Kulit Gebu Dan Mulus Dengan 7 Bahan Semulajadi Dalam Collagen Powder Shaklee

Alhamdulillah kita dah masuk ke bulan Ramadhan. Maknanya masih ada masa sebulan lagi untuk pastikan kulit cukup gebu dan mulus sebelum raya nanti. Iye, dengan 7 bahan semulajadi dalam Collagen Powder Shaklee, memang sempat nak perbaiki penampilan dan cantikkan kulit. Bukan je baik untuk manfaat luaran tapi kolagen Shaklee pun baik untuk kesihatan dalaman.

Sekali lagi saya nak sebut, produk Collagen Powder Shaklee memang pilihan kolagen terbaik yang berkesan pada kulit. Sebab memang dah terbukti dengan ujian klinikal yang kolagen Shaklee ni memberikan kesan seawal 8 minggu. Tapi sebenarnya banyak feedback daripada mereka-mereka yang dah guna kolagen Shaklee ni kata ada yang seawal seminggu dah mula rasa kesan positif!

 

Nak kulit kelihatan gebu, mulus dan cantik dihari raya.
Sempat lagi nak cantikkan kulit sebelum raya!

 

Selain daripada dihasilkan dengan teknologi yang baik daripada hasil kajian yang baik, keberkesanan kolagen Shaklee ni of course lah datangnya daripada bahan-bahan utama dalamnya. Memang ianya dihasilkan dengan paduan formulasi menggunakan ramuan-ramuan utama yang meningkatkan kesan tindakan kolagen bila dah masuk dalam tubuh.

Setiap produk mempunyai kelebihannya yang tersendiri. Begitu juga dengan Collagen Powder Shaklee yang mempunyai formulasi ramuan unik yang menjadikannya sangat istimewa berbanding produk-produk kolagen lain dipasaran.

 

Keistimewaan Collagen Powder Shaklee

 

Shaklee collagen powder adalah supplement kolagen yang unggul, mengandungi 4,000mg Kolagen RSS (Sisik Ikan Merah) proprietari, sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi yang diekstrak dari sisik Ikan Merah. Berat molekular kolagen Shaklee adalah sangat rendah iaitu, sekitar 1,000 Dalton (berat molekular kolagen disukat dalam Dalton).

Menjadikan ianya amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan. Kebaikan Collagen Powder bukan saja untuk kecantikan kulit tapi memperbaiki kesihatan saraf, meningkatkan tenaga, mengurangkan lenguh-lenguh dan sakit belakang, mengurangkan masalah mata kering dan memperbaiki penglihatan.

Semakin usia meningkat jumlah kolagen dalam badan berkurangan dengan sangat pesat. Jadi daripada umur pertengahan 20an sampailah golongan berusia pun sesuai sangat amalkan kolagen ni.

 

Bahan-Bahan Utama Dalam Collagen Powder Shaklee

 

Terdapt 7 ramuan utama dalam kolagen RSS ni iaitu ekstrak biji Camellia japonica, kolagen ikan, ekstrak kekerang, Lactobacillus acidophilus, Vitamin C dan Vitamin B. Semuanya digabungkan untuk mempertingkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan dari dalam ke luar.

 

bahan_dalam_collagen_powder_shaklee
Ramuan bahan-bahan utama dalam kolagen Shaklee

 

Ramuan istimewa Collagen Powder Shaklee setiap satunya mempunyai fungsinya tersendiri.

 

1. Kolagen Dari Sisik Ikan Merah

Sisik ikan merah adalah sumber kolagen yang premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan.

 

 

2. Ekstrak Biji Camellia japonica

Biji Camellia japonica terdiri dari asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat, dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.

 

3. Ekstrak Pfaffia

Pfaffia yang juga dikenali sebagai ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camillia japonica, membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Dengan kemampuan luar biasa mengikat amaun air yang banyak, asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.

 

4. Elastin Dari Kolagen Ikan

Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding bahu dengan kolagen untuk mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik.

 

5. Vitamin C Dan Vitamin B

Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita. Vitamin B turut serta dalam metabolisma karbohidrat, lemak dan protin untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen dalam sel.

 

6. Ekstrak Kekerang

Glucosamine ekstrak kekerang adalah penting dalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.

 

7. Lactobacillus acidophilus

Membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.

 

 

Dengan kombinasi ramuan utama yang istimewa dalam Collagen Powder Shaklee, menjadikan kolagen Shaklee sangat berkesan dan menjadi pilihan produk kolagen yang terbaik. Untuk penjagaan kesihatan dalaman membolehkan pengamalnya akan tampak lebih muda dan rasa lebih muda.

Saya cadangkan amalkan Collagen Powder Shaklee bersama-sama dengan Vivix, B Complex, Vitamin C, Vitamin E Complex, Vita-Lea dan ESP untuk pemeliharaan keseluruhan kecantikan dan kesihatan tubuh. Boleh contact saya cepat untuk cuba kolagen Shaklee ni. Sebab memang ramai orang dah puas hati 🙂

 

 

Hubungi saya untuk dapatkan produk berserta diskaun 15-25% yang lebih menjimatkan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee sekarang 🙂

Hazrina Nasir

ID 951651

SMS/ Whatsapp 019 269 2301

This Post Has One Comment

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu