Vitamin C Untuk Kanak-Kanak Dalam Bentuk Kunyah Bantu Kuatkan Sistem Imun Anak-Anak

Anak selalu sakit demam, batuk dan selsema? Nak kuatkan sistem imun badan badan anak-anak? Vitamin C Chewable 100mg Shaklee dalam bentuk kunyah sangat sesuai untuk kanak-kanak dan boleh membantu tingkatkan pertahanan tubuh menentang penyakit. Vitamin C Chewable ni bukan saja sesuai untuk kanak-kanak tapi juga untuk orang dewasa.

Shaklee mempunyai 2 jenis produk Vitamin C Sustained Release Vitamin C500mg dan Vitamin C Chewable 100mg. Setiap jenis Vitamin C ini mempunyai keistimewaan tersendiri dan mempunyai cara tindakan yang berbeza setelah masuk ke dalam tubuh. Selalu orang salah anggap Vitamin C Chewable ini hanya sesuai untuk budak-budak.

Vitamin C Chewable bantu kuatkan sistem imun tubuh anak untuk menentang penyakit
Vitamin C dalam bentuk kunyah Shaklee berperisa sitrus yang sedap

Tapi sebenarnya Vitamin C Chewable dalam bentuk kunyah ini sesuai untuk semua peringkat umur daripada kanak-kanak hinggalah ke golongan berusia. Bagi kanak-kanak, boleh ambil terus sebiji sebab dos 100mg dalam setiap biji vitamin, dah bersesuaian untuk usia kanak-kanak. Kalau orang dewasa, boleh ambil sampai 5 biji sehari samada diambil sekaligus 5 biji atau satu-satu.

Cara makan Vitamin C Chewable ni pun seronok sebab rasa macam makan gula-gula je. Boleh dikunyah-kunyah dan rasanya pun sedap! Kalau anak-anak saya, tak cukup satu. Mesti dia minta lagi! Terpaksa lah sembunyikan huhu

Vitamin C Yang Diperkaya Dengan Bioflavonoids Dan Rose Hips

Badan kita mampu untuk melakukan banyak perkara tetapi badan kita tidak dapat menghasilkan dan menyimpan Vitamin C. Vitamin C Chewable Shaklee diperkayakan dengan Bioflavonoids dan Rose Hips untuk membantu meningkatkan lagi fungsi Vitamin C dan mengelakkan pengoksidaan Vitamin C dalam badan.

Memandangkan Vitamin C semulajadi selalunya dijumpai dalam tubuh badan dengan faktor yang berkaitan, Shaklee meniru keadaan semulajadi dengan cara menambahkan bahan Bioflavonoids dan Rose Hips yang mengandungi Vitamin C yang sangat berkait-rapat dan mesra dengan sel-sel tubuh.

Chewable Vita-C Plus 100mg dengan Rose Hips dan Bioflavonoids
Chewable Vita-C Plus 100mg

Kelebihan Dan Kebaikan Vitamin C Chewable Shaklee

Vitamin C Chewable 100mg Shaklee membantu meningkatkan imun sistem dalam badan dengan cara berikut:

 • Menyokong sistem pertahanan antioksidan semulajadi dalam tubuh
 • Membantu memelihara sel badan
 • Membantu menjaga kesihatan tulang, gigi, gusi, mata, otot dan salur darah
 • Rasa sitrus yang hebat
 • Sesuai untuk kanak-kanak atau orang dewasa yang mengalami kesukaran menelan tablet
 • Untuk individu yang mempunyai masalah perut hypersensitive

Selain daripada kebaikan yang tersenarai di atas, seperti yang kita tahu Vitamin C adalah sangat berfaedah untuk kesihatan antaranya ialah:

 • Untuk menjamin kecantikan kulit agar kelihatan cantik
 • Sebagai antipenuaan untuk awet muda
 • Untuk merangsang penghasilan kolagen dalam badan
 • Memperbaiki insomnia
 • Mengekalkan kolestrol sihat
 • Dan banyak lagi!

Dengan mengunyah Vitamin C Chewable, air liur membantu memecahkan Vitamin C. Membolehkan ianya diserap sebaik saja sampai ke usus kecil. Malah, kajian menunjukkan pengambilan atau pengunyahan Vitamin C dalam kuantiti yang sedikit setiap hari membolehkan Vitamin C diserap dengan lebih berkesan.

Sebotol Vitamin C Chewable ni mengandungi 90 biji tablet kunyah dan berharga hanya RM51.25! Sangat murah dan mampu milik. Apa lah sangat kalau nak dibandingkan dengan nikmat kesihatan yang anak akan dapat dengan jumlah yang perlu dibayar kan? Tiap-tiap pagi, hadiahkan anak sebiji Vitamin C ni lepas sarapan, sebaik saja sebelum pergi sekolah. Mesti diorang happy sangat!

Tak percaya? Cuba lah dulu! 😉

Boleh hubungi saya cepat untuk order Vitamin C Chewable Shaklee hari ni di nombor 019 239 2301 🙂

Dapatkan produk berserta diskaun 15-25% yang lebih menjimatkan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee sekarang 🙂

Hazrina Nasir

ID 951651

SMS/ Whatsapp 019 269 2301

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu