Ubat Tahan Mengantuk, Elakkan Banyak Tidur Di Siang Hari Yang Menyebabkan Gemuk

Bila usia dah cecah 30an, salah satu tanda penuaan ialah kita mudah rasa mengantuk. Jadi untuk hilangkan rasa mengantuk, saya amalkan ubat tahan mengantuk supaya saya boleh jalankan rutin harian dengan lancar dan elakkan banyak tidur di siang hari. Walaupun saya surirumah sepenuh masa ataupun ibu yang bekerja daripada rumah, tapi tiap-tiap hari banyak kerja nak buat tau. Sebab ni lah kerjaya saya. Ada orang kata surirumah ni…

Duduk rumah goyang kaki je

Ohhh how I wished! Kalau lah boleh duduk je sepanjang hari kan. Nak pergi toilet pun kena berjalan dek non, tak boleh duduk aje kat kerusi tu hihihi ūüėõ

 

Ubat hilangkan rasa mengantuk dengan berkesan
Takde ke ubat magic yang boleh hilangkan rasa mengantuk ni dengan berkesan sekali?

 

Tapi tulah cakap pasal mengantuk ni, nak tak nak kena lawan juga. Tak boleh nak diikutkan sangat sebab kalau tak banyak kerja tak jalan. Dekat rumah kita dah ada jadual harian. Waktu anak-anak tidur tu lah masa keemasan untuk nak siapkan segala kerja rumah cepat-cepat. Tapi kadang-kadang tu bila tidurkan anak, silap-silap dengan kita-kita sekali berlayar dah sampai mana-mana entah. Aduhai!

Badan pun tak cergas. Lemau je lepas tu menyebabkan makin gemuk lah sebab banyak sangat tidur waktu siang. Bila malam mula lah rasa stress dan kelam-kabut sebab kerja banyak tak siap. Kerja makin bertambah.

Selama ni saya suka minum kopi ataupun Nescafe. Tapi kan tak berapa bagus kalau minum banyak sangat atau kerap sangat. Nak-nak pulak kalau mommies yang pregnant tu kan. So saya nak share 1 ubat mengantuk yang terbaik! Bukan saya je rasa. Tapi memang ramai yang dah cakap. Sampaikan ada sorang kawan ni dia mengadu tak boleh tidur (pulak dah!) sebab tersilap pergi minum waktu malam. Dah lah esok nak pergi kerja.

Yang bestnya ubat tahan mengantuk ni takde bahan kimia bahaya apatah lagi steroid, selamat sebab daripada bahan semulajadi dan dia sebenarnya bukanlah ubat tapi air yang sangat sedap sebab boleh bancuh dan minum ikut selera masing-masing. Versatile!

 

Ubat Tahan Mengantuk Tanpa Dadah: Cergas Sokmo! from iReach HD on Vimeo.

 

Keistimewaan Dan Perbezaan Cinch Energy Tea Mix Berbanding Jenama Lain

 

Cinch Energy Tea Mix ini sebenarnya selalunya diambil bersama-sama dengan Cinch Shake Mix Shaklee dan produk-produk untuk tujuan pelangsingan lain yang telah dicadangkan oleh Shaklee. Energy Tea Mix dapat diminum sebagai snek ataupun minuman ringan waktu petang terutamanya bagi penggemar teh. Ianya adalah kurang gula dan semestinya sangat bagus untuk kesihatan. Selain itu, keistimewaan Enerygy Tea Mix ini ialah:

  • Selamat dan merupakan¬†penggalak tenaga¬†semulajadi
  • Ditambah dengan¬†taurina¬†untuk meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
  • Pilihan alternatif¬†terbaik menggantikan kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh
  • Tanpa gluten, tiada perasa tiruan, pewarna dan bahan pemanis

Ok jom tengok apa bahan-bahan dalam teh ni dan fungsinya sebelum saya terangkan macam mana Cinch Tea ni boleh hilangkan mengantuk.

 

Bahan Utama Dalam Cinch Energy Tea Mix Dan Fungsinya

 

Diperbuat daripada formulasi Eksklusif T-Lift РCampuran teh dalam Cinch Energy Tea Mix. Campuran 4 jenis teh ini mempunyai khasiat hebat masing-masing selain daripada peranan utama teh sendiri yang sememangnya terkenal sebagai antioksidan yang sangat hebat untuk tubuh!

 

1. Matcha Green Tea Powder –¬†Disediakan secara semulajadi untuk menyimpan semua nutrien yang terdapat dalam daun teh termasuk serat, mineral dan antioksidan.

 

Ektrak tek hijau matcha
Ekstrak matcha green tea

 

2. Red Tea Extract –¬†Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai¬†polifenol¬†– pejuang kanser yang kuat.¬†Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas.¬†Ia merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor daripada merebak.

 

Ektsrak red tea (teh merah)
Ekstrak red tea

 

3. White Tea Extract –¬†Juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau.

 

Ekstrak white tea
Ekstrak white tea

 

4. Rooibos Red Tea Extract –¬†Tumbuhan unik yang berasal dari Afrika Selatan, kaya dengan sebatian polifenol – antioksidan.

 

Ekstrak Rooibos tea
Ekstrak Rooibos tea

 

 Bagaimana Cinch Shake Mix Boleh Hilangkan Mengantuk?

 

Sebenarnya mengikut kajian, dalam teh terdapat sedikit caffein. Tapi caffein dalam teh adalah tak terlalu tinggi dan kandungannya tak mengganggu jadual tidur normal. Dalam green tea juga sejenis bahan iaitu catechins. Bahan ni meningkatkan metabolisme tubuh menyebabkan badan kita rasa lebij cergas dan bertenaga. Jadi bila minum tu rasa lemau, letih, malas, mengantuk tu semua hilang.

Menyebabkan kita rasa lebih fokus dan alert. Bila minum Cinch Tea ni selalunya respond daripada kawan-kawan, badan rasa berpeluh je sebab banyak tenaga dibakar. Secara tak langsung sangat menggalakkan penurunan berat badan dan ¬†bantu untuk kurus. Mommies mesti suka kan kalau berat badan maintain je ūüėÄ

Tapi kalau memang berhajat nak kurus, ambil set kurus lengkap Shaklee. Ada Cinch Energy Tea Miz ni, Cinch Shake Mix, Lecithin, Alfalfa Complex, Herb-Lax, Omega Guard  dan juga Energizing Soy Protein. Kalau amalkan secara konsisten sambil bersenam, memang berat badan boleh turun. Paling bagus, badan pun sihat je.

Boleh hubungi saya untuk order ubat hilang mengantuk Cinch Tea ni ataupun set kurus Shaklee. Ada promosi-promosi menarik tau!

 

 

Hubungi saya untuk dapatkan produk berserta diskaun 15-25% yang lebih menjimatkan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee sekarang ūüôā¬†

Hazrina Nasir

ID 951651

SMS/ Whatsapp 019 269 2301

 

 

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu