Set Kesihatan Wanita Membekalkan Nutrien Penting Untuk Penjagaan Dalaman Disetiap Peringkat Kehidupan Orang Perempuan

Ramai wanita yang hubungi saya dan minta cadangan vitamin yang bagus untuk pelihara kesihatan dalaman orang perempuan. Kata diorang, umur dah meningkat badan pun dah rasa lain tak macam dulu. Kalau boleh nak maintan kesihatan dan tenaga yang ada. Lagipun rasa risau sebab tanda-tanda penuaan dah mula muncul sikit-sikit dan umur macam ni penyakit pun mula datang.

Sebenarnya memang bagus sangat ada kesedaran macam ni. In fact sepatutnya kita orang perempuan dan sesiapa saja tak boleh ambil ringan dengan soal kesihatan. Lagi bagus titik beratkan daripada awal. Sebab, badan kita ada satu saja. Kalau sekali dah rosak tak boleh nak patah balik. Bukan macam spare part kereta boleh tukar ganti.

Sangat penting bagi wanita menjaga kesihatan diri sebaik yang boleh. Sebab apa? Peranan orang perempuan dalam keluarga sangatlah penting. Pernah dengar tak orang kata kalau takde ayah takpe lagi anak-anak masih terurus sebab ada mak. Tapi jangan takde mak! Walaupun sebenarnya peranan mak atau ayah dua-dua penting. Tapi itulah perumpamaannya.

 

Nutrien penting untuk penjagaan kesihatan dalaman orang perempuan yang perlu diamalkan
Nutrien penting untuk penjagaan dalaman yang perlu orang perempuan amalkan

 

Set Kesihatan Wanita

 

Badan orang perempuan ni sepanjang kehidupan perlu melalui beberapa peringkat perubahan hormon yang mendadak daripada peringkat baligh kepada kehamilan dan putus haid. Setiap peringkat yang dilalui perlukan penjagaan yang istimewa.

Diet yang seimbang, senaman, dan makanan tambahan yang betul sangat penting untuk mereka kekal sihat dan mencegah daripada terkena penyakit yang berkaitan dengan usia seperti kencing manis, kanser dan penyakit jantung.

Shaklee telah mencadangkan kombinasi nutrien yang menepati keperluan wanita disetiap peringkat kehidupan mereka iaitu Vivix dan Set Kesihatan wanita.

 

1. Nutrien Polyphenol 

Kesihatan payu dara dan servikal sangat penting kepada wanita. Diet yang kaya dengan nutrien polifenol seperti Resveratrol dan asid Ellagic yang ditunjukkan dalam kajian amat berguna terutamanya dalam menyokong kesihatan wanita dan mencegah penyakit kronik seperti kanser payudara dan kanser serviks.

Vivix Shaklee mempunyai campuran botanikal unik daripada Polyganum Cuspidatum, Muscadine Grape, European Elderberry dan Purple Carrot yang kaya dengan nutrien polifenol.

 

Vivix melindungi sel tubuh daripada kerosakan akibat radikal bebas.
Vivix kaya dengan antioksidan yang boleh memperbaiki sel yang rosak hingga ke peringkat DNA.

 

2. Docosahexaenoicacid (DHA) dan Eicosapentaenoicacid (EPA)

Merupakan asid lemak omega 3 yang dikenalpasti dapat memberikan sokongan nutrisi bagi menyokong tahap kolestrol yang baik sekaligus menjadikan jantung lebih sihat. OmegaGuard Shaklee merupakan supplement diet yang mengandungi minyak ikan. Setiap hidangan OmegaGuard memberikan 1000mg asid lemak Omega-3 termasuk DHA dan EPA.

 

omega_guard_minyak_ikan_tulen_shaklee
Minyak ikan tulen yang diproses daripada ikan perairan sejuk laut dalam dan sudah disingkirkan logam berat bahaya seperti plumbum dan merkuri.

 

3. Gamma Linolenic Acid (GLA)

Telah digunakan secara tradisional untuk keselesaan semasa kitaran bulanan atau haid termasuk dapat membantu melegakan kesakitan atau masalah yang dialami ketika haid seperti ketidakselesaan, sakit kepala dan boleh juga membantu gejala-gejala yang biasa berlaku sebelum putus haid.

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi kepekatan Gamma Linolenic Acid (GLA) yang tinggi, Linoleic Acid (LA), bunga matahari dan Vitamin E.

 

GLA Complex bantu pelihara kecantikan kulit agar lebih radiant, glowing, pinkish, anggun dan cantik
GLA Complex Shaklee kekalkan keanggunan dan kecantikan wanita 30an, 40an dan 50an

 

4. Calcium, Magnesium, Vitamin D dan Mineral Zink, Tembaga dan Mangan

Mengikut kajian, wanita di Malaysia sangat berisiko tinggi mengalami osteoporosis. Dianggarkan sejuta rakyat Malaysia (80% terdiri daripada kalangan wanita) kurang kesedaran berkenaan bagaimana untuk mengekalkan tulang yang sihat. Mengambil kalsium dalam diet harian membantu dalam pembentukan dan penyenggaraan tulang-tulang dan gigi yang kuat.

OsteMatrix Shaklee merupakan produk komprehensif yang memberikan nutrien dengan matriks unik yang penting termasuk kalsium, Vitamin D, magnesium dan mineral zink, tembaga dan mangan yang membantu dalam memelihara kesihatan tulang rangka dan saraf.

 

Vitamin Ostematrix adalah sumber kalsium berkualiti dan selamat.
Ostematrix Shaklee sumber kalsium yang selamat daripada sumber semulajadi.

 

Orang perempuan perlu ambil berat soal kesihatan sejak muda kerana wanita memainkan peranan penting dalam menjaga kesihatan keluarga dan juga orang lain disekelilingnya. Orang perempuan sekarang ramai yang sibuk dengan kerja rumah dan karier kadang-kadang tak sempat nak fikirkan kebajikan diri sendiri.

Selaku ibu, kawan, suami, emak, ayah, anak atau siapa-siapa saja, anda juga sepatutnya mengambil berat soal penjagaan kesihatan wanita kesayangan anda. Ingatkan mereka untuk ambil masa fikirkan tentang diri sendiri dan hadiahkan mereka dengan bekalan nutrien terbaik untuk diamalkan setiap hari.

Kalau anda seorang wanita yang mula rasa nak jaga kesihatan dengan lebih serius melalui dalaman, ini adalah set yang paling sesuai untuk anda mula amalkan.

 

Beli sekarang! Klik sini untuk terus buat pembelian dan pembayaran online melalui sistem eSell Shaklee.

 

 

Dapatkan produk berserta diskaun 15-25% yang lebih menjimatkan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee sekarang 🙂

Hazrina Nasir

ID 951651

SMS/ Whatsapp 019 269 2301

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu