Saya Hazrina Nasir dengan nombor ID Shaklee 951651 adalah pengedar Shaklee yang sah dan berdaftar dengan Shaklee Products (M) Sdn Bhd. Nombor pendaftaran perniagaan Shaklee Malaysia ialah [381287-T]. Berikut adalah penafian ataupun disclaimer untuk makluman pembaca blog ini dan pelanggan saya terutamanya.

Penafian ini berkaitan blog MamaWidad.Com yang memaparkan perkara-perkara yang berkaitan dengan kesihatan, kecantikan dan produk Shaklee adalah seperti berikut:

1. Produk yang disebut dalam blog ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

2. Produk Shaklee adalah makanan tambahan semulajadi dan bukannya ubatan untuk menggantikan rawatan kepada permasalahan kesihatan. Produk Shaklee adalah diluluskan oleh pihak berkuasa berkaitan dan KKM.

3. Sesiapa yang merasai bahawa mereka mengalami sebarang jenis penyakit atau masalah kesihatan, sila dapatkan nasihat daripada doktor atau pakar kesihatan berkaitan untuk diagnosis dan rawatan susulan bagi penyembuhan penyakit.

4. Saya bukan seorang doktor mahupun pakar perubatan, tetapi adalah pengedar Shaklee berdaftar yang sentiasa merujuk dan tertakluk kepada segala maklumat dan panduan serta undang-undang daripada syarikat.

5. Blog ini tidak pernah dinilai oleh mana-mana badan berwajib. Maklumat dalam blog ini tidak boleh digunakan sebagai pengganti rawatan perubatan, konsultasi doktor atau pakar pemakanan, mahupun dianggap sebagai preskripsi.

6. Maklumat dalam blog ini bertujuan untuk berkongsi maklumat umum atau sumber pendidikan sahaja, bukan sebagai nasihat perubatan.

7. Testimoni atau kisah yang dikongsi bukan bermaksud untuk digunakan bagi tujuan menggantikan diagnosis dan rawatan perubatan terhadap penyakit, kecederaan atau apa jua masalah kesihatan.

8. Testimoni atau kisah yang dikongsi oleh pengguna juga tidak pernah sesekali disarankan mahupun disahkan oleh pihak syarikat, melainkan bahan yang dikongsikan terus oleh pihak syarikat.

9. Sila kenalpasti dan fahami tahap kesihatan dan masalah kesihatan anda terlebih dahulu dan dapatkan nasihat doktor perubatan sebelum mengambil apa-apa makanan tambahan.

10. Dapatkan produk Shaklee secara terus berserta panduan pemakanan yang betul daripada pengedar Shaklee yang sah dan bukannya daripada pihak ke 2 atau pihak ke 3 atau platform ecommerce.

11. Tiada jaminan claims, guarantee, warranty atau assurance yang dijanjikan.

12. Saya selaku pengedar atau penulis tidak bertanggungjawab untuk sebarang salah faham, salah guna maklumat dalam blog ini, risiko yang ditanggung dan akibat serta kerugian daripada tindakan yang diambil.

Harap maklum dan terima kasih.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.