Buang Angin Dalam Badan Dengan Dengan Cara Semulajadi Menggunakan Bawang Putih

Ramai orang tak tau yang bawang putih boleh bantu buang angin dalam badan. Tapi kalau tau pun kebanyakan orang tak sanggup nak kunyah dan telan bawang putih mentah-mentah. Sebagai alternatif, pengambilan supplement seperti Garlic Complex adalah lebih mudah untuk ditelan tanpa perlu rasa terseksa.

Yelakan bawang putih dah lah berbau kuat dan kalau yang fresh tu rasanya payah juga nak diterima dek tekak. Bila banyak angin dalam badan ada banyak kesannya kepada badan. Dan selalunya akan jadi punca kepada pelbagai ketidakselesaan antaranya seperti:

  • Selalu terkentut-kentut tapi tak puas
  • Perut rasa mencucuk-cucuk dan sakit sebab angin tak keluar
  • Perut rasa kembung
  • Sakit-sakit badan dan sengal-sengal tulang
  • Rasa sejuk-sejuk kaki
  • Sakit kepala dan banyak lagi

 

Bawang putih bantu atasi masalah banyak angin dalam badan dan selalu kentut.
Selalu kentut? Boleh cuba petua guna bawang putih ni.

Paling tak best bila banyak angin dalam badan ni, asyik lah rasa nak terkentut-kentut masa nak solat. Padahal sebelum ambil wudhuk dah cuba teran dan buang sehabis boleh. Tapi masa solat tu ada juga rasa-rasa macam nak buang angin. Nak-nak pulak kalau dah masuk rakaat ke 3 atau rakaat ke 4. Memang tension tau!

Saya memang amalkan makan Garlic Complex ni. Selain untuk kuatkan sistem imun supya tak mudah terkena demam, batuk selsema, tapi sangat best untuk buang angin. Selalunya saya makan malam. Esok pagi bangun tidur masa pergi bilik air haaa lancar aje dia meletup-letup. Puas sangat! Serius tak tipu 😀

Saya percaya acik-acik dan pakcik-pakcik yang sentiasa nak berjemaah di masjid dan surau pasti suka Garlic Complex ni kalau dah cuba.

Oklah jom saya kongsikan tentang supplement semulajadi berasaskan bawang putih iaitu Garlic Complex ni.

 

 

Keistimewaan Garlic Complex Shaklee

 

Dibuat dari bawang putih jenis premium, bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas. Dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif (tidak semua tablet garlic yang dijual dipasaran mengandungi Allicin aktif). Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic.

Kajian menunjukkan perisa herbanya terhasil dari kombinasi 2 ekstrak herba (rosemary dan spearmint). Ianya mengandungi pelbagai vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesanannya dalam tubuh kita. Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang menyamai dengan 2 ulas garlic segar.

 

Garlic Complex bantu kuatkan sistem imun dan cegah selsema
Garlic Complex Shaklee antibiotik semulajadi bantu cegah selsema.

 

Manfaat Utama Garlic Complex Shaklee

 

Garlic Complex Shaklee merupakan antioksidan semulajadi yang semestinya memberikan banyak manfaat untuk kesihatan antaranya ialah:

1. Mengandungi Spearmint – Mempertingkatkan sistem penghadaman, fungsi jantung.

2. Antibiotik Yang Selamat Dan Semulajadi – Garlic antibiotic semulajadi. Ianya selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis candida.

3. Menghalang Alergi – Mempertingkatkan penyakit berkait sistem imun seperti hidung yang sensitif, sinus, alergi, asthma, selsema dan hepatitis.

4. Mempertingkatkan Sistem Penghadaman – Formula uniknya mampu mempertingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastrik, ketidakhadaman. Garlic juga mampu menentang bakteria H. pylori dan menghalang ulser gastrik.

5. Menyeimbangkan Tekanan Darah Tinggi – Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point.

6. Detoksifikasi – Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Tambahan lagi, garlic mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.

7. Menurunkan Kolesterol – Menurunkan kolesterol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.

8. Mencegah Kanser – Membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser – Nitrosamine.

9. Menstabilkan Glukos – Menolong menstabilkan glukos didalam tubuh kita.

 

Asal Bau Garlic

Garlic mengandungi pelbagai jenis komposit fisiologi yang terdiri dari bahan sulfat untuk menentang bahan antioksidan dan antikanser. Inilah asal bau garlic.

 

Owh lupa pulak nak cerita. Lagi satu sebab kenapa saya suka garlic ni ialah bila dah kena selsema, selalunya cepat-cepat saya makan. Memang selsema cepat lega dan tak melarat sangat. Jadi tak perlu bergantung sangat dengan ubat.

Memang selalunya sebolehnya saya ikhtiar dengan cara semulajadi dulu dan Alhamdulillah dengan izin Allah ikhtiar dengan cara ni sangat-sangat membantu perbaiki kesihatan disamping menggunakan ubatan moden bila perlu.

 

 

Dapatkan produk berserta diskaun 15-25% yang lebih menjimatkan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee sekarang 🙂

 

Hazrina Nasir

ID 951651

SMS/ Whatsapp 019 269 2301

This Post Has One Comment

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu