitamin dan mineral adalah:

 

  • Vitamin A – Penting untk kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, membantu tumbesaran, menguatkan kerangka tulang, sistem respiratori, sistem imun
  • Vitamin D – Penting untuk perkasakan kepadatan tulang, mencegah tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis
  • Vitamin E – Anti-oksida, kesihatan kulit, kelancaran peredaran darah, sakit jantung, katarak, arthritis, baik untuk sistem reproduktif lelaki
  • Vitamin C – Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahan penyakit, mencegah selsema, percepatkan penyembuhan luka
  • Asid Folik – Penting untuk kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, osteoporosis
  • Vitamin B1 – Menukarkan makanan kepada tenaga, memperkasa memori, untuk kecerdasan mental, membina dan meransang peredaran darah, membantu tumbesaran
  • Vitamin B2 – Tukarkan makanan kepada tenaga, baik untuk anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan
  • Vitamin B3 – Menukarkan makanan kepada tenaga, menghasilkan hormon, meransang peredaran darah, lower blood rapid, merawat kepeningan, ciri-birit, migrain, ulser
  • Vitamin B6 – Untuk metabolisma protein, membaiki otot, senggugut, penenang, mengelakkan muntah-muntah, glossitis, dermatitis, kekejangan
  • Vitamin B12 – Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, membantu selera makan, baik untuk tindak balas saraf, kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, fokus, keupayaan seksual, keletihan, keresahan
  • Biotin – Membantu B kompleks berfungsi lebih efektif, mencegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetes, sakit otot, ekzema dan keradangan kulit
  • Vita B5 – Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, arthritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotik, mencegah jangkitan, mempercepat penyembuhan luka
  • Kalsium – Perkasakan tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar denyutan jantung normal, mencegah osteoporosis
  • Fosforus – Meningkatkan kepadatan tulang, diabetes, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu tumbesaran, meredakan kesakitan akibat arthritis, anorexia
  • Iodin – Baik untuk tiroid, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligamen otot dan kesinambungan tisu-tisu
  • Zat Besi – Membentuk hemoglobin, meredakan kesakitan akibat PMS (senggugut), membantu tumbesaran, merawat penyakit, mengelakkan keletihan, anemia
  • Magnesium – Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetes, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati, masalah penghadaman
  • Copper – Membantu menukarkan zat besi kepada hemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah pembengkakan
  • Zink – Perkasakan sistem imun, percepat penyembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda

 

Individu Yang Perlu Amalkan Pengambilan Multivitamin

 

Ibu mengandung adalah antara golongan yang termasuk dalam kumpulan top priority yang mana pengambilan nutrien terbaik sangat diperlukan untuk memastikan kesihatan berada pada tahap optimum. Jadi multivitamin Vita-Lea ni adalah sangat lengkap untuk membantu mengelakkan kelompongan nutrien dalam diet harian ibu hamil terutamanya Asid Folik yang sangat diperlukan untuk perkembangan bayi yang sihat.

Namun begitu, sebenarnya multivitamin adalah vitamin paling asas yang sepatutnya diambil oleh semua golongan tak kira samada golongan top priority tapi juga orang yang sakit malahan sihat. Jadi, individu yang perlu amalkan pengambilan multivitamin ialah:

  • Wanita dan lelaki dewasa
  • Kaum ibu dan bapa
  • Pasangan yang ada masalah kesuburan
  • Pasangan yang berusaha untuk dapatkan anak
  • Wanita hamil
  • Wanita bersalin dan berpantang
  • Wanita yang menyusukan anak
  • Golongan tua dan warga emas
  • Individu yang selalu letih dan kurang bertenaga
  • Individu yang banyak bergantung dengan ubat-ubatan
  • Individu yang mempunyai penyakit
  • Individu yang lemah sistem imun
  • Individu yang terlalu sibuk, selalu terdedah kepada persekitaran luara, selalu stress, selalu tak sempat makan dan amalan pemakanan tidak seimbang
  • Individu yang ingin memelihara kesihatan berterusan

Pengambilan multivitamin sekiranya diamalkan secara berterusan dapat memberikan kesan yang besar terhadap kesihatan pada jangka masa panjang. Sebab tu lah pentingnya amalkan daripada awal. Ini kerana multivitamin dapat membantu mencegah penyakit dan melambatkan kerosakan sel akibat daripada faktor penuaan dan sebagainya.

Seterusnya kita boleh nikmati hidup secara lebih berkualiti dengan kesihatan yang baik. Jangan tunggu dah sakit ataupun dah berusia baru nak mula. Waktu tu dah terlambat! Hargai dan pelihara kesihatan yang ada sementara masih sihat. Hubungi saya segera untuk dapatkan multivitamin yang best ni!

 

 

Your Preferred Shaklee Independent Distributor & Side Income Mentor,

Hazrina Nasir (Add saya di Facebook)

ID: 951 651

SMS/ Whatsapp: 019 269 2301

Berminat nak jana pendapatan sampingan? Sertai saya dalam group rahsia kami untuk ketahui bagaimana saya buat duit secara online daripada rumah dengan modal serendah RM69.

This Post Has 4 Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu