Keistimewaan Produk Shaklee Berbanding Jenama Lain

Assalamualaikum,

 

Alhamdulillah produk Shaklee semakin dikenali ramai. Tapi sebenarnya masih ramai lagi yang belum tahu apakah keistimewaan produk Shaklee berbanding jenama lain. Selalunya yang kenal Shaklee ni apa adalah golongan yang biasa guna media sosial. Walau macam mana pun, hari ni saya nak kongsikan serba sedikit latar belakang mengenai Shaklee dan produk Shaklee.

 

Produk Shaklee sesuai untuk seisi keluarga.
Falsafah Shaklee

 

Falsafah Produk Shaklee

Selama lebih 50 tahun, banyak keluarga daripada 1 generasi ke generasi yang seterusnya telah bergantung kepada Shaklee. Ini kerasa Shaklee telah mencipta dan menyediakan sesuatu yang berbeza berbanding jenama lain dalam pasaran. Iaitu produk Shaklee dicipta dengan memenuhi 3 syarat iaitu Selamat, Terbukti Berkesan dan Mesra Alam (Semulajadi).

Tanpa 3 elemen tadi, sesuatu produk tidak akan dipasarkan. Jadi, anda boleh pilih dan guna produk Shaklee dengan yakin sebab setiap produk yang dikeluarkan telah direka cipta untuk memperbaiki taraf kesihatan tanpa kompromi dan tidak merosakkan alam sekitar. Ini selari dengan misi Shaklee untuk memberikan kehidupan yang lebih baik dan sihat kepada orang ramai.

 

Produk Shaklee Sentiasa Selamat

Shaklee Menjamin Keselamatan Tanpa Syarat

Untuk setiap produk, Shaklee memulakan dengan sumber semulajadi. Ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi sebelum menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru. Ini termasuklah mengambil kira bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran lain terhadap bahan yang dikaji.

Shaklee hanya akan memilih bahan yang terbaik untuk digabungkan dengan ramuan bahan yang lain dalam proses mencipta sesuatu produk. Seterusnya setiap produk yang dah dihasilkan akan menjalani 100,000 ujian kawalan kualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk.

Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak mengandungi sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa.

Ujian klinikal juga tidak dijalankan ke atas haiwan. Manakala pembungkusan produk Shaklee adalah selamat dan bebas daripada sebarang toksin-toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik. Ini yang membuatkan Shaklee benar-benar pasti bahawa  setiap produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Terjamin.

 

Produk Shaklee dijamin kualitinya.
Shaklee menjalankan 100,000 ujian kualiti terhadap steiap produk setiap tahun.

 

Shaklee Menjamin Keselamatan Tanpa Tandingan

Berikut adalah senarai beberapa bahan kimia bahaya yang TIDAK terdapat dalam produk Shaklee:

  • TIDAK Mengandungi Paraben
  • TIDAK Mengandungi Triklosan
  • TIDAK Mengandungi Phthalates
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
  • TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
  • TIDAK Mengandungi Glikol
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
  • TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
  • TIDAK Mengandungi Ammonia
  • TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
  • TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
  • TIDAK Mengandungi Formaldehyde
  • TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
  • TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
  • TIDAK Mengandungi Toulene
  • TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
  • TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
  • TIDAK Mengandungi Pewarna
  • TIDAK Mengandungi Lemak Trans
  • TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
  • TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang

 

Produk Shaklee Dijamin Sentiasa Berkesan

Shaklee Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Efektif

Banyak syarikat mendakwa produk-produk mereka berkesan tetapi di Shaklee, Shaklee mempunyai bukti. Bukti dapat ditemui di dalam lebih 100 kertas kajian saintifik. Lebih 90 darinya telah diterbitkan di dalam majalah-majalah, yang telah membuktikan keberkesanan bagi produk-produk Shaklee.Setiap tahun Shaklee melaburkan lebih $300 juta USD hanya untuk ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk.

Bukti juga boleh ditemui melalui ’Landmark Study 2007’ yang dikendalikan dengan kerjasama penyelidik-penyelidik daripada UC. Barkeley School Public Health menunjukkan mereka yang mengambil produk tambahan Shaklee terbukti jelas mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil jenama multivitamin yang lain.

Dan Shaklee membuktikannya melalui 54 pingat emas yang dimenangi oleh atlet yang mengamalkan Shaklee setanding dengan kehebatan atlet-atlet terbaik dunia. Dan lagi, bukti yang benar-benar menyakinkan antara semua ini adalah dalam berjuta-juta orang yang mempunyai kehidupan yang sihat, di antaranya adalah disebabkan mereka menjadi produktif disebabkan oleh Shaklee.

Sebelum sebarang produk Shaklee menjadi milik anda, Shaklee telah bekerja keras untuk memastikan ianya terbukti dan apa yang dikatakan adalah benar.

 

Produk Shaklee dibuktikan dengan ujian klinkal yang membuktikan keberkesanan sesuatu produk.
Hasil kajian saintifik Shaklee banyak diterbitkan dalam journal kesihatan yang menjadi rujukan pelbagai pihak.

 

Shaklee Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Hebat

  • $300 juta USD telah dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji.
  • Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga.
  • 7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee.
  • Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4 Ekpedisi Artik Antarabangsa.
  • 54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee.
  • Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain Golf LPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.

 

Produk Shaklee Sentiasa Mesra Alam

Shaklee Menjadi Peneraju dan Contoh dalam Memulihara Alam Sekitar

Menurut Dr. C Forrest Shaklee, Syarikat Shaklee mempunyai prinsip hidup harmoni dengan alam semulajadi. Kenyataan itu telah digunakan lebih daripada separuh abad yang lepas dan Shaklee masih terus menerajui prinsip ini sebagai contoh kepada syarikat lain. Shaklee adalah syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral  dimana Shaklee telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.

Ibu Pejabat Korporat Shaklee telah memenangi anugerah bagi reka bentuk persekitarannya. Melalui penjualan rangkaian produk pencuci Shaklee Get Clean Basic H dalam 1 tahun sahaja, Shaklee telah menyingkirkan 2.7 bilion botol-botol konvensional 26 auns pencuci tingkap. Sekiranya disambungkan dari hujung ke hujung, botol-botol ini akan membaluti sekitar bumi lebih daripada 28 kali!

Bermula dari Penjelajah Jacques Cousteau dan seterusnya Dr.Wangari Maathai iaitu pemenang Nobel Peace pada tahun 2004, Shaklee meneruskan perjuangannya dengan bekerjasama bersama mereka yang menyayangi bumi bagi menghasilkan satu perubahan. Shaklee telah mengitar semula lebih 1,000,000 paun kadbod, menyingkirkan lebih 10,200,000 paun sisa pembungkusan dan menyingkirkan lebih 23,000,000 paun gas rumah hijau.

Ini menunjukkan bagaimana Shaklee benar-benar bersungguh-sungguh bagi menghasilkan produk semulajadi yang berupaya melindungi bumi.

 

Bahan pencuci bebas toksik yang selamat Basic H.
Basic H adalah bahan pencuci yang bebas bahan kimia toksik dan sangat selamat untuk kegunaan rumah yang ada bayi dan kanak-kanak.

 

Shaklee Menjadi Peneraju dan Teladan dalam Memulihara Alam Sekitar

Shaklee merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral di mana Shaklee telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.

Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees, A Million Dreams dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maatha.

Dalam 1 tahun sahaja, Shaklee telah berjaya:

  • Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod.
  • Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan.
  • Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau.

Jadi, berapa banyakkah sampah di muka bumi ini yang Shaklee dah bantu kurangkan? Dan ianya telah berlangsung selama bertahun-tahun!

Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:

  • 2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
  • 2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
  • 2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
  • 2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
  • 2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California

 

Kredit: Shaklee Malaysia

Jadi jika anda dah tahu fakta ini, adalah rugi sekiranya anda tak cuba untuk memastikan tubuh badan anda mendapat atau menggunakan produk-produk yang terunggul dan seterusnya berkongsi dengan orang-orang yang rapat disekeliling anda. Sebab, Shaklee adalah syarikat makanan tambahan kesihatan Nombor 1 di Amerika Syarikat yang berasaskan Semulajadi, Selamat dan juga Berkesan.

 

 

Your Trusted Shaklee Independent Distributor,

Hazrina Nasir (ID 951651)

SMS/ Whatsapp: 019 269 2301

This Post Has One Comment

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu