Atasi Jeragat Dengan GLA Complex Untuk Kekal Anggun Walaupun Usia Meningkat

Apabila usia makin meningkat tanda-tanda penuaan seperti bintik hitam, jeragat, kulit kusam dan lain-lain dah mula muncul. Tapi GLA Complex Shaklee boleh bantu wanita untuk kekal anggun dan cantik. Dalam masa yang sama, sangat membantu melambatkan dan mengurangkan gejala menopause. Sebab tu lah untuk wanita, bila usia dah cecah 30 tahun cepat-cepat lah amalkan gamma-linolenic-acid (GLA) ni tiap-tiap hari.

Walaupun GLA Complex lebih sinonim untuk wanita, tapi sebenarnya sangat bermanfaat untuk orang lelaki dan malah kanak-kanak juga. Ini kerana ada sangat banyak faedah dan manfaat GLA ni terhadap kesihatan secara keseluruhan.

 

GLA Complex untuk wanita 30an ke atas untuk kekal anggun dan lambatkan tanda penuaan pada kulit
GLA Complex bantu lambatkan tanda penuaan pada kulit dan jadikan kulit lebih anggun

 

Kelebihan Dan Kebaikan GLA Complex Shaklee Berbanding Produk Evening Primrose Oil (EPO) Jenama Lain

Kebanyakan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia dipasaran dihasilkan daripada Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih dari bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik dikawasan Saskatchewan.

 

GLA Complex bantu pelihara kecantikan kulit agar lebih radiant, glowing, pinkish, anggun dan cantik
GLA Complex Shaklee kekalkan keanggunan dan kecantikan wanita 40an dan 50an

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, antioksidan semulajadi yang dipatenkan. Bioavailabilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu.

 

Keistimewaan GLA Complex Shaklee

 

Sumber Asli GLA

 

GLA Complex Shaklee dihasilkan daripada sumber GLA yang mempunyai tahap konsentrasi GLA asli yang tinggi iaitu biji Borage. Berikut adalah perbandingan kandungan konsentrasi GLA daripada setiap sumber GLA:

 • Borage Seed – Borage Seed yang mengandungi 17% hingga 25% GLA
 • Blackcurrant – Blackcurrant yang mengandungi 15% hingga 20% GLA
 • Evening Primrose Oil – EPO yang mengandungi 7% hingga 10% GLA

Ini membuktikan bahawa GLA Complex Shaklee adalah sangat semulajadi dan mempunyai kandungan semulajadi yang sangat berkesan.

 

Manfaat Utama GLA Complex

 

GLA Complex Shaklee bukan hanya untuk wanita. Tapi juga sesuai untuk lelaki, remaja dan kanak-kanak. Antara manfaat utama terhadap kesihatan daripada pengambilan GLA Complex secara konsisten ialah:

 

 1. Herba Tradisi Yang Dipercayai – Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

 

 1. Mengawal Selia Estrogen Dan Testosteron – GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

 

 1. Melambatkan Menopause – Memperbaiki keadaan menopause seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

 

 1. Memperbaiki Prostatomegaly – GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

 

 1. Menentang Kanser – GLA adalah antioksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

 

 1. Memperbaiki Inflamasi Kulit – Ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap, Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artritis.

 

 1. Menghalang Komplikasi Diabetes – Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.

 

 1. Pelangsingan Dan Menghalang Tambah Berat Badan – Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan. Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.

 

 1. Menghalang Tekanan Darah Tinggi – Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.

 

 1. Memperbaiki Tekstur Rambut – Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

 

GLA Juga Baik Untuk Kanak-Kanak Dan Lelaki

 

Ramai orang salah anggap bahawa GLA hanyalah untuk wanita. Sebenarnya, supplement GLA asid linoleik yang sama penting seperti asid amino tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia, ianya hanya diperolehi dari makanan. Sangat penting untuk kanak-kanak (potong gel lembut dan campurkan isinya dengan makanan), remaja, dewasa, dan juga selepas menopause dan andropause (menopause lelaki).

 

 

Dapatkan produk berserta diskaun 15-25% yang lebih menjimatkan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee sekarang 🙂

Hazrina Nasir

ID 951651

SMS/ Whatsapp 019 269 2301

This Post Has 3 Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.