ESP Shaklee GI Rendah Bantu Kurangkan Rasa Lapar Penghidap Diabetes

Antara tanda-tanda penghidap diabetes ialah rasa cepat lapar, cepat letih dan lesu, dahaga yang berlebihan, paras gula dalam darah yang tinggi dll. Pengambilan makanan dengan GI rendah seperti ESP Shaklee boleh membantu mengurangkan simptom dan memperbaiki tahap kesihatan.

 

Apakah Indeks Glisemik (GI)

 

Indeks glisemik menentukan paras karbohidrat berdasarkan kesannya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik yang tertinggi manakala karbohidrat dengan indeks glisemik yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan.

Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa. Energizing Soy Protein ESP Shaklee mempunyai G.I yang rendah tapi dalam masa sama membantu mengurangkan rasa lapar dan memberikan tenaga yang berpanjangan.

Oleh sebab tu, ESP sangat sesuai untuk penghidap kencing manis (diabetes).

 

ESP Shaklee GI Rendah Bantu Kurangkan Rasa Lapar Penghidap Diabetes
Minuman soya ESP boleh mengekalkan tenaga berpanjangan.

 

Sesetengah protin soya diproses dengan alkohol. Cara pempropresan ini bukan sahaja menghilangkan khasiat isoflavones yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan.

Tapi Energizing Soy Protein dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones, genistein, dan daidzein yang kritikal demi membekalkan tubuh dengan keseluruhan kebaikan soya. Ini membuatkan ESP sangat istimewa dan berbeza berbanding jenama lain.

 

Kebaikan Energizing Soy Protein ESP

 

Kepentingan Protin

 

Protin adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Ia juga merangsang fungsi psikologi. Maka, setiap organ kita memerlukan protin.

Kekurangan protin menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, membantutkan pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormone.

Kekurangan protein kronik boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang akhirnya boleh membawa kepada kematian.

 

Apa Itu Asid Amino?

 

Protin terdiri lebih daripada 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protin yang berbeza mengikut kepada keperluan protin dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia.

Terdapat asid amino tertentu yang dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh manusia. Ini dikenali sebagai asid amino tak perlu. Manakala asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh manusia dan harus diperolehi dari sumber pemakanan dikenali sebagai asid amino perlu. ESP menyediakan kesemua asid amino perlu tersebut.

ESP Shaklee sesuai untuk ibu mengandung, ibu bersalin, pesakit diabetes, penghidap darah tinggi, orang berpuasa dan ramai lagi
Energizing Soy Protein Shaklee daripada soya NON-GMO

 

Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali Identity Preserved Program (IPP). Ia memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik, daripada benih sehingga kepada pengeluarannya.

Oleh itu produk soya ESP adalah selamat daripada bahan kimia bahaya dan bukan produk Genetically Modified Organism (GMO) yang boleh memberikan kesan jangka masa panjang terhadap kesihatan.

 

Manfaat & Kebaikan Utama ESP

 

Khasiat asid amino protin ESP dapat memberikan manfaat dan kebaikan untuk kesihatan seperti berikut:

 

1. Awet Muda – Asid Amino amat penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.

 

2. Baik Untuk Hormon – Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.

 

3. Baik Untuk Prostat – Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel badan sebelum menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopause dan pembesaran prostat.

 

4. Kulit Remaja – Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen antipenuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, mempercepatkan penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

 

5. Pembekal Tenaga – Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan.

 

6. Membaiki Pigmentasi – Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.

 

7. Membaiki Memori – Meningkatkan kualiti ovari, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.

 

ESP adalah produk makanan tambahan terhangat Shaklee. Ini kerana ESP adalah sumber protein soya yang terbaik dan berkualiti tinggi. Nak cuba amalkan ESP yang sangat-sangat berkhasiat ni? Boleh hubungi 019 269 2301 untuk order dan konsultasi percuma!

 

 

Dapatkan produk berserta diskaun 15-25% yang lebih menjimatkan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee sekarang 🙂

Hazrina Nasir

ID 951651

SMS/ Whatsapp 019 269 2301

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.