Berminat nak jadi ahli Shaklee? Memang pilihan yang bijak kalau nak mendaftar keahlian sebab boleh dapat lebih banyak kelebihan bila dah jadi ahli Shaklee berdaftar. Di bawah, adalah jawapan kepada soalan-soalan yang kerap ditanya (FAQ) berkaitan keahlian Shaklee. Pastikan anda faham semua penerangan di bawah dan seterusnya anda boleh segera mendaftar sebagai ahli dengan saya tanpa perlu ada rasa ragu-ragu.

 

Nak join bisnes Shaklee
Mudahnya nak jadi ahli Shaklee dengan bayaran RM65 je!

 

 

1. Siapa Boleh Jadi Ahli Shaklee?

 

Semua warganegara Malaysia adalah layak menjadi ahli Shaklee. Anda boleh menjadi ahli Shaklee samada:

  • Untuk jadi pengguna setia produk mesra alam Shaklee.
  • Pengguna berkongsi kebaikan dan kemudahan keahlian Shaklee.
  • Ataupun pengguna yang ingin berbisnes untuk menjana pendapatan dengan Shaklee.

Dengan kata lain, keahlian Shaklee tak terhad kepada yang nak berbisnes saja. Dan tiada paksaan berbisnes bagi yang hanya mahu jadi ahli untuk makan sendiri.

 

2. Cara Nak Mendaftar Sebagai Ahli/ Member/ Pengguna Shaklee?

 

Terdapat 2 cara untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee:

 

Anda boleh hubungi saya di Whatsapp 019 269 2301 terlebih dahulu untuk saya daftarkan keahlian anda secara online. Ada beberapa maklumat peribadi yang perlu anda berikan untuk saya isikan dalam borang pendaftaran. Selepas pendaftaran berjaya, anda akan terima nombor ID Shaklee anda melalui email dan SMS. Anda perlu buat pembayaran keahlian untuk aktifkan nombor ID Shaklee anda. Terdapat 2 cara untuk membuat pembayaran iaitu:

1. Anda hanya perlu membayar RM65 untuk yuran keahlian. Berserta RM10 untuk kos pos. Shaklee akan poskan memberkit terus ke rumah anda.

Atau

2. Anda boleh membuat pembelian produk sebanyak 200UV/ points (dalam anggaran RM650 dan ke atas) dan anda akan terus layak untuk mendapat keahlian percuma (jimat RM65). Dalam masa sama anda layak mendapat cash rebate (bergantung kepada jumlah UV pembelian). Ini kerana setiap produk Shaklee mempunyai point UV tersendiri. Point UV terkumpul yang berjumlah 150UV dan keatas, Shaklee akan berikan cash rebate yang dimasukkan terus ke akaun bank anda pada pertengahan bulan depannya. Lagi banyak point terkumpul, lagi tinggi peratusan cash rebate anda layak dapat. Dan bagi pembelian berjumlah RM600 dan ke atas, anda layak dapat pos percuma (jimat RM10).

 

Cara Pembayaran Shaklee

 

Bayaran boleh dibuat kepada saya dan saya akan uruskan pendaftaran dan pembelian secara online. Shaklee akan pos memberkit bersama produk yang dibeli menggunakan GDEX atau Citylink terus ke rumah.

Anda juga boleh login sendiri ke akaun Shaklee menggunakan ID Shaklee yang anda baru perolehi selepas pendaftaran dibuat, dan buat pengaktifan nombor ID Shaklee berserta pembelian. Pembayaran boleh dibuat menggunakan debit card atau credit card.

Atau anda juga boleh buat sendiri bayaran keahlian di mana-mana cawangan Shaklee menggunakan nombor ID Shaklee dan boleh terus buat pembelian sekiranya mahu. Anda akan terus dapat memberkit di kaunter.

 

3. Nak Hubungi Siapa Untuk Uruskan Pendaftaran Ahli Dan Pembelian?

 

Anda hanya perlu menghubungi saya di 019 269 2301 dan saya akan uruskan pendaftaran keahlian anda secara online melalui sistem shaklee2u.com.my. Anda akan terus dapat ID Shaklee peribadi dan akaun online shaklee serta terus boleh buat pembelian sendiri.

Ataupun anda juga boleh pergi ke mana-mana cawangan Shaklee dan gunakan ID saya 951651 sebagai sponsor/ upline anda untuk diisi dalam maklumat pendaftaran dan terus membuat pembelian dengan menggunakan ID sendiri di cawangan.

Senang sangat! 🙂

 

4. Adakah Saya Boleh Mendaftar Keahlian Sendiri Di Cawangan?

 

Sudah tentu! Anda hanya perlukan sponsor/ upline iaitu ahli berdaftar dengan Shaklee. Jadi, anda boleh gunakan ID saya 951651 untuk mengisi borang keahlian di mana-mana cawangan Shaklee. Tujuannya ialah supaya anda boleh menggunakan produk Shaklee dan mendapatkan bimbingan serta konsultasi berterusan daripada upline. Tapi jangan lupa hubungi saya sebelum atau selepas tu ok!

 

5. Adakah Perlu Maintain UV/ Points Untuk Keahlian?

 

Sekiranya anda menjadi ahli Shaklee hanya untuk membeli produk bagi kegunaan sendiri di rumah, anda tidak perlu maintain UV/ points dan tidak perlu membuat pembelian minimum setiap bulan. Anda hanya perlu aktifkan ID anda setiap kali sampai tempoh setahun selepas pendaftaran dengan yuran keaktifan RM30 saja setahun. Dan anda akan dapat e-voucher RM30. Setiap e-voucher RM10 anda boleh gunakan untuk pembelian produk sebanyak RM100 ke atas. Atau, anda boleh beli produk sebanyak 200 point UV (lebih kurang RM650) dan ID anda akan diaktifkan secara automatik.

Sekiranya anda ingin menjalankan perniagaan bersama Shaklee, anda tak wajib buat pembelian untuk buat stok ataupun ‘maintain’ level tertentu setiap bulan. Jadi tak timbul isu lambakan stok produk di rumah yang tak terjual dan juga tak perlu banyak modal besar untuk rolling bisnes.

Memang Shaklee ada menetapkan ganjaran tertentu kepada achiever bagi setiap rank dengan syarat-syarat tertentu. Anda boleh pilih untuk buat pembelian minimum sekiranya rasa perlu, mengikut bajet dan target bonus yang ingin anda capai.

 

6. Adakah Wajib Membuat Pembelian Setiap Bulan Untuk Maintain Keahlian?

 

Tidak perlu. Hanya perlu aktifkan ID setiap tahun dengan yuran RM30 saja atau buat pembelian sebanyak 200 point UV (lebih kurang RM650 ke atas).

 

7. Adakah Wajib Berbisnes Setelah Menjadi Ahli?

 

Tidak! Jangan risau, saya tak paksa anda berbinses. Saya akan masukkan anda dalam secret group khas ahli Shaklee yang berdaftar dengan saya untuk tujuan bimbingan dan konsultasi cara makan produk yang betul dan perkongsian info-info terkini Shaklee saja. Manakala untuk yang berbisnes, saya akan masukkan ke dalam group-group lain yang khas untuk business coaching.

 

8. Adakah Wajib Membuat Pembelian Sendiri Setelah Jadi Ahli?

 

Tidak! Juga tak perlu risau sekiranya anda tak tahu atau susah nak buat pembelian online sendiri. Anda boleh hubungi saya bila-bila masa untuk membuat pembelian dan saya akan uruskan order tersebut untuk anda. Bagi mereka yang serius hendak berbisnes, saya akan ajar dan latih secara berperingkat-peringkat untuk jadi pengedar/ SID Pro yang mampu uruskan bisnes sendiri.

 

9. Apakah Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee Bersama Saya?

 

Kelebihan bisnes Shaklee
Kelebihan jadi ahli & faedah menjalankan bisnes Shaklee.

 

1) Anda boleh membuat pembelian dengan menggunakan ID sendiri dan membeli produk pada harga ahli yang jauh lebih murah berbanding harga jualan iaitu lebih kurang 10% – 25% lebih jimat.

2) Dengan setiap pembelian minimum 150UV/ points dan ke atas, akan ditukarkan kepada tunai atau cash setiap bulan dan terus dimasukkan ke akaun anda pada bulan depannya.

3) Anda akan mendapat akaun peribadi dalam sistem online shaklee2u dan boleh membuat belian secara online menggunakan ID anda. Anda boleh shopping vitamin anda nak sendiri! Anda juga boleh pantau berapa UV/ points terkumpul, promosi produk, kelas-kelas kesihatan dan sebagainya.

4) Anda layak mendapat insentif yang ditawarkan Shaklee yang berupa Cash, Car dan Conference sekiranya berbisnes.

5) Sekiranya anda ingin menceburi bisnes Shaklee, anda boleh mendaftar bersama saya sebagai upline anda. Anda kan mendapat bimbingan daripada saya melalui secret business support group yang bernaung dibawah group-group Shaklee terhebat.

Dalam group-group berkenaan anda akan dikongsikan semua ilmu berkaitan bisnes Shaklee daripada A-Z. Bukan saja itu, anda boleh dapat pelbagai manfaat lain iaitu motivasi, tips bisnes dan bagaimana menjadi orang berjaya, ilmu nutrisi dan kesihatan, ilmu marketing online dan offline, pengisian rohani dan sebagainya .

Segala perkongsian yang diperolehi bukan saja terhad untuk bisnes Shaklee, tapi boleh dimanfaatkan dalam kehidupan seharian dan membantu anda membina dan menambahkan kualiti diri daripada hari ke hari.

 

Akhir kata, selamat datang saya ucapkan kepada bakal-bakal ahli baru/ pengedar Shaklee professional! Sekiranya ingin mendaftar sebagai ahli dan menyertai kami, boleh segera hubungi saya di heartilyina@gmail.com ataupun 019 269 2301 untuk maklumat lanjut.

Saya amat mengalu-alukan bakal ahli yang sangat berminat untuk mengubah kehidupan ke arah yang lebih baik samada melalui kesihatan dan kewangan. Jangan takut untuk hubungi saya untuk dapatkan lebih maklumat berkaitan kelebihan menjadi ahli Shaklee.

Atau hubungi saya segera untuk ketahui bagaimana para jutawan Muslimah Shaklee mampu berjaya mengubah nasib diri dan keluarga serta memberi nilai tambah dalam kehidupan orang lain. Walaupun menjalankan bisnes secara online daripada rumah sambil menguruskan anak-anak dan rumahtangga.

 

Healthier Life, Healthier Income.

 

 

Your Shaklee Business Mentor & Your Preferred Shaklee Independent Distributor,

Hazrina Nasir (Add saya di Facebook)

ID: 951 651

SMS/ Whatsapp: 019 269 2301

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu