Pelbagai Kelebihan Dan Kebaikan Zinc Complex Untuk Lelaki Dan Wanita

Kelebihan Dan Keistimewaan Zinc Complex Shaklee Berbanding Jenama Lain

 

Zinc Complex memberikan pelbagai kelebihan dan kebaikan terhadap kesihatan samada untuk lelaki ataupun wanita. Zink daripada Shaklee adalah supplement pilihan terbaik. Bukan saja sebab ianya menawarkan manfaat penuh khasiat mineral zink tapi juga boleh didapati pada harga yang sangat mampu milik dan bebas daripada bahan kimia sintetik yang bahaya.

Zinc Complex dirumus daripada zinc glukonat semulajadi bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mudah untuk diserap oleh tubuh kita. Zinc sesuai untuk pengambilan jangka panjang. Ianya berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum daripada tubuh.

 

Kebaikan dan manfaat zink untuk kesihatan lelaki dan wanita
Zink penting untuk kesihatan lelaki dan wanita

 

Kebaikan Dan Manfaat Utama Zinc Complex Untuk Kesihatan

 

Zink Kompleks Shaklee dengan harga mampu milik kurang daripada RM50!
Zinc Complex Shaklee dengan harga mampu milik kurang daripada RM50!

 

Antara faedah zink untuk kesihatan tubuh badan ialah:

 

1. Mengaktifkan 200 Jenis Enzim – Zinc berkebolehan menggabung DNA, RNA dan protin, seterusnya merangsang regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim didalam tubuh kita untuk memelihara metabolisme gigi dan pertumbuhan para remaja.

 

2. Membentuk Kolagen –  Membantu pembentukan protin dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ.

 

3. Memperbaiki Diabetes – Membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memeperbaiki diabetes.

 

4. Bintik Putih Dikuku – Bintik putih dikuku adalah tanda kekurangan zinc, yang boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yang lambat, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan atau hilang daya ingatan.

 

5. Meningkatkan Sistem Imun – Membantu pengeluaran kelenjar thymus. Kelenjar thymus mempertingkatkan sistem imun dengan pengeluaran T-cells untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit.

 

6. Mempercepatkan Pemulihan Luka – Mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran, pemulihan selepas pembedahan, memperbaiki alergi dan bintik dikulit. Hancurkan zinc dan tabur ke atas luka untuk mempercepatkan pemulihan luka.

 

7. Memperbaiki Masalah Prostat – Melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuh benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. Kajian menunjukkan pengambilan harian zinc dapat mengurangkan prostatomegaly atau pembengkakan prostat dalam kadar 70%.

 

8. Kemampuan Seks Lelaki – Pengambilan zinc untuk jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma. Zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.

 

9. Ovulasi Wanita – Wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu penguncupan uterus dan mengembalikan daya ketahanannya.

 

10. Memperbaiki Radang Kulit – Kajian menunjukkan pengambilan zinc sebanyak 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat.

 

11. Mengekalkan Deria Bau – Untuk mengekalkan deria bau yang sihat dan sesitif (rasa dan bau).

 

Zinc Complex mengandungi alfalfa (Medicago sativa) dan tidak sesuai untuk pesakit SLE.

Zinc Complex memberi banyak faedah kepada fungsi sistem tubuh. Sekiranya anda berminat untuk amalkan supplement zink untuk kesihatan yang optimum, boleh hubungi saya di nombor 019 269 2301 untuk dapat Zinc Complex Shaklee yang berharga tak sampai pun RM50 dan mengandungi 120 biji sebotol! Sangat murah dan mampu milik kan? 😉

 

 

Dapatkan produk berserta diskaun 15-25% yang lebih menjimatkan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee sekarang 🙂

Hazrina Nasir

ID 951651

SMS/ Whatsapp 019 269 2301

This Post Has One Comment

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.