Vitamin E Untuk Awet Muda, Kecantikan Dan Kebahagiaan Suami Isteri

Vitamin E Complex sangat banyak manfaat nya bukan saja untuk awet muda, kecantikan, kesuburan, keintiman, kesihatan jantung malahan juga untuk kebahagiaan suami isteri. Bukan saja baik untuk penampilan luaran tapi juga penjagaan kesihatan dalaman lelaki dan juga wanita. Sebab tu Vitamin E Complex ni adalah sangat ideal kalau nak buat hadiah hantaran perkahwinan oleh bakal pengantin.

Dah ramai orang kenal dan guna Vitamin E ni. Tak susah pun nak cari dan beli produk Vitamin E. Di farmasi ada banyak. Pilih je mana nak. Tapi adakah anda tahu tak semua Vitamin E yang dijual adalah berasaskan bahan semulajadi? Kebanyakannya ada daripada bahan kimia sintetik dan tak semua adalah dalam bentuk kumpulan lengkap Vitamin E Complex.

Vitamin E untuk awet muda, kecantikan, kebahagiaan suami isteri dan keintiman
Bakal pengantin, pasangan baru kahwin ataupun yang dah lama kahwin memang patut ambil Vitamin E secara konsisten!

Perbezaan Dan Keistimewaan Vita E Complex Shaklee Berbanding Jenama Lain

 

Berbeza dengan jenama lain. Vitamin E Complex Shaklee yang lebih selamat dan semulajadi mempunyai keistimewaan tersendiri.

  • Dibuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum, yang kaya dengan Vitamin  E, diektsrak d-alpha tocopheryl yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis Vitamin E (alpha, beta, gama, delta). Ianya adalah Vitamin E yang paling lengkap dipasaran.
  • Mengandung 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap Vitamin E, memelihara membran sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.
  • Vitamin E Shaklee adalah daripada bahan semulajadi dan mengandungi tocopherols semulajadi dan bukannya dl-alpha-tocopherol yang merupakan daripada sumber sintetik. Ianya diformulasi dengan selenium dan ekstrak biji anggur yang meningkatkan lagi keberkesanan penyerapan dan tindakan vitamin ini.

 

Kebaikan Dan Manfaat Vitamin E Complex

 

Vitamin E Complex Shaklee untuk awet muda, kecantikan, kesuburan, keintiman dan kebahagiaan suami isteri
Vitamin E Complex Shaklee meningkatkan kesuburan lelaki dan wanita yang merancang nak dapatkan anak.

 

1. Melindungi Jantung

Pengambilan harian 800IU Vitamin E untuk jantung yang sihat, melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid, meningkatkan kolestrol HDL, mengurangkan tekanan darah, menghalang platlet darah melekat ke dinding arteri, menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dan lain-lain.

 

2. Mempertingkatkan Kemampuan Reproduktif

Kajian pada Tahun 1924, mendapati Vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU- 800IU Vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.

 

3. Anti-Penuaan

1 kapsul Vitamin E sehari dapat membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.

 

4. Anti-Oksidan Yang Kuat

Pengambilan lebih dari 1,200IU sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalah oksidasi – katarak dan masalah penglihatan.

 

5. Kelestarian Tenaga

Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.

 

6. Memperbaiki Arthritis

Meningkatkan keanjalan saluran darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, varicose veins, sakit sendi.

 

7. Menghalang Keguguran

Merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopause seperti hot flush. Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin, keguguran.

 

8. Memperbaiki Parut

Memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.

 

Adakah Pengambilan Vitamin E Harian Anda Mencukupi?

 

Setiap hari, tubuh kita perlu dapatkan 400IU, seseorang perlu mengambil makanan berikut untuk sel-sel sihat cukup kuat melawan radikal bebas:

  • 1kg gandum, 500ml minyak safflower
  • 8kg bayam
  • 500g badam

Banyak kan? Mampu ke kita nak makan banyak tu setiap hari? 🙂

 

Adakah Vitamin E Selamat Dimakan?

 

Dalam buku ‘Prescription For Longevity’ yang ditulis oleh Dr. James Scala terdapat perbincangan mengenai keselamatan Vitamin E dengan terperinci. Terdapat lebih dari 1000 laporan perubatan berkenaan keberkesanan dan keselamatan Vitamin E.

Kajian bertahun-tahun oleh University Harvard keatas kedua-dua lelaki dan wanita membuktikan Vitamin E mampu mengurangkan risiko penyakit jantung hampir 41% dan stroke 33%. Kajian juga membuktikan dos selamat adalah 3,200IU.

 

Vitamin E Complex Shaklee adalah Vitamin E terlengkap dipasaran kerana ia mengandungi alpha, beta, gama dan delta. Saya cadangkan untuk fokus kepada kesan antipenuaan dan pemeliharaan kesihatan dalaman, boleh ambil Vitamin E bersama-sama Carotomax dan juga Vitamin C serta Vivix. Kombinasi 4 vitamin ini dapat menggandakan kesan anti-oksidan dalam melawan radikal bebas terutamanya bagi pesakit kanser.

Untuk fokus kepada kecantikan kulit, boleh ambil Vitamin E bersama-sama, Collagen Powder, B Complex, Vitamin C dan Vivix. Manakala untuk tujuan kesuburan dan keintiman suami isteri, boleh ambil Vitamin E dengan Vita-Lea, B Complex, Vitamin C, GLA Complex, Zink Complex, Alfalfa Complex dan juga ESP. Semua vitamin ni bukan saja untuk wanita atau isteri tapi juga untuk lelaki ataupun suami.

Boleh segera hubungi saya untuk dapatkan maklumat lanjut berkenaan produk dan order.

 

 

Hubungi saya untuk dapatkan produk berserta diskaun 15-25% yang lebih menjimatkan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee sekarang 

Hazrina Nasir

ID 951651

SMS/ Whatsapp 019 269 2301

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu