Minuman Tenaga Performance Drink Bantu Atlit Dan Ahli Sukan Atasi Kurang Air Dalam Badan

Minuman tenaga memang sinonim dengan golongan atlit dan ahli sukan. Fungsi minuman elektrolit adalah untuk bantu atasi kurang air dalam badan. Performance Drink Shaklee yang berperisa oren ni adalah satu pilihan energy drink yang baik sebab boleh bantu beri tenaga untuk kesan kecergasan segera.

PD membantu kekalkan paras bendalir dalam badan seterusnya membantu mengelakkan kehilangan air (dehydration) yang banyak. Sebab tu lah PD sangat recommended untuk diambil masa bulan puasa Ramadhan,  musim panas dan diambil oleh pesakit cirit-birit ataupun pesakit demam denggi.

 

Minuman tenaga Performance boleh membantu cepatkan penyembuhan pesakit demam denggi.
Minuman tenaga Performance Drink membantu atasi kehilangan air yang banyak dalam badan dan bantu beri tenaga segera.

 

Keistimewaan Performance Maximum Shaklee

 

Performance Drink Shaklee ni pertama kali dihasilkan pada tahun 1980an oleh saintis Shaklee dan Universiti Yale bagi membantu projek penerbangan Daedalus (human-powered flight programme). Performance merupakan minuman sukan pertama bagi para atlet di Amerika syarikat.

Melalui perkasaan produk Performance dari Shaklee, penerbangan Daedalus telah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia yang terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih betahan hingga kini.

 

Performance Drink untuk atlet sukan, backpackers dan runners!
Performance Drink membantu kurangkan rasa letih masa bulan puasa, musim panas dan simptom akibat jangkitan denggi.

 

Performance juga telah direka khusus untuk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat. Para atlet bertaraf antarabangsa dan pengembara terkemuka juga memilih Performance sebagai pilihan utama mereka. Kerana minuman ini telah banyak membantu dalam mencipta rekod dunia baik dalam dunia sukan mahupun aktiviti pengembaraan.

 

Kelebihan Dan Keunikan Performance Drink Berbanding Minuman Tenaga Jenama Lain

 

Ujian klinikal membuktikan rumusan eksklusif OptiCarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh. Berbanding dengan minuman sukan yang lain, Performance mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

Performance Shaklee mengandungi elektrolit dan mineral yang penting seperti:

  • Na+
  • Cl+
  • Mg+
  • Ca2+
  • K+

Yang mana elektrolit dan mineral ini dapat:

  • Membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
  • Baik untuk sistem neuromotor (tindak balas saraf dan otot).

 

Kebaikan Dan Manfaat Utama Performance Maximum Shaklee

 

1. Meningkatkan Daya Ketahanan Badan

Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

 

2. Membekalkan Tenaga & Daya Ketahanan Fizikal

Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisma air dalam tubuh. Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan chloride. Produk ini turut dirumus eksklusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian.

 

3. Mencegah Penyahhidratan

Mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan, melembabkan kulit dan kelihatan muda.

 

4. Mengekalkan Paras Gula

Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan mempercepatkan penyembuhan akibat kecederaan otot.

 

Siapa Yang Perlukan Performance Maximum Shaklee?

 

Performance Drink sesuai untuk semua terutamnya individu yang aktif secara fizikal:

  • Backpackers
  • Runner marathon
  • Jungle tracking
  • Panjat bukit dan gunung
  • Traveller
  • Para atlet
  • Mereka yang berpuasa
  • Pesakit yang menjalani pembedahan samada sebelum atau selepas
  • Individu yang suka tidur lewat malam
  • Atlit sukan
  • Fasting Therapy
  • Keletihan
  • Penyahhidratan otot dan kulit
  • Vagina yang kering
  • Cirit-birit
  • Tiada selera makan
  • Rendah paras gula
  • Kepeningan dan sebagainya

 

Performance Drink ni sedap sangat. Boleh minum pada bila-bila masa di mana-mana saja. Boleh minum macam tu saja dengan air kosong atau boleh ubahsuai ikut selera masing-masing. Kawan-kawan saya suka sangat campur Performance ni dengan Cinch Energy Tea sebagai energy booster. Samada surirumah ataupun ibu bekerja memang banyak nak guna tenaga tiap-tiap hari.

Diorang kata sangat berkesan untuk atasi kelesuan dan maintain cergas. Boleh jadi ubat mengantuk yang sangat berkesan juga. Tu yang diorang suka sangat tu!

Kalau masa bulan puasa, boleh campur dengan sirap dan jus oren. Nanti jadi siren. Sejukkan dan hidangkan masa berbuka. Perghhh membayangkan kediginan air tu pun dah nikmat sangat belum rasa lagi! Lepas tu mesti bertenaga nak kesurau dan tunaikan terawikh dengan fokus! 😉

 

Klik sini! Untuk terus membuat pembelian dan pembayaran secara online melalui sistem eSell Shaklee.

 

 

Dapatkan produk berserta diskaun 15-25% yang lebih menjimatkan dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee sekarang 🙂

Hazrina Nasir

ID 951651

SMS/ Whatsapp 019 269 2301

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu