Testimoni Garlic Complex: Bantu Cegah Jangkitan Selsema Dan Kurangkan Bengkak Gusi

Hari ni saya nak share testimoni salah satu vitamin kegemaran saya iaitu Garlic Complex Shaklee. Testimoni kali ni berkenaan macam mana supplement garlic bantu cegah jangkitan selsema dan kurangkan bengkak gusi. Selalunya saya makan garlic ni at least sehari 1 biji untuk pelihara sistem imun saya.

Bawang putih sememangnya sangat banyak khasiat dan faedah terhadap kesihatan keseluruhan. Salah satunya, orang tua-tua kata bawang putih elok untuk anak-anak yang kecacingan. Antara khasiat lain yang paling selalu kita dengar ialah sifat bawang putih tu yang boleh bertindak sebagai antibiotik semulajadi.

Garlic Complex bantu kuatkan sistem imun dan cegah selsema
Garlic Complex Shaklee antibiotik semulajadi bantu cegah selsema.

 

Tiap-tiap hari kalau masak, saya mesti kena letak bawang putih dalam masakan especially dalam sayur. Rasa tak lengkap kalau takde bawang putih. Tapi, berapa ramai antara kita yang makan bawang putih fresh? Ada yang memang tak makan walaupun dah masak sebab tak suka dengan bau dan rasa dia. Ada yang kata makan bawang putih menyebabkan mulut dan badan berbau.

Jadi, pengambilan supplement seperti Garlic Complex adalah alternatif terbaik. Ok jom tengok testimoni yang ada.

 

Testimoni Vitamin Garlic Complex Shaklee

 

Testimoni 1: Garlic Membantu Mencegah Selsema

Saya ni kadang-kadang mudah nak kena selsema. Tambah-tambah kalau lepas minum air sejuk ada ais batu, bersejuk, tak cukup tidur and etc mula lah nak bersin dan hidung pun berhingus. Jadi disebabkan saya dah tau saya mudah kena selsema, sebagai langkah pencegahan saya amalkan makan garlic.

Kesan dia yang saya nampak, saya jarang kena selsema dan kalau kena pun tak lah teruk sangat. Mungkin sebab pengambilan garlic yang konsisten dapat bantu kuatkan antibodi badan saya.

 

Testimoni 2: Garlic Boleh Bantu Kurangkan Bengkak

Garlic Complex berfungsi sebagai antibiotik semulajadi dan juga sebagai immune booster.
Supplement Garlic Complex bertindak sebagai antibiotik semulajadi dan bantu kuatkan sistem imun.

 

Kredit kepada Ainul Malik SCB

 

Selalunya kalau bengkak-bengkak ni terjadi sebab kuman atau bakteria dah serang bahagian berkenaan. Kadang-kadang boleh menyebabkan nanah. Jadi bahan dalam garlic ni boleh berfungsi sebagai natural antibiotic untuk membantu mengurangkan bengkak dan bunuh kuman-kuman yang menyerang bahagian yang sakit tu.

Saya pun biasa kena gusi bengkak. Puncanya sebab gigi geraham atas ni bergesel-gesel dan hentam gusi di bawah. Biasalah susunan gigi yang tumbuh tu tak berapa betul, sebab tu lah jadi macam tu. Jadi bila makan, gusi ni jadi luka dan makanan pun masuk dalam kawasan luka tu. Mulut kita kan berasid? Tindak balas bakteria dengan makanan tu menyebabkan jangkitan dan gusi bengkak.

Solutionnya bila dah lega bengkak dan sakit gusi dah hilang, boleh lah jumpa doktor gigi dan buat rawatan yang sepatutnya. Tapi kalau waktu tu tengah mengandung risau juga nak telan macam-macam ubat ataupun buat rawatan gigi kan. So Garlic boleh bantu mengawal keadaan daripada jadi lebih melarat.

Garlic lebih mesra dan selamat tambah-tambah lagi untuk para ibu yang hamil ataupun menyusukan anak. Tapi kalau dah sakit teruk samada mengandung ataupun tak, dapatkan nasihat doktor dan jangan tak makan ubat pula ye.

 

 

Dapatkan produk berserta diskaun 15-25% yang lebih menjimatkan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee sekarang 🙂

Hazrina Nasir

ID 951651

SMS/ Whatsapp 019 269 2301

This Post Has One Comment

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu